وخامت حال، احتمال کما و مرگ؛ تداوم اعتصاب غذای جعفر عظیم زاده

خبرگزاری هرانا – وضعیت جسمی جعفر عظیم‌زاده کارگر زندانی در شصت‌وچهارمین روز اعتصاب غذا وخیم گزارش می‌شود. با ادامه خونریزی روده‌ها، معده وی نیز دچار مشکلات جدی شده است. پزشک وی درپی وخامت حالش روز جاری اعلام کرده در صورت تداوم اعتصاب غذا وی به کما رفته و خطر مرگ وجود دارد. این درحالی است که مسئولین قضایی هنوز هیچ اقدامی در راستای تحقق خواسته های او انجام نداده اند.

image-495-300x191

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، وضعیت جسمانی جعفر عظیم‌زاده کارگر زندانی که در اعتراض به «سرکوب فعالین کارگران و معلمان از طریق پرونده سازی‌های امنیتی» در شصتمین‌وچهارمین روز اعتصاب غذا به سر برده و در بیمارستان بستری است وخیم گزارش می‌شود.

یک منبع نزدیک به خانواده عظیم‌زاده با اعلام این خبر در گفتگو با گزارشگر هرانا با نگرانی ابراز کرد: “معده آقای عظیم‌زاده درحال از کار افتادن است. خونریزی روده هایش ادامه دارد. پزشک وی درپی وخامت حالش روز جاری اعلام کرده در صورت ادامه اعتصاب غذا وی به کما رفته و خطر مرگ وجود دارد.”

این منبع هم‌چنین تاکید کرد: “آقای عظیم‌زاده هم‌چنان از شکستن اعتصاب خودداری می‌کند و به دلیل ضعف جسمانی توان صحبت کردن را از نیز دست داده است.”

شایان ذکر است روز گذشته سازمان عفو بین‌الملل با صدور بیانیه ای نسبت به در خطر بودن جان جعفر عظیم‌زاده هشدار داد. این سازمان در بیانیه مذکور با اشاره به بیهوشی سه روز پیش وی در بیمارستان بر اثر ضعف ناشی از دوماه اعتصاب غذا و سخن دادستانی تهران مبنی بر «عدم انجام هیچ کمکی حتی در صورت مرگ آقای عظیم‌زاده» از مقامات ایران خواست این فعال صنفی را فورا و بی قید و شرط آزاد کنند.

جعفر عظیم‌زاده، دبیر هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، در اسفندماه سال ۹۳ از سوی دادگاه انقلاب به شش سال حبس و دو سال محرومیت از «فعالیت در فضای مجازی و رسانه‌ها و مطبوعات» محکوم شد.

این فعال کارگری که از هماهنگ کنندگان طومار چهل هزار نفری کارگران برای افزایش حداقل مزد بوده، به اتهام اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور، اخلال در نظم عمومی و فعالیت تبلیغی علیه نظام جمعا به شش سال حبس محکوم شده است.

صلواتی، قاضی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، در این حکم مجازات های این فعال کارگری را تجمیع نکرده است.

از جمله مصادیق اتهامات عظیم‌زاده، تشکیل اتحادیه آزاد کارگران ایران، تشکیل اتحادیه سراسری کارگران اخراجی و بیکار، همکاری با کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای آزاد کارگری، شرکت در تجمع روز جهانی کارگر پارک لاله در سال ٨٨، هدایت کارگران در اعتراضات سال ٨۴، اقدام به تشکیل و برنامه ریزی و مدیریت تجمعات کارگری در زمان دولت جدید و تهدید به تجمع و اعتصاب در اسفند ماه سال ۹۲ بوده است.

عظیم‌زاده همچنین به علت جمع آوری طومار اعتراضی چهل هزار نفری کارگران و تجمعات در مقابل مجلس و وزارت کار و هدایت و اجرای این تجمعات، اعتراض به مزد مصوب، شکایت از سعید مرتضوی به عنوان نماینده هزار کارگر، اعتراض به ایجاد تغییرات ضدکارگری در قانون کار، نشست و ملاقات با دیگر تشکل های مستقل کارگری از قبیل سندیکای کارگران شرکت واحد تهران، سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، کمیته هماهنگی، کمیته پیگیری و مصاحبه با برخی رسانه‌های برون مرزی محکوم شده است.

جعفر عظیم زاده، در آستانه روز جهانی کارگر سال ۹۳‌ از سوی ماموران امنیتی در تهران بازداشت و پس از ۴۶ روز با قید وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد.

وی در تاریخ ۱۷ آبان‌ماه سال ۹۴ بر اساس ابلاغیه شعبه اول اجرای احکام کیفری دادسرای ناحیه ۳۳ اوین، برای تحمل شش سال زندان خود را به دادسرای مستقر در زندان اوین معرفی و به بند هشت این زندان منتقل شد.

https://hra-news.org/fa/prisoners/a-6429