ممنوعیت کشت برنج در خوزستان ۴۰ هزار نفر را بیکار می‌کند

محمد سواری اظهار کرد: “چندین و چند سال است که بحث ممنوع شدن کشت برنج در استان مطرح است اما به دلایل مختلف تاکنون این اتفاق نیفتاده است و همچنان نیز به دنبال آن هستیم تا شاهد ممنوعیت کشت برنج نباشیم”.

وی افزود: “شور بودن زمین‌های خوزستان و نیاز این اراضی به آبشویی و مبارزه با علف‌های هرز اهمیت کشت برنج را در استان خوزستان دوچندان می‌کند. همچنین اشتغال افراد در کارخانه‌های شالیکوبی که در سطح استان خوزستان به وجود آمده‌اند، مساله دیگری است که باید مورد توجه قرار بگیرد”.

رئیس انجمن برنج خوزستان تصریح کرد: “هر ۵ هکتار از مزارع برنج توسط یک نفر کشت می‌شود و هر ساله سطح زیر کشت برنج در استان خوزستان حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار هکتار است. اگر ممنوعیت کشت برنج در استان خوزستان اتفاق بیفتد، حدود ۴۰ هزار نفر از کشاورزان و خانواده‌های آن‌ها از کار بیکار خواهند شد”.

سواری با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۲۰۰ کارخانه شالیکوبی مدرن در استان وجود دارد، عنوان کرد: “در هر کدام از این کارخانه‌های شالیکوبی حدود ۲۰ نفر مشغول به کار هستند و در صورت بحث ممنوعیت کشت برنج شاهد بیکار شدن این افراد خواهیم بود”.

وی ادامه داد: “در اقتصاد استان در زمان برداشت برنج شاهد جهش‌هایی هستیم که زمینه را برای اشتغال سایر افراد به صورت مستقیم و غیر مستقیم فراهم می‌کند”.

رئیس انجمن برنج خوزستان با بیان اینکه با محدودیت کشت برنج موافق هستیم اما با ممنوعیت خیر، گفت: “اینکه باید در شیوه آبیاری و شیوه کار تجدیدنظر کنیم تا شاهد جلوگیری از هدر رفت آب باشیم، همه برنج کاران اتفاق نظر دارند و هیچ مساله‌ای در این زمینه وجود ندارد. این اتفاق از سال‌های گذشته آغاز شده و بسیاری از کشاورزان از روش خشکه کاری استقبال می‌کنند”.ایسنا 22 اردی بهشت