كارگران زن در كُردستان از ابتدایی‌ترین حقوق خود محروم‌اند

5169کوردستان میدیا: مسئول کانون شوراهای اسلامی کار استان کُردستان گفت: بیشتر کارگران زنی که در کارگاه‌های این استان مشغول کارند از ابتدایی‌ترین حقوق قانونی خود محروم‌اند.
“سید شاکر ابراهیمی” مسئول کانون شوراهای اسلامی کار استان کُردستان عنوان کرد: “بیشتر زنانی که در استان کُردستان به عنوان کارگر کار‌می‌کنند، زنان سرپرست خانواری هستند که تنها محل درآمد آن‌ها همین دستمزد است”.

“سید شاکر ابراهیمی” افزود: “از آنجایی که استان کُردستان یک استان غیرصنعتی است و واحدهای تولیدی آن بیشتر به شیوه سنتی اداره می‌شود، کمتر کارگری را می‌توان سراغ داشت که تمامی مطالبات خود را مطابق قانون دریافت کند”.
ابراهیمی افزود: “در حالی که به موجب قانون کار، زنان از انجام مشاغل طاقت‌فرسا و خطرناک معاف هستند، در استان کُردستان نیز به دلیل اوضاع نامناسب اقتصادی کارگران، زن چه در کارگاه‌های زنانه و چه در محیط‌های مردانه، مجبور به انجام هر کاری هستند”.

وی گفت: “در واحدهای تولیدی این استان، شرایط کار برای کارگران زن به حدی طاقت فرساست که حتی ممکن است این کارگران از حقوق مادرانه خود در ایام بارداری، زایمان و شیردهی محروم شوند”.

به گفته این مقام کارگری در واحدهای تولیدی مختلف این استان، کارگر زن و کارگران مرد روزانه ۱۰ تا ۱۴ ساعت کار‌می‌کنند اما در بهترین حالت دریافتی آن‌ها بر مبنای هشت ساعت کار روزانه پرداخت می‌شود.

مسئول کانون ‌هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان کُردستان گفت: این کارگران در بهترین حالت با “منت” کارفرما درآمدی بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان دریافت می‌کنند و این درحالی است که حق واقعی آن‌ها به مراتب بیشتر از این مبلغ می‌باشد.

ارسال خبر کردستان عراق . محمد ایاز ی