گزارشاتی از سه تجمع صنفی و اعتراضی

به دنبال اعتراض کارگران کارخانه کیان تایر نسبت به کاهش سطح تولید، عدم پرداخت ۲ ماه اضافه کاری، مزایای انگیزشی و عدم تامین مواد اولیه برای بازگرداندن تولید به سطح قبلی، مدیریت این کارخانه تصمیم گرفت تا روز شنبه کارخانه را تعطیل کند.، روز گذشته نیز تعدادی از دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند در اعتراض به کیفیت بد غذای دانشگاه، ظروف ناهار خود را روی زمین چیدند. همچنین در ادامه‌ی تجمع دیشب مردم منطقه‌ی پاسداران در مقابل بوستان تخریب شده‌ی پنجم، و حضور پلیس، این تجمع به تنش و برخوردهایی کشیده شد و سه نفر برای ساعاتی بازداشت شدند.

مورخ ۱۳۹۶/۰۷/۲۷، کارخانه کیان تایر در سه شیفت کاری مجموعا ۱۱۰۰ کارگر دارد که روز گذشته و روز قبل از آن تعداد زیادی از آنها در محوطه کارخانه تجمع کرده بودند تا تکلیف پرداخت مطالبتشان مشخص شود اما اصلی‌ترین نگرانی آنها، کاهش سطح تولید و تاثیر آن روی امنیت شغلی‌شان است. کارخانه کیان تایر به علت مشکلات متعددی که در سال‌های گذشته داشته توسط هیات حمایت از صنایع اداره می‌شود.

در همین باره «جمال میرزایی» سرپرست کارخانه، گفت: “کارگران کارخانه کیان تایر نگران امنیت شغلی خود هستند چراکه حمایت‌های لازم برای ادامه فعالیت‌های این کارخانه از سوی دستگاه‌های ذی ربط صورت نمی‌پذیرد. از طرفی بن و مزایای انگیزشی کارگران پرداخت نشده است و اضافه کاری آنها مدتی است که پرداخت نمی‌شود و همین موجب شده تا ۳۰ درصد از مجموع مزد و مزایای مزدی آنان کاسته شود”.

وی افزود: “کارگران از نظر مالی ضعیف هستند و اگر کوچکترین تاخیری در پرداخت‌هایشان ایجاد شود زندگی‌شان، به هم می‌ریزد. البته ۱۲ نفر از نماینده‌های مجلس و سه وزاتخانه پیگیر مشکلات هستند از این رو انتظار داریم که مشکلات کیان تایر هرچه سریعتر برطرف شود با این حال مشکلات مالی مانع از تامین مواد اولیه از سوی پتروشیمی‌ها، شده است”.

سرپرست کارخانه کیان تابر با بیان اینکه حدود ۱۰۰ نفر از کارگران کارخانه کیان تایر در آستانه بازنشستگی هستند، گفت: “به علت اینکه نتوانسته‌ایم ۴ درصد سهم کارفرما را برای بازنشستگی آنان با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان‌آور پرداخت کنیم، در روند بازنشستگی آنان اخلال ایجاد شده و این را هم باید به مشکلات فوق اضافه کرد”.

وی با بیان اینکه تاکنون پتروشیمی‌ها به دستور وزیر صنعت برای تامین مواد اولیه کیان تایر، ترتیب اثر نداده‌اند، افزود: “اگر قرار است که مشکلات برطرف شود باید به دستورهای صادر شده از طرف‌ مقام‌های مسئول ترتیب اثر داد در غیر این صورت وضع به همین منوال خواهد بود”.

میرزایی با اشاره به تجمع روز گذشته کارگران کارخانه تایر و تجمع‌های پیشین، ادامه داد: “به هر حال کارگران نگران هستند و باید به آن رسیدگی کرد اما از کارگران خواسته‌ایم آرامش خود را حفظ کنند تا با تعامل مشکلات برطرف شود”.

بلاتکلیفی کیان تایر به صلاح هیچکس نیست

«حاتم شاکرمی» مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران هم با تایید مشکلات ایجاد شده برای کارگران و کارخانه کیان تایر، گفت: “قرار بوده که کارخانه کیان تایر تنها ۶ ماه توسط هیات حمایت از صنایع اداره شود اما حالا به ۶ سال رسیده است”.

وی با بیان اینکه این بلاتکلیفی به سود هیچکس نیست، افزود: “باید تکلیف اداره کارخانه از لحاظ حقوقی مشخص شود البته پیگیری‌ها برای بازگشت این کارخانه برای ادامه فعالیت با سطح تولید گذشته انجام شده است اما باید درنظر داشته باشیم که کیان تایر مشکلات مالی دارد و همین امر مانع از تامین مواد اولیه آن شده است”.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران با بیان اینکه کارگران کیان تایر مطالباتی دارند که باید به آنها رسیدگی شود، افزود: اگر شکایتی از سوی کارگران به هیات‌های تشخیص ادارات کار ارائه شود به آن رسیدگی می‌کنیم اما کیان تایر همین حالا نیز توسط شورای اسلامی کار آن اداره می‌شود.

شاکرمی در ادامه با تاکید بر این امر که با خلع ید خریدار کارخانه کیان تایر بهتر می‌توان به مشکلات آن رسیدگی نمود، افزود: “یکی از ملزومات حل مشکلات کیان تایر تعیین تکلیف آن از نظر مالکیت است پس می توان اینگونه نتیجه گرفت که این کارخانه تحت شرایط عادی اداره نمی‌شود”.

