سه تجمع اعتراضی امروز برگزار شد

صبح امروز یکشنبه (دوم مهر ماه) حدود ۲۰۰ نفر از کارگران فصلی نی‌بر مجتمع کشت‌و صنعت هفت تپه در اعتراض به آنچه محقق نشدن مطالبات بیمه‌ای خود از سوی کارفرماعنوان می‌کردند با سفر به اهواز مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند.

یکی از کارگران حاضر در این اجتماع صنفی  گفت: “اعتراض‌ امروز کارگران فصلی نی‌بر برای واریز بیش از ۱۰ میلیارد تومان از حق بیمه پرداخت نشده؛ برپا شده است”.

از قرار معلوم این هزینه مربوط به فاصله‌‌ای است که بین سالهای ۶۸ تا ۹۲ در پرداخت هزینه بیمه این کارگران ایجاد شده‌است.

همچنین به تاخیر افتادن چندماه مطالبات مزدی و وضعیت نامعلوم پرداخت حق بهربرداری سالهای گذشته از دیگر مطالبات کارگران حاضر در در اجتماع روز جاری بوده است.

یکی از کارگران معترض با یادآوری اینکه در سال ۹۳ شماری از نی‌برهای مجتمع هفت‌تپه برای پیگیری مطالبات خود به تهران آمده بودند، گفت: “پس از این ماجرا دولت طی مصوبه‌ای مبلغ ۲۵ میلیارد تومان برای پرداخت حق بیمه این کارگران اختصاص داد”.

وی ادامه داد: “تا این لحظه مبلغ ۱۵ میلیارد تومان از اعتبارات تعیین شده توسط دولت پرداخت شده است که نتیجه آن صدور احکام بازنشستگی برای شماری زیادی از کارگران نی‌بر بوده است”.

این کارگر هفت تپه با بیان اینکه در صورت پرداخت مابقی حق بیمه  فصول بیکاری کارگران که حدود ۱۰ میلیارد تومان می‌شود حدود ۱۸۰کارگر از مجموع ۳۵۰کارگر فصلی نی‌بر کنونی بازنشسته می‌شوند، افزود: “با این حال پس از گذشت چند سال از تصویب این مصوبه هنوز پرداخت مابقی حق بیمه فصول بیکاری کارگران مشخص نیست”.

به گفته وی، وجود فاصله بیمه‌ای در سوابق این کارگران به آن دلیل است که امکان برداشت محصول نی‌شکر تنها در نیمی از سال، کارگران نی‌بر به صورت فصلی مشغول به کارند و به همین دلیل حق بیمه آنان نیز تنها نیمی از سال پرداخت می‌شود.

نیاز به همکاری تامین اجتماعی داریم

در این رابطه سیامک افشار (قائم مقام مدیرعامل مجتمع نی شکر هفت تپه) با تایید مطالبات بیمه‌ای کارگران نی‌بر فصلی گفت: “پرداخت مطالبات بیمه‌ای کارگران فصلی همانند گذشته نیاز به همکاری سازمان تامین اجتماعی دارد”.

او با بیان اینکه از مجموع ۲۵ میلیارد تومان بدهی بیمه‌ای کارگران فصلی تاکنون مبلغ ۱۷ میلیارد آن به تامین اجتماعی پرداخت شده است، افزود: “آنچه باقی ماند حدود ۸ میلیارد تومان است که امروز این رقم با افزایش جریمه به حدود ۱۴ میلیارد تومان رسیده است”.

به گفته وی، با پرداخت بخش زیادی از مطالبات بیمه‌ای توانستیم تعداد زیادی از کارگران فصلی را بازنشسته کنیم. در این زمینه می‌توان گفت اگر سازمان تامین اجتماعی بازهم به همکاری خود با مجتمع نی شکر هفت تپه ادامه دهد  تعداد زیادی دیگری از کارگران فصلی نی‌بر مشمول بازنشستگی خواهند شد.

افشار اضافه کرد: “درخواست ما از تامین اجتماعی اقساطی کردن حق بیمه کارگران فصلی و بخشودگی جرائم آن است که در مکاتباتی نیز با علی ربیعی (وزیر کار) داشته‌ایم و ایشان نیز دستورات لازم را در نامه مذکور پاراف کرده‌اند”.

