بازداشت تعداد زیادی از شهروندان عرب استان خوزستان

خبرگزاری هرانا – دست کم ۱۳ تن از شهروندان عرب در سالگرد اعتراضات فروردین ۸۴ اعراب اهواز دستگیر و یا احضار شده اند. از سرنوشت برخی از بازداشت شدگان اطلاعی در دست نیست.

25d4501e-3794-48b7-a9e7-2f536ed21a86-300x191

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نهادهای امنیتی در استان خوزستان تعدادی از شهروندان عرب این استان را به هدف جلوگیری از هرگونه تجمع و احتمالا برگزاری سالگرد اعتراضات سال ۸۴ در شهرهای مختلف این استان دستگیر و یا احضار کرده اند.

بنا بر گزارشات دریافتی روز یکشنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۵، هشت تن از شهروندان عرب در مناطق «ویس» و «مویلحه» واقع در شمال شهر اهواز به ستاد خبرى احضار و بعد از اخذ تعهد، روز دوشنبه آزاد شدند.

در هفته گذشته نیز «ثامر جامعى»، «صادق شهابی» ۳۳ ساله و «ویسی پور» ۳۲ ساله از اهالى ویس بازداشت شدند. هنوز از محل نگهدارى این افراد و اتهامات احتمالی اطلاعى در دست نیست.

روز سه شنبه ۲۴ فروردین ماه یک شهروند عرب سنی مذهب اهوازى بنام «شیخ قاسم باوى» ساکن منطقه کورش شهر اهواز نیز مقابل درب منزلش بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد. آقای باوی سابقه چندین بازداشت و حبس به دلیل فعالیت های مذهبی را دارد.

در رویدادی دیگر، روز ۲۵ فروردین ساال جاری، «سجاد هلالى ۲۷ ساله» و «عبدالله حزباوى» ۲۴ ساله از اهالى کوى آریا منطقه کوت عبدالله و «سجاد حیدرى» از اهالى آهن افشار شهر اهواز بازداشت شدند.در همین تاریخ نیروهای اطلاعات شهرستان شوش چندین تن از شهروندان عرب این شهرستان که همگى اهل منطقه احمد آباد هستند را بازداشت کردند. «على دبات» ۱۸ ساله، «على کعبى» ۲۷ ساله «میلاد دبات» ۲۲ ساله، «فیصل دبات» ١٧ ساله و «مصطفى دبات» ١٧ ساله اسامی تعدادی از بازداشت شدگان است.

بنا بر گزارشات دریافتی هرانا، در هفته جاری نیز چندین تن از شهروندان عرب و زندانی سیاسی سابق در منطقه کوت عبدالله و مناطق دیگر به ستاد خبرى احضار شدند. از جمله «سید مجید نزارى» از اهالى کوت عبدالله که بعد از ساعاتى بازداشت در ستاد خبرى واقع در آمانیه آزاد شد.

لازم به یادآوری است رویداد سال ۱۳۸۴ پس از آن رخ داد که نامه ای منسوب به محمدعلی ابطحی (رئیس دفتر ریاست جمهوری محمد خاتمی)، که در آن بر تصمیم شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی بر تغییر ترکیب جمعیتی اعراب خوزستان تاکید شده بود، به شکل وسیعی در خوزستان منتشر شد. شایان ذکر است دفتر ریاست جمهوری وقت، این نامه را تکذیب و آن را جعلی اعلام کرد، اما اعراب خوزستان در شهرهای مختلف این استان به اعتراضاتی دست زدند که سرکوب شد.

https://hra-news.org/fa/ethnic-minorities/a-4925