چهار تجمع اعراضی برگزار شد

حدود ۵۰ نفر از کارگران تعدیلی و تعداد اندکی از کارگران باقی مانده در کارخانه نوظهور امروز (شنبه/۶ ابان) در اعتراض به ۹ ماه مطالبات مزدی مربوط به سال‌های ۹۵ و ۹۶ در محوطه کارخانه تجمع کرده اند.

کارگرانی حاضر در تجمع امروز حضور دارند می‌گویند که کارفرمای نوظهور در دادگاه و اداره کار محکوم به پرداخت مطالبات کارگران شده است با این حال حتی مطالبات کارگران تعدیل شده کارخانه را که حدود ۲۰۰ نفر هستند را پرداخت نکرده‌ است.

هم اکنون با وجود اینکه کارخانه به صورت کامل فعالیت تولیدی ندارد، حدود ۵ کارگر در کارخانه باقی مانده‌اند که کارفرمای نوظهور از پرداخت مطالبات آنها نیز سرپیچی می‌کند.

کارفرمای نوظهور همچین بیش از ۵ ماه از حق بیمه‌های کارگران تعدیل شده این کارخانه و کارگران باقی مانده را پرداخت نکرده است همین امر موجب شده که سه کارگری که بیشتر از ۵ نفر از این کارگران که در آستانه بازنشستگی هستند نتوانند بازنشست شوند.

سه کارگر نیز که در آستانه بازنشستگی هستند و در ماه‌های پیش تعدیل شده‌اند، از هیات تشخیص اداره کار، رای بازگشت به کار گرفته‌اند. کارخانه تولید لوازم بهداشتی نوظهور در اوایل دهه ۹۰ بیش از ۲۰۰ کارگر داشت.

تجمع تعدادی از مالباختگان ایران خودرو مقابل وزارت صنعت

کلاهبرداری از بیش از ۱۳۰ مالباخته توسط نمایندگی رسمی ۵۰۵۴ ایران‌خودرو که هر کدام بین ۲۰ تا ۵۰ میلیون تومان پول پیش برای خرید خودرو پرداخت کرده اند.

تعدادی از مالباختگان یکی از نمایندگی های ایران خودرو امروز شنبه ۶ آبان ماه مقابل وزارت صنعت تجمع کردند.

این مالباختگان که هر کدام بین ۲۰ تا ۵۰ میلیون پول پیش برای خرید خودرو به حساب این نمایندگی ۵۰۵۴ سراج ایران خودرو واریز کرده بودند بعد از مدتی متوجه شدند که نمایندگی مذکور غیرمجاز است.

در حالی که ایران خودرو هیچ اطلاع رسانی در این خصوص نکرده و حتی تابلو خود را از سر این نمایندگی تاکنون برنداشته است. برخی از مالباختگان نصب تابلو ایران خودرو بر سر در این نمایندگی و اسم این نمایندگی در سایت رسمی ایران خودرو را علت اعتماد خود عنوان کردند.

می توان گفت که این نمایندگی یکی از معروف‌ترین و بزرگترین نمایندگی‌های ایران خودرو است که در حدود چند دهه سابقه دارد. مالباختگان از مدیر عامل ایران خودرو و وزیر صنعت خواستار رسیدگی به این موضوع شدند.

شرکت «خودرو تجارت یکتا» که اقدام به دریافت وجه جهت فروش محصولات گروه صنعتی ایران‌خودرو کرده، دارای شخصیت حقوقی مستقل بوده است. سوابق بررسی‌شده حاکی است که هیچ شخصیت حقیقی یا حقوقی، قراردادی با ایران‌خودرو برای خرید این محصولات منعقد نکرده و در فرآیند انعقاد قرارداد و فروش این محصولات هیچ وجهی از سوی مشتریان و شرکت «خودرو تجارت یکتا» به حساب ایران‌خودرو واریز نشده است.

اما آنچه مالباختگان می‌گویندکه آگهی نمایندگی ۵۰۵۴ ایران‌خودرو در روزنامه همشهری چاپ شده و نمایندگی آن با تأیید و مجوز ایران‌خودرو فعالیت کرده است.

