اعتصاب دارو و وضعیت نامناسب پزشکی آیت الله نکونام در بیمارستان

آیت الله محمدرضا نکونام، روحانی منتقد زندانی در اعتراض به روند دادگاه ویژه روحانیت و عدم موافقت با آزادی مشروط، همزمان با اعزام به بیمارستانی در تهران، اقدام به “اعتصاب دارو” به نشانه اعتراض کرده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، آیت الله محمدرضا نکونام، روحانی منتقد زندانی از روز ۷ مردادماه ۱۳۹۶، در اعتراض به روند دادگاه ویژه روحانیت و عدم موافقت با آزادی مشروط، همزمان با اعزام به بیمارستانی در تهران، اقدام به “اعتصاب دارو” به نشانه اعتراض کرده است.

یک منبع نزدیک به این روحانی به گزارشگر هرانا گفت: “قاضی پرونده با اعمال نفوذ بعضی روحانیون منتقد ایشان با آزادی مشروط این روحانی برجسته، موافقت نمی کند”.

این منبع در ادامه افزود: “بیش از ده ماه از یک سوم از دوران محکومیت آیت الله محمدرضا نکونام گذشته است و علاوه بر بیماری های عدیده و نظریه عدم تحمل کیفر پزشکی قانونی، مشمول قانون کبر سن نیز هستند، ولی همچنان از اعمال آزادی مشروط برای ایشان خودداری می شود”.

آیت الله نکونام در حال حاضر، از مشکلاتی چون عدم کنترل فشار خون رنج می برند که علت اصلی آن هم مصرف نکردن قرص های مربوطه است.

این منبع در ادامه گفت که “حال آیت الله خیلی وخیم شده و به بخش مراقبت های ویژه فرستاده شده است با اینحال ایشان همچنان در “اعتصاب دارو” هستند.

لازم به یادآوری است نیمه شب ۹ تیرماه آیت الله محمدرضا نکونام روحانی منتقد بیمار که با استفاده از مرخصی استعلاجی در بیرون از زندان به سر می برد علیرغم مخالفت پزشکان، توسط نیروهای امنیتی از بیمارستانی که در تهران بستری بود به زندان ساحلی قم بازگردانده شد.

همچنین در ماه های اخیر پزشکی قانونی برای سومین بار رای به عدم توان تحمل حبس توسط این روحانی دربند داده بود.

آیت‌الله محمدرضا نکونام، روحانی منتقد متولد ۱۳۲۷، مورخ ۱۱ دی‌ماه ۱۳۹۳ پس از سخنان انتقاد آمیز در نفی «فیلترینگ و حرام خواندن اینترنت پرسرعت» با شکایت برخی از روحانیون بانفوذ در مراجع قضایی و امنیتی بازداشت و پرونده‌ای برای ایشان تشکیل شد.

محمدرضا نکونام با محکومیت ۵ سال حبس تعزیری علی‌رغم بیماری‌ و وضعیت نامناسب جسمی درحال حاضر در زندان ساحلی قم نگهداری می‌شود.

وی که یک تجربه سکته مغزی را در زندان پشت سر گذاشته از افزایش فشار و قند خون همراه با کاهش بینایی بعنوان تبعات این وضعیت پزشکی  رنج می برد. با این حال مسئولین این زندان در مواردی از ارائه داروهای تجویزی وی در زندان ممانعت به عمل آورده‌اند. هرانا در گزارشی مفصل درباره این مجتهد شیعی زندانی و وضعیت پزشکی و پرونده ایشان اقدام به انتشار اسناد مربوطه نموده بود.

پیش از این نامه‌هایی از سوی شاگردان یا طلاب حوزه علمیه در حمایت از آقای نکونام منتتشر شده است از جمله نامه ۱۲۸ طلبه به جواد لاریجانی رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضاییه و نامه بیش از ۳۰۰ تن از مدرسین و طلاب حوزه‌های علمیه.هرانا 12 مرداد