قطع شبانه آب شرب در زاهدان به روزها سرایت کرد/ عدم دسترسی 80 هزار نفر به آب شرب سالم

a2a520e3be86eae9697108af8c2431bc_Lدر حالی آب شربِ برخی محله‌های زاهدان از هفته گذشته در ساعاتی از شب قطع می‌شد که حالا چند روزی است این قطعی آب به ساعات گرم روزها نیز سرایت کرده و مشکلاتی را برای شهروندان مرکز سیستان و بلوچستان ایجاد کرده است.
به گزارش کمپین فعالین بلوچ به نقل از ایسنا، بر اساس گزارش‌های مردمی قطعی آب شرب در زاهدان از هفته گذشته در محله‌های مهر شهر، خیابان جمهوری، بهداشت، خرمشهر، آزادگان، مجتمع های مسکونی واقع در خیابان دانش و اطرف آن و زیباشهر (از محله‌های بزرگ زاهدان است که به هشت منطقه مسکونی تقسیم بندی شده است) اتفاق افتاده و در چند روز گذشته این مشکل در روزها نیز تکرار شده است.

به گفته شهروندان زاهدانی، آب شرب در ساعات مختلف شب و در روزها نیز در ساعات میانی روز قطع می‌شود، این شرایط در حالی اتفاق می‌افتد که شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان می‌گوید آب شرب فقط در محله زیبا شهر قطع شده است.
مسئول روابط عمومی این شرکت در این باره به خبرنگار ما گفت: قطع آب فقط در محله زیباشهر بوده که این مشکل به سبب اشکال فنی در خط انتقال آب زابل به زاهدان بوده و بعد از ظهر دیروز حل شده است.

سلیمانی با بیان اینکه امکان ندارد مشکل آب در خیابان جمهوری زاهدان به 15 روز قبل برگردد، درباره مشکل آب در مجتمع های مسکونی واقع در خیابان دانش زاهدان نیز گفت که مشکل این مجتمع‌ها مربوط به سیستم تامین فشار ساختمان‌هاست و آب و فاضلاب قانوناً در این باره بی تقصر است.

به گفته این مسئول مشکل اصلی آب شرب در تابستان‌ها به نوع سیستم سرمایشی مردم که در این منطقه کولرآبی است بر می گردد.

وی در این باره افزود: اکثر مردم زاهدان از کولر آبی استفاده می‌کنند که مصرف آب آن در شبانه روز 600 لیتر است، با این حساب آب موجود در شبکه که همان موجودی آب زمستان شهر است، ناکافی می‌شود.

با این وجود اما شهروندان زاهدانی می‌گویند که مشکل آب کمی بهبود یافته ولی همچنان افت شدید فشار وجود دارد.

80 هزار نفر در زاهدان به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند

مشکلات بخش آب زاهدان فقط مساله قطع یا افت فشار آب نیست بلکه هنوز برخی مردم این کلانشهر از آب شرب سلام بی بهره‌اند. به گفته محمودرضا میری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در حال حاضر 80 هزار نفر از مردم زاهدان آب آشامیدنی سالم ندارند.

علاوه بر این هنوز محله‌هایی در این شهر وجود دارد که حتی شبکه لوله کشی آب شور هم ندارند، به عقیده غلام نبی براهویی از فعالین اجتماعی زاهدان، یکی از دلایل توسعه نیافتن شبکه آب شرب سالم در نقاط مختلف زاهدان، توسعه حاشیه شهر و جزیره‌ای عمل کردن آب و فاضلاب در واگذاری انشعاب‌های شهری در چند سال گذشته بوده است.

وی در این بار به خبرنگار ما گفت: شبکه آب شرب تا “شهرک رضوان شهر” زاهدان توسعه یافته ولی در این بین کوچه‌ها و خیابان‌هایی هستند که همچنان آب لوله کشی ندارند، یعنی حتی آب شور هم ندارند، ولی در این بین برخی کوچه‌ها آب شیرین دارند.

براهویی ادامه داد: چهار سال قبل شبکه آب شرب سالم به خیابان سیستان رسید ولی در این بین اشتراک آب شرب به صورت جزیره‌ای بین تعدادی از خانه‌ها تقسیم شد، در خیابان‌های شهید علی نصیریان و شهید علی کیخا هم این طور عمل شد، مردم کوچه‌های اصلی این محله‌ها اشتراک آب نگرفتند ولی در برخی کوچه‌های فرعی و دور دست، اشتراک آب شرب واگذار شد.

به گفته این فعال مدنی، برخی شهروندان زاهدانی که از آب شرب و آب مصرفی روزانه بی بهره‌اند، مجبوراند تا هفته‌ای دو تانکر آب بخرند، تعدادی از آنها فقط آب شیرین می‌خرند و برخی هم به تفکیک آب شور و شیرین تهیه می‌کنند که هر تانکر آب بین 10 تا 30 هزار تومان ارزش دارد.

مسئولان محلی برای حل مشکل آب شرب زاهدان در سال 89 عملیات اجرای خط دوم انتقال آب از منابع داخلی شمال استان به زاهدان را شروع کرده‌اند ولی این پروژه علی رغم گذشت دو سال از وعد تکمیل آن، همچنان به پایان نرسید است.

مسئولان آب و فاضلاب از مردم می خواهند که در مصرف آب صرفه جویی کرده و در ساعات خنک شبانه روز از روشن کردن کولر‌های آبی خودداری کنند.