این فرد (مهدی. م) با ثبت شرکتی لیزینگی و با سربرگ آن در نمایندگی مجاز ایران‌خودرو فعالیت می‌کرد و مالباختگان به دلیل اینکه در نمایندگی در حال ثبت‌ نام هستند، به آن اعتماد کردند.

این در حالی است که سال گذشته هم یکی دیگر از نمایندگی های ایران خودرو واقع در خیابان ستارخان اقدام به کلاهبرداری از ۱۰۰ نفر کرده بود.

تجمع بزرگ اعتراضی دانشجویان دانشگاه تهران

دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به سیاست‌های نظام آموزشی تجمع اعتراضی برپا کردند.

این تجمع ظهر امروز شنبه ششم آبان ماه ۹۶ در اعتراض علیه سیاست‌های خصوصی سازی، امنیتی سازی و تبعیض‌آمیز دولت در عرصه‌ی دانشگاه تجمع اعتراضی برگزار کردند.

دانشجویان که در پردیس مرکزی روبه‌روی دانشکده فنی تجمع کرده‌اند شعارهایی همچون پردیس بین‌الملل انحلال انحلال،تدبیر این وزارت علم است یا تجارت، دانشگاه پولگردان تضعیف زحمت کشان و … سر دادند.

در پایان این تجمع، بیانیه‌ی دانشجویان و فعالان صنفی دانشگاه تهران در اعتراض به آنچه سیاست‌های ضد اجتماعی دولت در عرصه‌ی آموزش خواندند، صادر شد که نسخه‌ای از آن در اختیار انصاف نیوز قرار گرفت، متن بیانیه در پی می‌آید:

« در چهار سال گذشته، دانشگاه نیز مانند سایر عرصه‌های زندگیِ اجتماعی در ایران، هدف یک برنامه‌ی فراگیر سیاسی-اقتصادی قرار گرفته است، برنامه‌ای که مردم و فرودستان – از جمله کارگران، معلمان، پرستاران و دانشجویان – را از حقوق اجتماعیِ اساسی‌شان محروم کرده است. این پروژه نام‌های گوناگونی به خود گرفته است: «خصوصی‌سازی»، «پولی‌سازی»، «تجاری‌سازی»، «کالایی‌سازی» و…. اما همه‌ی این نام‌ها اشاره به طرحی واحد دارند؛ طرحی که هدفش چیزی نیست جز تهی‌دست‌سازی هرچه بیش‌تر مردم و طبقات زحمتکش، سلب حقوق اجتماعی-اقتصادیِ آنان به نفع فرادستان، و تبدیل قشرهای گوناگون مردم – از جمله دانشجویان – به انسان‌های مستمندی که برای رفع اساسی‌ترین نیازهای خود باید به ارزان‌ترین و پست‌ترین کارها تن بدهند. برنامه‌ی دولت اعتدالی، که حمله به جیب‌های خالی و سفره‌های فقیرانه‌ی فرودستان و تضمین سودآوری سرمایه‌داران است، در حوزه‌ی آموزش به شکل خصوصی‌سازی و پولی‌سازیِ خدمات آموزشی تجلی یافته است.

در چهار سال گذشته، دولت و وزارت علومی مُجریِ این طرح‌ها در دانشگاه بوده‌اند که با شعارهایی مثل «بازگرداندن امید به دانشگاه‌ها»، «دانشگاه امن، نه دانشگاه امنیتی» و «دانشگاه پادگان نیست» روی کار آمدند؛ اما تجربه‌ی فعالیت سال‌های گذشته‌ی فعالان صنفی و مستقل نشان داد که نه تنها دانشگاه همچنان «پادگان است» و وقتی منافع صاحبان قدرت و سرمایه به خطر بیفتد احضارها و تهدیدهای امنیتی همچنان ادامه می‌یابد، بلکه دولت با سیاست‌هایش در قبال دانشگاه و با پولی‌سازیِ فزاینده‌ی خدمات آموزشی نشان داده که دانشگاه «بانک» هم است! دانشگاه در این سال‌ها، به مراتب بیش از پیش به محلی برای سودآوریِ صاحبان سرمایه و کسب‌وکار مسوولان دانشگاهی بدل شده است؛ و در ماه‌های اخیر، با طرح «کارورزی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی»، دانشگاه به محیطی بدل شده برای این‌که کارفرمایان به راحت‌ترین شکل به نیروی کار ارزان دسترسی پیدا کنند. «اُمید»ی که به دانشگاه‌ها برگشت، نه «اُمید» دانشجویان، بلکه «اُمید» کارفرمایان، صاحبان سرمایه و بانکدارها بود.

