قاضی حیدری معاون داستان مرکز خراسان رضوی گفت: “سرکرده این باند به نام میثم بدلیل اینکه ۲۰ سال قبل در رشته طلاسازی فعالیت داشت طلافروشان کیفی را میشناخت و با همکاری ۵ سارق دیگر نقشه سرقت را کشید”.
وی افزود: “با پیگیریها، سارقان چند روز پس از سرقت دستگیر شدند و با وجود اعتراضشان به رای دادگاه و ارسال پرونده به دیوان عالی کشور، حکم اعدام پس از تایید صبح امروز اجرا شد”.
بنابر گزارش خراسان، ماجرای این دستبرد مسلحانه چهاردهم مهر سال ۹۴ هنگامی روی داد که پرواز اصفهان – مشهد در باند فرودگاه بینالمللی شهید هاشمی نژاد بر زمین نشست. دقایقی بعد دو مرد میانسال در حالی که کیف حاوی بیش از ۱۰ کیلوگرم طلا را در دست داشتند، از فرودگاه خارج شدند.
«میثم» جوان ۲۹ ساله ای که از ساعتی قبل منتظر فرود هواپیمای اصفهان در مشهد بود، بلافاصله با دیدن «طلافروشان کیفی» گوشی تلفن خود را برداشت و مشخصات حاملان طلا را به همدستانش داد. آن ها طبق نقشه ای از قبل طراحی شده، در بیرون از محوطه فرودگاه منتظر حمله ای بی رحمانه ایستاده بودند.
لحظاتی بعد «میثم» (سرکرده باند) خبر داد که طعمه ها سوار بر تاکسی زرد رنگ از محوطه خارج شدند و طلاها نزد فردی است که در صندلی جلو قرار دارد!
هنوز چند دقیقه از آخرین تماس میثم نگذشته بود که دزدان طلا، سوار بر پراید به تعقیب تاکسی پرداختند. لحظاتی بعد راننده پراید در یک تصادف ساختگی به سپر عقب تاکسی کوبید و هنگامی که راننده و سرنشین عقب تاکسی از خودرو پیاده شدند تا علت تصادف را بررسی کنند، ناگهان سرنشین پراید درحالی که شمشیر بزرگی را در هوا می چرخاند به سوی تاکسی حمله ور شد و شیشه های آن را شکست.
همدستان او نیز که منتظر این فرصت بودند با از آن سوی بولوار به سرنشینان تاکسی هجوم بردند.
«هادی» یکی از اعضای این باند با ضربات شمشیر سرنشین جلوی تاکسی را مجروح کرد و بدین ترتیب دزدان مذکور، پس از سرقت کیف طلاها، پراید را در محل رها کردند و با خودروی پژو ۲۰۶ که در آن سوی بولوار پارک بود، از صحنه حادثه گریختند. با توجه به حساسیت و اهمیت ماجرا و به دستور ویژه قاضی غلامعلی صادقی (دادستان مشهد) برای دستگیری هر چه سریع تر آنها، رسیدگی قضایی پرونده، به قاضی حیدری سپرده شد و بدین ترتیب تلاش گسترده در این باره ادامه یافت.
لحظاتی بعد با گزارش این دستبرد مسلحانه، گروهی از کارآگاهان پلیس آگاهی خراسان ماموریت یافتند به ردیابی اطلاعاتی و دستگیری سارقان نقابدار بپردازند.
اولین سرنخ ها که با راهنمایی های قاضی حیدری (قاضی وقت شعبه ۲۰۹ دادسرای مشهد) همراه بود حکایت از آن داشت که دزدان نقابدار در امر خرید و فروش یا ساخت طلا تبحر دارند و طلافروشان کیفی را می شناخته اند. از سوی دیگر نیز بررسی های اطلاعاتی نشان می داد که یکی از افراد مظنون در این پرونده قصد خرید یک قبضه سلاح را داشته است، بنابراین این فرد ۲۷ ساله که هادی نام دارد شناسایی و در اطراف میدان امام حسین مشهد دستگیر شد.
با به دام افتادن این متهم، بازجویی ها آغاز شد و اعضای باند دزدان طلا لو رفتند. با اعترافات «هادی» بلافاصله کارآگاهان با دستورات ویژه قاضی وقت شعبه ۲۰۹ وارد عمل شدند و سرکرده باند را درحال ذوب کردن طلاها داخل باغ ویلایی در اطراف مشهد به دام انداختند.
