چهار تجمع اعتراضی برگزار شد

مورخ ۱۳۹۶/۱۰/۱۹، حادثه نفتکش ایرانی در حالی وارد سومین روز خود شد که همچنان از سرنوشت ۳۱ نفر این شرکت خبری در دست نیست این در حالی است که خانواده های مفقودین با تجمع در ساختمان شرکت ملی نفتکش ضمن انتقاد از وزارت امور خارجه و سفارت ایران در چین بدلیل عدم پیگیری این سانحه از دولت چین خواستار ورود روحانی؛رییس جمهور به این موضوع شدند.

فراموش نکنیم ساختمان پلاسکو که تعدادی از آتش نشانان فداکار در آتش آن شهید شدند باعث ابراز همدردی بسیاری از مسولین کشوری را بهمراه داشت اما اکنون این حادثه به نوعی دیگر در ماموریتی دیگر برای هموطنانمان رخ داده است ضمن اینکه آرزوی پیدا شدن مفقودین در سلامت کامل را داریم اما انتظار می رود سایر مسولین کشور از جمله وزارت امور خارجه پیگیری های خود را در رایزنی با دولت چین به اطلاع مردم علی الخصوص خانواده های نگران و چشم انتظار اطلاع رسانی کند.

کارگران روغن نباتی قو مقابل سازمان تامین اجتماعی تجمع کردند

مورخ ۱۳۹۶/۱۰/۱۹، کارگران کارخانه روغن نباتی پارس قو از حوالی ساعت ۱۱ صبح روز (سه‌شنبه /۱۹ دی) مقابل سازمان تامین اجتماعی واقع در خیابان آزادی تجمع کرده‌اند.

معترضان که بیشتر آن‌ها بیشتر از ۲۵ سال سابقه کار دارند و تعدادشان حدود ۲۸۰ نفر است، به اخلال در روند بازنشسته شدن خود با استفاده از ماده ۱۰ «قانون نوسازی صنایع» معترض هستند.

براســـاس این ماده، کارفرمایان می‌توانند به ازای هر نفر شاغل جــدیــد، یک نفر از کارکنان بــاسابقه‌ی پرداخت حق‌بیمه‌ی بیش از ۲۵سال را بـا پرداخت ۵۰ درصد مابـــه‌التفاوت کسورات سنوات باقی‌مانده تا زمان بازنشستگی قانونی، پیش از موعد بازنشسته کنند. ۵۰ درصد دیگر مابه‌التفاوت کسورات توسط دولت در بودجه‌های سالانه کل کشور پیش‌بینی و پرداخت می‌شود.

کارخانه روغن نباتی قو سال گذشته به علت مشکلاتی که در تامین نقدینگی و هزینه‌های مربوط به مصرف آب، برق و گاز وجود داشت، تعطیل شد و حدود ۳۰۰ کارگر آن بیکار شدند.

«گلرخ آزرمی» کارفرمای کارخانه روغن نباتی پارس قو پیش‌تر گفته بود که به منظور پایان دادن به سردرگمی کارگران کارخانه با مذاکره با سازمان تامین اجتماعی تلاش کرده تا اکثر کارگران این کارخانه را که بیش از ۲۵ سال سابقه کار دارند، با استفاده از قانون نوسازی صنایع بازنشست کند.

کارفرما کارخانه روغن نباتی پارس قو همچنین گفته که ۵۰ درصد ما به التفاوت کسورات سهم کارفرما در ماده ۱۰ قانون نوسازی صنایع را پرداخت کرده است. با این حال به علت انقباضی بسته شدن بودجه سال ۹۶ بودجه کافی برای سهم دولت پیش‌بینی نشده و حالا قصور دولت موجب اخلال در روند بازنشستگی کارگران قو شده است.

در تجمع امروز همچین قرار شده که فردا پنجشنبه ساعت یک بعدازظهر جلسه‌ای با حضور احمد مشیریان (معاون روابط کار وزیر کار) و نمایندگان مدیریت و بازنشستگان کارخانه روغن نباتی پارس قو برگزار شود تا هرچه سریع‌تر راهکاری برای بازنشسته کردن کارگران پیدا شود.

کارگران ایران قوطیِ قزوین مطالبات مزدی دارند

مورخ ۱۳۹۶/۱۰/۲۰، جمعی از کارگران کارخانه ایران قوطی در استان قزوین روز (سه شنبه ۱۹ دی ماه) در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی و حق بیمه‌هایشان مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند.

در همین راستا روز گذشته، جلسه‌ای با حضور برخی مسئولان استانداری و نمایندگان کارگران برگزار شد تا در خصوص پرداخت معوقات مزدی کارگران تصمیم عاجل گرفته شود.

از سویی به گفته مدیریت ایران قوطی، دلیل به تاخیر افتادن حقوق کارگران افزایش مشکلاتی است که عموم تولید کنندگان از چند سال پیش با آن مواجه شده‌اند.

در عین حال یکی از کارگران معترض مدعی است تاخیر در پرداخت مطالبات کارگران در این واحد تولیدی، تبدیل به یک روال عادی شده‌است.

او در خصوص سایر مطالبات کارگران اظهار داشت: “در کارخانه قوطی ایران، سالهاست که حق بُن کارگری به کارگران پرداخت نمی‌شود، در عین حال از سال ۹۳ عیدی دریافت نکرده‌ایم”.