مقابل ساختمان استانداری واداره کل کار کرمان انجام شد؛ اعتراض کارگران پیمانکاری معدن کرومیت اسفندوقه به بیکار شدن سه نفر از همکارانشان

به گزارش ایلنا، جمعی از کارگران معدن کرومیک اسفندوقه، صبح امروز (دوم مهر ماه) در اعتراض به بیکار شدن سه نفر از همکاران خود و پرداخت نشدن بخشی از مطالبات مزد‌ی‌شان مقابل ساختمان استانداری و اداره کل کار استان کرمان تجمع کردند.

این کارگران که به واسطه شرکت پیمانکاری مکانیزاسیون «جلگه» به کار استخراج  کرومیک در منطقه معدنی اسفندوقه کرمان اشتغال دارند، صبح امروز با تجمع در مقابل ساختمان استانداری و اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان کرمان خواسته‌های صنفی خود را مطرح کردند.

به گفته این منبع خبری؛ علاوه بر تعویق حدود دو ماه دستمزد حدود ۴۰ کارگر این واحد معدنی؛ به عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل معترض هستند.

به گفته وی، بخش دیگری از خواسته‌های این کارگران؛ بازگشت به کار سه نفر از کارگرانی است که از روز گذشته (یکم مهر ماه) از ورود به محل کارشان منع شده‌اند.

کارگران با بیان اینکه این سه نفر به عنوان نماینده صنفی از سوی کارگران بخش پیمانکاری معدن اسفندوقه انتخاب شده‌اند، افزودند: “خواسته ما برگرداندن همکارانمان به کار سابقشان است ضمن اینکه باید مطالبات مزدی‌مان که هم‌اکنون به صورت حداقلی پرداخت می‌شود؛ به‌روز شود”.

در این زمینه مصطفی اسماعیل‌زاده (کارفرمای شرکت پیمانکاری مکانیزاسیون جلگه) با تایید اجتماع صنفی کارگران این واحد معدنی درباره وضعیت این سه کارگر گفت: “این سه کارگر با اتمام قرارداد کار بیکار شده‌اند”.

او با بیان اینکه قرارداد این سه کارگر تا پایان شهریور ماه سال جاری بود، درباره علت تمدید نشدن قرارداد این کارگران افزود: “به این دلیل قصد تمدید قرارداد کارگران موردنظر را نداریم که آنها مرتبا در مجموعه معدن اغتشاش و بی‌نظمی ایجاد می‌کنند”.

به گفته وی، این ادعا که کارگران موردنظر نماینده صنفی سایر کارگران پیمانکاری معدن بوده‌اند؛ درست نیست چراکه کارگران این شرکت هیچ نیازی به نماینده صنفی ندارند ضمن آنکه روند انتخاب نمایندگان کارگری مسیر قانونی خود را دارد.

اسماعیل‌زاده در ادامه سخنان خود با بیان اینکه کارگران اخراجی می‌توانند برای پیگیری مطالبات خود به اداره کار شکایت کنند، افزود: “هیات حل اختلاف و تشخیص اداره کار هر تصمیمی که برای این کارگران بگیرد، ما نیز از آن تبعیت می‌کنیم”.

کارفرمای شرکت پیمانکاری مکانیزاسیون جلگه در بخش پایانی سخنان خود درباره مطالبات معوقه کارگران زیرمجموعه خود گفت: “در حال حاضر ۴۰ کارگر در این واحد به صورت پیمانکاری تحت مسئولیت شرکت جلگه مشغول کارند که دو ماه مطالبات معوقه طلبکارند”.

به گفته وی؛ آنچه باعث به تاخیر افتادن دستمزد کارگران شده؛ پرداخت نشدن به موقع صورت وضعیت‌های مالی ازسوی شرکت اصلی است.

طبق اظهارات اسماعیل‌زاده؛ حداکثر تا ۱۵ روز آینده مطالبات مزدی همه کارگران پرداخت می‌شود.

تجمع معترضان به سازمان سنجش مقابل مجلس

به گزارش ایسنا، جمعی از معترضان به سازمان سنجش صبح امروز(یکشنبه) مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

تجمع‌کنندگان مقابل مجلس عنوان می کردند که سازمان سنجش در کنکور، امتیازی برای فرزندان رزمندگان قائل نشده است.

معترضین همچنین در واکنش به برخی اعتراضات به سهمیه ایثارگران در کنکور عنوان می‌کردند که سازمان سنجش نباید داوطلبان کنکور را علیه رزمندگان و ایثارگران تحریک کند. ایلنا 2 مهر