وی در پایان گفت: “البته در گذشته چند خط اعتباری برای حل مشکلات کیان تایر اختصاص داده شد و حالا نیز باید این کار انجام شود”.

اعتصاب غذای دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند

تعدادی از دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند در اعتراض به کیفیت بد غذای دانشگاه، ظروف ناهار خود را روی زمین چیدند.

اعتراض دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند دیروز ۲۶ مهرماه در سالن غذاخوری برادران در دانشگاه آغاز شد.

دانشجویان پس از دریافت ناهار خود، ظرف غذا را به نشانه اعتراض روی زمین گذاشتند.

عده‌ای از دانشجویان در شورای صنفی دانشگاه حضور یافته تا با رییس دانشگاه صنعتی بیرجند گفت‌وگو کنند.

به دنبال اعتصاب غذای امروز مقرر شد، جلسه‌ای با مسئولان مربوطه و رییس دانشگاه در خصوص رسیدگی به مشکلات مذکور برگزار شود.

تجمع مردم بوستان پاسداران

در ادامه‌ی تجمع دیشب مردم منطقه‌ی پاسداران در مقابل بوستان تخریب شده‌ی پنجم، و حضور پلیس، این تجمع به تنش و برخوردهایی کشیده شد و سه نفر برای ساعاتی بازداشت شدند.

آن طور که اهالی پاسداران خبر می‌دهند، تجمعی که تا ساعت ۱۲ شب و یک بامداد آرام و همراه با تنشی مختصر بود، در ساعت دو به برخوردی کشید و سه نفر از تجمع کنندگان بازداشت شدند که نهایتا حدود ساعت یک بعدازظهر امروز – پنجشنبه – و پس از انتقال به دادسرای اوین، با قرار وثیقه آزاد شدند.

به گفته‌ی یکی از حاضرین، این درگیری پس از آنکه تجمع کنندگان از عوامل ساخت و ساز در بوستان پنجم درخواست مجوز کردند و به آنان وعده‌ی نشان دادن مجوز داده شده بود، اتفاق افتاد.

پیش از این حدود ۴۰ نفر از ساکنان این منطقه از پاسداران در این تجمع اعتراضی شرکت کرده‌ و مدعی شده‌ بودند: “مالک این برج که قرار است در پی تخریب بوستان پنجم ساخته شود، از پیمانکاران شهرداری در احداث اتوبان امام‌علی و صیاد شیرازی بوده که در ازای مطالباتش، زمین این بوستان متری دو میلیون تومان با قیمتی بسیار نازل‌تر نسبت به قیمت منطقه به او اعطا شده است!”

به گفته‌ی اهالی، قیمت زمین در منطقه بوستان پنجم پاسداران حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان تخمین زده می‌شود و سال ۹۲ ، این پارک واقع در منطقه ۴ شهرداری تهران ناحیه ۳ به وسعت سه هزار و ۸۰۰ مترمربع به قیمت ۲۰ میلیارد تومان برای ساخت دو برج ۱۵ طبقه به پیمانکار فروخته شده و پیمانکار تمام درخت‌های قدیمی ۱۰۰ تا ۲۰۰ ساله این پارک را نابود کرده است تا زمینه را برای ساخت و ساز آماده کند و اگر این دو برج ۱۵ طبقه در این کوچه شش متری ساخته شود، تمام ساختمان‌های اطراف نشست می‌کند و به این ترتیب با افزوده شدن ۳۰۰ واحد مسکونی دیگر به منطقه، دیگر حتی جای نفس کشیدن هم نیست!

معترضان در تجمع شورای شهر در این باره گفته بودند: “یکسال پیش، از زمانی که متوجه این اقدام شده‌اند، بارها برای متوقف شدن تخریب بوستان و اجرای پروژه به شهرداری منطقه و مراجع بالاتر و حتی دیوان عدالت اداری مراجعه کرده‌اند، اما تا کنون پیگیری‌ها به نتیجه‌ای نرسیده و با وجود این که همسایگان اطراف این پروژه مدعی هستند اجازه‌ی قانونی این گودبرداری را به مالک نداده‌اند، گودبرداری برج تا حدی پیش رفته است”.

این درحالیست که پیش از این تجمع‌کنندگان عنوان کرده‌ بودند که با وجود اجرای حکم پلمپ از سوی ضابط دیوان عدالت اداری همچنان فعالیت ساخت و ساز در این پروژه که متراژ زمین آن ۴هزار مترمربع اعلام شده، ادامه دارد و لحظه‌ای متوقف نشده است! و شهردار منطقه ۴ نیز تا کنون پاسخ درستی در این باره نداده و تنها اعلام کرده که زمین فروخته شده است، در حالی که بر اساس طرح تفصیلی کاربری این زمین، خدماتی است که یا باید به فضای سبز یا آتش‌نشانی اختصاص یابد.

پیش از این زهرا نژادبهرام، عضو شورای شهر تهران به انصاف نیوز گفته بود: “پیگیری‌هایی را در این زمینه انجام داده است، اما به گفته معترضان، این پیگیری‌ها هنوز به جایی نرسیده است و اکنون آنها با در دست داشتن مستندات کامل و نامه‌نگاری‌های متعدد با مسوولان و سازمان‌های مرتبط، تنها خواستار ملاقات حضوری با اعضای شورای شهر هستند”. ایلنا/ ایسنا / انصاف نیوز 27مهر