حمزه درویش زندانی سنی مذهب زندان رجایی شهر کرج که در ۱۶ شهریورماه پس از ۲۸ روز به اعتصاب غذای خود پایان داده بود مجددا از ۲۰ شهریورماه در پی خلف وعده مسئولین اعتصاب غذای خود را از سر گرفت و اکنون نهمین روز اعتصاب غذا را با شرایط جسمانی نامناسب سپری می کند.
حمزه درویش زندانی سنی مذهب زندان رجایی شهر کرج که در ۱۶ شهریورماه با وعده مسئولین مبنی بر رسیدگی به مشکلات حقوقی و شرایطش به ۲۸ روز اعتصاب غذا پایان داده بود تنها پس از چهار روز با مشاهده خلف وعده مسئولین دست به اعتصاب غذا زد. وی نهمین روز اعتصاب غذای خود را با ضعف جسمانی و افت فشار خون سپری می کند.
یک منبع نردیک به خانواده درویش ضمن تایید وخامت حال این زندانی در توضیح آخرین وضعیت حمزه، به گزارشگر هرانا توضیح داد: “حمزه روز سه شنبه مورخ ۱۴ شهریورماه در بیست و هشتمین روز از اعتصاب غذای اعتراضی خود با یکی از معاونان زندان ملاقات کرد و با وعده مساعد این مسئول مبنی بر پیگیری مشکلاتش به اعتصابش پایان داد با اینحال پس از چهار روز در شرایطی که کماکان از ضعف جسمانی رنج می برد و بخاطر اعتصاب اول ۱۱ کیلوگرم کاهش وزن داشته است دوباره اعتصابش را از سر گرفت. حمزه در روزهای منتهی به پایان اعتصاب اولش حتی قادر به راه رفتن نبود و با ویلچر جابه جا می شد. این اعتصاب دوباره مایه نگرانی بیش از پیش خانوده اش شده است.”
لازم به ذکر است آقای درویش به دلیل نداشتن وکیل مدافع از امکان دفاع و دادرسی از خود محروم است.
حمزه درویش، زندانی ۲۴ ساله اهل تالش مدعی است در سال ۹۳ نیروهای داعش با فریب، او را به ترکیه کشانده و سپس به سوریه منتقل کرده اند. مدتی را در زندان داعش بوده و سپس به ایران فرار کرده است و خود را به نیروهای امنیتی معرفی کرده است و حتی این شانس را داشته که با قید ضمانت آزاد باشد و به شغل پرورش بلدرچین مشغول شود. وی مدتی پیش بصورت غیرمنتظره بازداشت و به تحمل ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شد. آقای درویش از شرایط روحی و جسمی بسیار نامناسبی برخوردار است بطوریکه قادر به انجام امور روزمره و فردی خود نیست.
پیشتر یک منبع نزدیک به خانواده این زندانی به گزارشگر هرانا گفت: “حمزه از نظر خانواده که او را دیده اند و می شناسند عملا بیماری جدی روانی دارد. جای او اساسا در زندان نیست بلکه باید هر چه سریعتر به یک مرکز درمانی منتقل شود”.
لازم به یادآوری است هرانا پیش تر نیز گزارش کرده بود حمزه درویش زندانی جوانی است که از مشکلات جدی روحی و روانی در رنج است. آقای درویش ماهها قبل و پیش از اینکه وضعیت روحی او آنقدر نامناسب شود که امکان نگارش منظم را از دست بدهد نامه ای خطاب به افکار عمومی نوشت و در آن به شرح سرگذشت خود پرداخت و از نهادهای مدافع حقوق بشر طلب استمداد کرد.
این زندانی سنی مذهب در انتهای یکی از این نامه ها می آورد “من جوانی ۲۴ ساله بودم قربانی یک جنایت شدم . طبق کدام قانون و کدام منطق و کدام وجدان کسی که قربانی شده را مجازات باید کرد؟ اکنون از سازمان عفو بین الملل و نهادها و سازمانهای حقوق بشری و تمام وجدانهای بیدار میخوام ندای مظلومیت و بی گناهی من را بشنوند و از آنها خواهانم تا در راستای احقاق حقوق حقه ی من تمام تلاششان را بکار گیرند.”
همانطور که اشاره شد نامه مورد اشاره به تاریخ ماهها قبل است که اکنون قسمتهایی از آن منتشر می شود. در طی مدت سپری شده وضعیت روحی آقای درویش به وخامت گذاشت.
او که در نامه خود از اعلام اعتراض به حکم صادره می گوید در روزهای اخیر حکم تایید نهایی مجازات صادره را دریافت کرده است، به این معنی که اساسا اعتراض او به حکم در نظر گرفته نشده و از محکومیت ۱۸ سال حبس تعزیری با احتساب ماده ۱۳۴ مدت ۱۵ سال را لازم است تحمل کند.
وضعیت این جوان تالشی در زندان رجایی شهر کرج به حدی وخیم شده است که عملا قادر به همزیستی با سایرین و انجام امور اولیه خود در زندان نیست. شرایط روانی وخیم او در سایه بی توجهی مسئولین هر روز به وخامت می گراید. هرانا 29 شهریور