، روز (۱۲ شهریور) تعدادی از کارگزاران مخابرات روستایی استان خوزستان که از شهرهای استان گردهم آمده بودند، مقابل شرکت مخابرات منطقهای استان خوزستان تجمع کردند.
کارگزاران خواستار عقد قرارداد دائم طبق مصوبه مجلس و بخشنامههای وزارت کار و نیز خواستار اجرای طرح طبقهبندی مشاغل مورد تایید وزارت کار هستند.
یکی از تجمعکنندگان میگوید: “کارگزاران استان با وجود داشتن حکم دائمی تلقی شدن قراردادهای کاری خود از هیتهای تشخیص و حل اختلاف ادارات کار، نتوانستهاند مخابرات را مجاب کنند با آنها قرارداد دائم امضا کند”.
وی که از یکی از شهرستانهای خوزستان به اهواز آمده بود، ادامه داد: “در صورت عدم توجه به خواستههای کارگزاران از طرف مخابرات استان، به مراجع ذیصلاح در پایتخت مراجعه میکنیم”.
تجمع کارگران بهرهبرداری ستاره خلیج فارس اینبار مقابل ساختمان مجلس
به گزارش ایلنا مورخ سه شنبه (۱۳ شهریور ماه)، جمعی از کارگران بهرهبرداری پالایشگاه ستاره خلیج فارس در اعتراض نسبت به نامشخص بودن وضعیت شغلی خود، صبح امروز به تهران آمدند و مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. این چهارمین تجمع کارگران این شرکت در اعتراض به وضعیت شغلیشان است.
صبح امروز سه شنبه (۱۳ شهریور ماه) حدود ۷۰ نفر از مجموع ۹۷ کارگر واحد بهرهبرداری پالایشگاه ستاره خلیج فارس با تجمع مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی، خواستار رسیدگی به مشکلات صنفی خود شدند.
این کارگران که از بندرعباس راهی تهران شدهاند، مدعی هستند از طریق شرکت در آزمون استخدامی که در دی ماه سال ۹۲ برگزار شد، توانستند از سال گذشته در این واحد پتروشیمی به صورت قرارداد مستقیم مشغول کارشوند اما در نتیجه جابجایی مدیریت پالایشگاه ستاره خلیج فارس از حدود دو ماه پیش، برای تغییر قرارداد استخدامی و معرفی شدن به پیمانکار تحت فشار کارفرما قرار گرفتهاند.
قرارداد کاری این معترضان که در روزهای گذشته در محل کارخود تجمع صنفی مشابهی برپا کرده بودند، تا پاییز سال جاری اعتبار دارد. آنها میگویند: “از اعضای کمسیون نفت انرژی در خواست تعیین تکلیف داریم”.
در عین حال سیدضیاء الدین فائق (مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس) در گفتگو با ایلنا، بار دیگر خبر اخراج نیروهای رسمی این پالایشگاه را تکذیب کرد و گفت: “این خبر به هیچ وجه با واقعیت مطابقت ندارد”.
به گفته وی، پالایشگاه ستاره خلیج فارس یکی از درخشانترین پروژههای کشور است و شرایط خوبی دارد و طبیعتا باید مراقب مدل اطلاعرسانی در مورد پروژههایی مثل ستاره خلیج فارس باشیم.
این مقام مرتبط با پالایشگاه ستاره خلیج فارس در توضیح وضعیت نیروهای این پالایشگاه گفت: “حدود ۹۰ نفر در آزمونی به صورت کارآموز جذب شدهاند که اکنون دوره آموزشی خود را میگذرانند. ستاره خلیج فارس تا قبل از افتتاح فاز اول در دست احداث بوده و هنوز به بهرهبرداری نرسیده بود بنابراین هیچ نیرویی نمیتوانست بهطور رسمی در آن فعالیت کند زیرا نیروها هنوز آموزش خاصی ندیده بودند. بعد از افتتاح فاز یک و همزمان با ورود مدیرعامل جدید سیاست بر این شد که دوره آموزشی این افراد شروع و تکمیل شود”.