در هفته‌های اخیر، معرفیِ دکتر منصور غلامی از سوی دولت به مجلس، برای تصدی کرسی وزارت علوم، منجر به اعتراض دانشجویان سراسر کشور شده است. این اعتراض‌ها – و همچنین تجمع اعتراضیِ امروز ما دانشجویان دانشگاه تهران – اگر چه «به بهانه‌»ی معرفی آقای غلامی صورت گرفته‌اند، اما ریشه در مسایل اساسی‌تری دارند که نمی‌توان آن‌ها را به این یا آن شخص خاص فروکاست. به بیانی دیگر، مسایل بنیادیِ دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر – یعنی آن دسته از مسایلی که زندگیِ روزمره‌ی دانشجویان در دانشگاه، حقوق و آزادی‌های اساسی‌شان، و نیز مسائل معیشتی و صنفیِ آن‌ها – مسایلی هستند که برای حل‌شان نمی‌توان به وزیر شدن این یا آن شخص، یا به اختلاف‌های میان این یا آن جناح سیاسی دل‌خوش کرد.

در طول دوازده سال گذشته تشکل‌های وابسته و قدرت‌ساخته‌ی به اصطلاح دانشجویی ثابت کرده‌اند که همواره به دنبال تأمین منافع جناحی خود در دانشگاه‌ها هستند. در انتخابات سال‌های ۹۲، ۹۴ و ۹۶ انجمن‌های اسلامی فعالیت‌های دانشجویی را به زایده‌ای از برنامه‌ی ستادهای انتخاباتیِ جناحی خاص بدل کردند. حال، پس از معرفی دکتر غلامی، انجمن‌های اسلامی که «امید» واهی خود را ناامید دیده‌اند، می‌کوشند با بهره‌برداری از مناسبات جناحی روابط پشت پرده و سوءاستفاده از دغدغه‌های دانشجویان، جلوی انتصاب یک شخص خاص را بگیرند و گزینه‌ی جناح مطلوب‌شان را بر کرسی وزارت بنشانند و از امتیازهای ویژه‌ی آن – از جمله دسترسی به مناصب و مشاغل دولتی – بهره‌مند شوند.

ما دانشجویان دانشگاه تهران، که امروز در اعتراض به معرفی دکتر غلامی برای تصدی کرسی وزارت علوم و تداوم سیاست‌های ضداجتماعی دولت در دانشگاه‌ها تجمع کرده‌ایم، بر این باوریم که مطالبات دانشجویان و جامعه‌ی دانشگاهی تنها با تداوم فعالیت و تلاش بی‌وقفه‌ای که دانشجویان در سال‌های اخیر علیه روند پولی‌شدن و امنیتی‌شدن دانشگاه‌ها ایستاده‌اند، محقق می‌شوند. ما بر خلاف تشکل‌های وابسته و قدرت‌ساخته دست گدایی جلوی این یا آن جناح سیاسی دراز نکنیم، بلکه به قدرت جمعی دانشجویان و فرودستان برای پیگیری خواسته‌هایشان برحق‌شان باور داریم.

