قطع ارتباط زندانیان سیاسی زندان اردبیل؛ وضعیت نامعلوم محمد صابر ملک رئیسی و سایر زندانیان

مسئولین زندان اردبیل برای جلوگیری از اطلاع رسانی و طرح مشکلات زندان از سه روز پیش بصورت کامل دسترسی تمامی زندانیان سیاسی این زندان از جمله ماهر کعبی، علی پژگل، شیراحمد شیرانی و نور احمد حسن زهی به تلفن را قطع کرده اند. خانواده های زندانیان سیاسی این زندان که فرزندان آنان بصورت تبعیدی در این محل بسر می برند در نگرانی از سرنوشت عزیزان خود هستند. محمدصابر ملک رئیسی زندانی که هفدهمین روز اعتصاب غذای خود را در اعتراض به ضرب و شتم شدن در این زندان در حالی که محروم از ارتباط با خانواده و وکیل است پشت سر گذاشته در وضعیت نگران کننده تری بسر می برد. تلاش خانواده زندانیان برای کسب خبر از سرنوشت فرزندان و وابستگان خود در زندان اردبیل ادامه دارد.

پس از انتشار مجموعه گزارشی از مشکلات زندان اردبیل و سوء رفتار مسئولین نسبت به زندانیان سیاسی و بازتاب گسترده این رفتار ناشایست در رسانه ها و نهادهای حقوق بشری، مسئولین زندان با هدف افزایش فشار بر زندانیان سیاسی و ترغیب آنان به سکوت در قبال وضعیت زندان تلفن های آنان را قطع کرده اند.

در این میان، نگرانی ها از سرنوشت محمد صابر ملک رئیسی زندانی سیاسی محبوس در زندان اردبیل که از ۱۷ روز پیش اعتصاب غذای خود را آغاز کرده بیشتر شده است.

این زندانی سیاسی پیشتر پس از مضروب شدن توسط مسئولین و انتقال به قرنطینه دست به اعتصاب غذا زده بود.

محمد صابر ملک رئیسی پیش تر در ششمین روز اعتصاب خود نامه ای در شرح آنچه گذشت و مطالبات خود نوشته است و تلاش کرده مسببان بی قانونی در زندان اردبیل را معرفی نماید.

از سوی دیگر مادر سالخورده محمد صابر ملک رئیسی به دلیل نگرانی های روزافزون از سرنوشت فرزند دربندش طی نامه ای خطاب به اداره اطلاعات استان سیستان و بلوچستان ضمن طرح شکایت از ماموران زندان بدلیل ضرب و شتم و رفتار غیر قانونی شان از مسئولان آن نهاد تصمیم گیرنده، خواستار انتقال صابر به زندان دیگر با شرایط مناسب شده بود.

گزارش می شود دیگر خانواده های زندانیان سیاسی این زندان از جمله ماهر کعبی، علی پژگل، شیر احمد شیرانی و نور احمد حسن زهی نیز از زمان قطع تماس ها از سه روز پیش تاکنون در بی خبری کامل از وضعیت فرزندان خود بسر می برند.

این زندانیان هیچ یک بومی و ساکن منطقه استان اردبیل نیستند بلکه عمدتا از منطقه بلوچستان و خوزستان به این محل تبعید شده اند، به همین دلیل ملاقات آنان با خانواده ها به ندرت صورت می گیرد و ارتباط آنان تا حد زیادی وابسته به استفاده از تلفن است.

لازم به یادآوری است در وضعیت مشابهی، در پی افزایش توجهات به مشکلات زندان زاهدان، روز یکشنبه هفته جاری بازرسانی از مرکز (تهران) جهت بازدید از زندان مرکزی زاهدان و رسیدگی به شکایات زندانیان در این محل حضور پیدا کردند. پس از پایان بازرسی و ترک زندان توسط مسئولین اعزامی از مرکز، بدستور مسئولین زندان تلفن های بند ۳ زندان قطع شده و معاون زندان به نام مهدوی در بند ۳ که محل حبس زندانیان سیاسی است با جمع کردن زندانیان به ایراد سخن و تهدید آنان در مورد عواقب طرح مشکلات زندان پرداخته است.هرانا 24 آذر