فائق ادامه داد: “علیالقاعده پروژههای حوزه انرژی به این نحو است که وقتی شرکت سازنده پالایشگاه را میسازد همزمان با اینکه پروژه تحویل کارفرما داده میشود یک شرکت دیگر پروژه را راهاندازی میکند که در مورد این پالایشگاه شرکت اویکو این وظیفه را برعهده دارد”.
وی بیان کرد: “باتوجه به اینکه این افراد از نیروهای جوان و مستعد کشور هستند، مدیرعامل ستاره خلیج فارس تصمیم گرفت برای تکمیل دورههایی که این افراد باید برای حضور در پروژه پالایشگاه داشته باشند به شرکت اویکو منتقل شوند و آموزش تکمیلی را در این شرکت بگذرانند”.
مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس تصریح کرد: “در حقیقت اویکو به عنوان شرکت راهانداز؛ پستها و بخشهای مختلف را در اختیار دارد و این افراد در کنار پرسنل اویکو هم دوره آموزشی را طی میکنند و هم دیسیپلینهایی که پالایشگاه براساس چارت طراحی کرده را اشغال میکنند. بعد از دوره آموزش، اویکو از محیط خارج میشود و همین نیروها جایگزین میشوند”.
وی خاطرنشان کرد: “در اصل هیچ اولویتی برای ما بالاتر از این نیست که از همان نیروهایی که آموزش دیدهاند استفاده کنیم و منطقی نیست که در زمان بهرهبرداری نیروی جدیدی وارد کنیم چون برای این مقطع نیروی متخصص نیاز است و این نیروها دورههای لازم را گذراندهاند و بهترین موقیعیت را دارند تا در مجموعه مشغول به کار شوند”.
فایق در ادامه یادآور شد: “این افراد به دلیل سن و تجربه کم در حوزه انرژی و بیتوجهی به رفتارهای سازمانی تصور اخراج شدن را داشتهاند اما در واقع اتفاق خاصی نیفتاده است”.
وی همچنین این نکته را متذکر شد: این افراد البته رسمی نیستند و قراردادشان نیز تا ۳۱ شهریور است و قبل از این هم قراردادی بودهاند، ضمن اینکه قرار مدیرعامل قبلی هم این بود که به شرکت بهرهبردار پالایشگاه که اکنون اویکو این مسئولیت را دارد، اضافه شوند.
مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس با تاکید بر اینکه اصلا موضوعی تحت عنوان اخراج وجود ندارد، اظهار داشت: “این افراد دوره آموزشی را طی میکنند و بعد از آن همزمان با اینکه بخش قابل بهرهبرداری به ما برمیگردد، مجددا به شرکت بازخواهند گشت البته طی این مدت ممیزی میشوند و در دوره آموزشی تخصصی بررسی میشوند و اگر نیرویی توانمند نباشد و قادر به انجام وظیفه نباشد؛ یا از نظر نظم و انضباط و کار سازمانی به نقطه مورد نظر ما نرسد طبعا آن شرکت به ما اعلام میکند که او نمیتواند در این پوزیشن قرار گیرد اما در کل چیزی به عنوان اخراج نداریم. اما طبیعی است در مرحلهای هم به نقطهای برسند که اگر افرادی شرایط لازم را احراز نکرده باشند؛ ممکن است ترک همکاری صورت گیرد اما در رابطه با کل این افراد صدق نمیکند”.
وی خاطرنشان کرد: “ما خودمان نیروها را جذب و آموزش دادهایم و در آینده هم به آنها نیاز داریم. وقتی این افراد جذب شدند سیاست اینگونه بود که در پالایشگاه کار نهایی را انجام دهند و اکنون نیز اتفاقی که افتاده این است که ما از امکانات آموزشی برخوردار نیستیم درحالیکه اویکو این کار را میکند، طبیعی است که در این شرکت عملیات راهاندازی را یاد بگیرند”.
فائق تصریح کرد: “در حال حاضر در بخش راهاندازی شده حدود ۵۰۰ نفر و در بخش پروژه نیز بالغ بر چند هزار نفر کار میکنند و کارآموزان در قسمت راهاندازی شده مشغول میشوند، البته ما غیر از حدود ۹۰ نفر یاد شده، ۱۱۰ نفر نیز فراخوان کرده و به اویکو معرفی کردهایم و اکنون بدون هیچ حاشیهای مشغول به کارند”. ایلنا 14 شهریور