ما دانشجویان دانشگاه تهران اعلام می‌کنیم که مطالبات زیر، گزیده‌ای از مطالبات جامعه‌ی دانشگاهی است که فعالیت در راستای تحقق آن‌ها را ادامه خواهیم داد، چه دولت اعتدالی توجهی به اعتراض دانشجویان علیه دکتر غلامی داشته باشد چه نداشته باشد:

۱ – تلاش وزارت علوم در جهت الغای سریع و بی‌چون‌وچرا «طرح کارورزی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی»

۲ – افزایش ظرفیت روزانه، توقف گسترش ظرفیت‌های پولی دانشگاه‌ها و انحلال پردیس‌های بین‌الملل

۳ – بازگرداندن فضاهای دانشگاهی به دانشجویان و دانشگاهیان و توقف واگذاری این فضاها به بخش خصوصی

۴- پوشش کامل خدمات و یارانه‌ی دولتی در بخش غذا و اسکان دانشجویان

۵- بازگرداندن نمره‌ی پایان‌نامه‌های دانشجویی در مقطع کارشناسی ارشد

۶- افزایش سنوات مجاز تحصیلی و بازگرداندن آن به وضعیت پیشین

۷- حذف برخوردهای امنیتی درپاسخ به مطالبات و اعتراضات دانشجویان

۸- اعطای مجوز به ایجاد تشکل‌های دانشجویی دگراندیش و مستقل از جناح‌های قدرت

۹- بازگشت دانشجویان ستاره‌دار و محروم از تحصیل به دانشگاه‌ها

۱۰- بازگرداندن حق تحصیل برای همه قومیت‌ها و مذاهب

۱۱- ازبین‌بردن تبعیض‌های جنسیتی و جغرافیایی در گزینش دانشگاهی

۱۲- تصحیح آیین نامه‌های تشکل‌ها و بویژه شوراهای صنفی و حذف موادی که در سالهای اخیر به آیین‌نامه اضافه شده و تضعیف قدرت شوراها را در پی داشته است

۱۳- ارایه مجوز برای «اتحادیه شوراهای صنفی کشوری» در جهت افزایش توان مداخله‌گری شوراهای صنفی و هماهنگی بیش‌تر در طرح مسایل صنفیِ دانشجویان.»

تجمع مردم سراوان در اعتراض به هیولای زباله های سراوان

جمعی از مردم سراوان نسبت به عملکرد مسئولان در عدم ساماندهی زباله‌های این منطقه اعتراض کردند.

گفته می شود جمعی از زنان و مردان سراوان با آوردن رختخواب از منزل در مجل تجمع شب را صبح کردند!

این تجمعات به دنبال انتشار تصویری از فردی که گفته می شود مورد تهاجم مگسها قرار گرفته بود بیشتر نیز شده است.

صبح امروز فرماندار و شهردار و رئیس شورای شهر رشت نیز در محل تجمع حاضر شدند و به سخنان معترضین گوش فرا دادند.

همچنین اعلام رانش ۵۰۰ متری کوه زباله در سراوان نیز مزید بر علت مشکلات مردم سراوان شده است. کوه زباله‌ها در سراوان رشت که به ارتفاعی ۷۰ تا ۸۰ متری رسیده، در پی بارندگی‌های اخیر دچار رانشی ۵۰۰ متری شده و آن‌گونه که شهردار رشت اعلام کرده زباله‌ها تا مرز درختان موجود در این منطقه پیشروی کرده‌اند.

مسعود نصرتی گفته «حدود ۷۰ تا ۸۰ متر زباله در سراوان دپو شده است و دوروز قبل این زباله رانش پیدا کرد و تمام ۶ هکتار زمین طراحی شده برای تصفیه خانه زیر زباله رفت و زباله‌ها تا مرز درختان موجود رانش پیدا کرد».

گفتنی است پیش از این نیز مردم سراوان در اعتراض به وعده‌های غیر عملی مسئولان شهری رشت در ساماندهی وضعیت زباله سراوان راه را بر کامیون‌های حمل زباله بسته بودند.

انواع بیماری‌های پوستی، آلودگی آب‌ها و هوا دستاورد سال‌ها انباشت زباله در منطقه سراوان است که تاکنون مسئولان تنها وعده و وعید داده‌اند و هنوز ساماندهی اساسی برای زباله‌های سراوان صورت نگرفته است.

دفع زباله در این مدت علاوه بر مشکلات انسانی سبب مشکلات زیست ‌محیطی فراوان برای روستاهای اطراف و همچنین آلودگی منابع آب، رودخانه‌های زرجوب و گوهر رود و تالاب انزلی شده است. ایلنا / مشرق / گیل خبر /انصاف نیوز6 آبان