از محل اختفای این فرد حدود چهار کیلوگرم طلای مسروقه به همراه آلات و ادوات ذوب طلا کشف و مشخص شد، این متهم که میثم نام دارد از حدود ۲۰ سال قبل در رشته طلاسازی فعالیت داشته و طلافروشان کیفی را می شناخته است.
گزارش خراسان حاکی است، در ادامه رسیدگی به این پرونده مهم، کارآگاهان موفق شدند چهار عضو دیگر این باند را نیز تنها سه روز بعد از ارتکاب جرم دستگیر کنند.
تحقیقات پلیس و مقام قضایی بیانگر آن بود که خودروی پراید رها شده در محل سرقتی بوده است.
یکی از متهمان این پرونده در اعترافات خود گفت: “من تنها چند روز قبل از اجرای نقشه دستبرد به طلافروشان کیفی با میثم آشنا شدم. او طوری ما را وسوسه کرد که گویی کارخانه طلاسازی دارد. ما نقشه سرقت را در باغ ویلا کشیدیم و میثم پس از توضیح کامل و بی نقص این نقشه، ما را به محل اجرا در بولوار فرودگاه برد و همه راه های گریز را به صورت عملی و عینی نشان مان داد. سپس شمشیر و کارد برای همه اعضای باند تهیه کردیم و پراید سرقتی را به مبلغ ۲۰۰ هزار تومان خریدیم”.
میثم نقاب و مقداری چسب برایمان آورد تا با زدن چسب به دست هایمان اثر انگشتی هنگام سرقت بر جای نماند. او چنین وانمود می کرد که در نیروی انتظامی و دستگاه قضایی نفوذ زیادی دارد و نمی گذارد پرونده این سرقت به جریان بیفتد!
متهم این پرونده در ادامه اعترافاتش افزود: “بعد از مجروح کردن طلافروشان، محل قرار را تغییر دادیم چون اعتمادی به سرکرده باند نداشتیم. آن روز ۲.۵ کیلوگرم از طلاها را دزدیدم و بقیه را به میثم تحویل دادم. قرار بود او پس از تحویل گرفتن طلاها مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان به ما بدهد ولی چند روز بعد دستگیر شدیم و همه چیز لو رفت. یکی دیگر از متهمان این باند هم در اعترافات خود گفت: وقتی با میثم آشنا شدم او گفت با سرقت طلا می خواهد از فردی انتقام بگیرد که قبلا از او (میثم) کلاهبرداری کرده است”.
میثم سرکرده باند نیز گفت: “من تنها طراح سرقت طلا بودم و کار دیگری نکرده ام. صبح روز بعد از سرقت، بلافاصله یک نسخه روزنامه خراسان خریدم چون می خواستم بدانم در روزنامه، وزن طلاها را چه مقدار ذکر کرده اند! آن جا بود که فهمیدم رو دست خورده ام و همدستانم مقدار زیادی از طلاها را ربوده اند!”
پس از اعترافات متهمان، این پرونده حساس با صدور کیفرخواست «محارب» از سوی نماینده دادستان به شعبه هشتم دادگاه انقلاب اسلامی ارجاع شد و شش عضو این باند توسط قاضی «سید هادی منصوری» محاکمه شدند.
بعد از چندین جلسه محاکمه که با حضور وکلای مدافع متهمان در شعبه مذکور برگزار شد، مقام قضایی رای دادگاه را درباره این پرونده صادر کرد. بنابه رای صادر شده از سوی قاضی منصوری، شش عضو این باند به اتهام محاربه از طریق شرکت در سرقت مسلحانه حدود ۱۰ کیلوگرم طلا، به اعدام محکوم شدند.
گزارش خراسان حاکی است، با اعتراض متهمان به رای صادر شده، پرونده این افراد به دیوان عالی کشور ارجاع شد اما قضات دیوان عالی نیز پس از مطالعه پرونده رای صادر شده را تایید کردند و بدین ترتیب شش عضو باند سرقت طلا، سپیده دم امروز در زندان مرکزی مشهد اعدام شدند.
بنا بر گزارش سالانه سازمان عفو بینالملل، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد. باشگاه خبرنگاران جوان 27مرداد