او سوابق کاری اکثر کارگران قوطی ایران را ۱۵ تا ۲۰ سال ذکر کرد و گفت: “ادامه تاخیر در پرداخت دستمزد وسایر مطالبات، مشکلات زیادی را در تامین معاش کارگران بوجود آورده است”.

کارخانه قوطی ایران واقع در شهر صنعتی البرز قزوین ، در زمینه تولید انواع قوطی مواد غذایی فعالیت دارد.

ادامه تجمع کارگران ماشین آلات تراکتورسازی تبریز

مورخ ۱۳۹۶/۱۰/۲۰، کارگران شرکت ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز؛ روز چهار‌شنبه ۲۰ دی ماه؛ بیست وهفتمین روز اعتراض خود را ادامه دادند. معاون روابط کار اداره کل تعاون کار ورفاه اجتماعی استان آذربایجان شرقی می گوید: “به دنبال آن هستیم که خریدار جدید اهلیت لازم را برای واگذاری داشته باشد تا کارگران ، به مطالبات به حق خود برسند”.

بیش از ۱۲۰ نفر از کارگران و کارکنان شرکت ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز؛ روز چهار‌شنبه ۲۰ دی ماه؛ بیست وهفتمین روز اعتراض خود را ادامه دادند.

شماری از کارگران تجمع‌کننده کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز گفتند: “از ۲۳ آذر ماه به دلیل پلمب کارخانه و تبعا نگرانی از آینده شغلی‌مان تاکنون هر روز تجمع کرده‌ایم”.

به گفته کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز، از زمان اعلام ورشکستگی این واحد صنعتی در حدود ۱۰ ماه قبل، بابت معوقات حقوقی طلبکاریم. در عین حال مطالبات دیگری همانند حق بیمه، سختی کار و.. داریم.

کارگران این کارخانه می گویند: “جدا از مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه، به دنبال تامین امنیت شغلی خود هستیم”.

به گفته آن‌ها در حال حاضر مسئولیت نگهداری از این واحد صنعتی برعهده اداره تسویه و امور ورشکستگی دادگستری شهرستان تبریز است و در راستای واگذاری این واحد صنعتی، اداره تسویه امروز چهارشنبه برای تک تک آن‌ها ضرب العجل دو روزه مشخص کرده وگفته کارگرانی که تا پایان وقت اداری فردا پنجشنبه وکالت نامه را امضاء نکنند برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی می‌شوند.

به گفته این کارگران مفاد این وکالت‌نامه در ارتباط با وضعیت مطالبات صنفی آنهاست و از آنجا که متن این وکالت نامه تضمین کننده خواسته‌های آن‌ها نیست آن‌ها حاضر به امضا آن نیستند.

کارگران معترض همچنین می گویند: “اگر در جریان این واگذاری به منافع کارگر توجه شود دیگر دلیلی برای ادامه یافتن اعتراض‌های صنفی وجود ندارد. با این وجود تا این لحظه از جانب مسئولان استانی، پاسخ مشخصی به این خواسته‌ها داده نشده است”.

به دنبال اهلیت خریدار ماشین آلات صنعتی هستیم

«حسین فتحی» معاون روابط کار اداره کل تعاون کار ورفاه اجتماعی استان آذربایجان شرقی با اشاره به بلاتکلیفی کارگران ماشین‌آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز بعد از جریان پلمپ این کارخانه گفت: “در حال حاضر شرایط کارگران برای دو شرکت متقاضی خرید ماشین آلات تبریز تشریح شده است”.

او با بیان اینکه یکی از متقاضیان خرید ماشین آلات ،شرکت تراکتور سازی است وآن دیگری شرکت سرمایه گذاری رازی است که اخیرا متقاضی خرید است افزود: “با توجه به اینکه قیمت پیشنهادی شرکت سرمایه گذاری رازی بیشتر از تراکتور سازی است، به سرمایه گذاری رازی سه روز مهلت داده شده شرایط مندرج در آگهی را بپذیرید. در غیر اینصورت، این کارخانه به تراکتور سازی واگذار می‌شود”.

معاون روابط کار اداره کل تعاون کار ورفاه اجتماعی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه روند واگذاری ماشین‌آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز باید در چارچوب قانون انجام شود، افزود: “به دنبال آن هستیم که خریدار جدید شرکت ماشین آلات صنعتی اهلیت لازم را داشته باشد تاکارگران این واحد بعد از واگذاری‌، به مطالبات به حق خود برسند”.

اودر ادامه در پاسخ به ضرب العجل دوروزه اداره تسویه وامور ورشکستگی تبریز برای امضاء وکالت نامه واگذاری به کارگران گفت: “اینکه گفته شده کارگران تا فردا فرصت امضاء وکالت نامه را دارند در غیر اینصورت برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی می‌شوند ، موضوعی است که تا هم اکنون نیز مطرح نشده ،بنابر این کارگران آن را جدی نگیرند”.

فتحی در ادامه درخصوص سهم غرمایی کارگران ماشین آلات صنعتی در جریان این واگذاری گفت: “تا مادامی که مالک جدید کارخانه مشخص نشده، هیچ گونه سهم غرمایی برای کارگران نمی‌شود در نظر گرفت”. نفت ما / ایلنا 21 دی