مورخ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، امروز ۲۳ اردیبهشت جمعی از دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه فردوسی مشهد در اعتراض به کاهش سنوات تحصیلی در مقابل سازمان مرکزی این دانشگاه تجمع کردند.
اعتراض دانشجویان دانشگاه فردوسی به مصوبهای بازمیگردد که از تیرماه ۹۴ در وزارت علوم تصویب گردیده و منجر به کاهش سنوات تحصیلی دانشجویان ورودی ۹۳ شده است.
دانشجویان مقطع کارشناسی در گذشته موفق به فارغالتحصیلی در طی ۱۰ ترم میشدند اما اکنون با حداکثر ۸ ترم مجبور به تقاضا تمدید سنوات تحصیلی میشوند و ریشه این مسئله را در مصوبه جدید وزارت علوم میدانند.
از میان معترضین، م. الف. دانشجوی دانشگاه فردوسی، میگوید: “کمتر از دوماه دیگر ترم ۸ من تمام میشود و من برای ادامه تحصیل مشمول این قانون جدید خواهم شد”.
وی ادامه میدهد: “اگر بخواهیم منتظر باشیم تا مشکل ریشهای حل شود به کار دانشجویان ورودی ۹۳ نمیخورد”.
ن. س. یکی دیگر از دانشجویان معترض در خصوص علت اعتراض دانشجویان میگوید: “ما خواستار تسریع روند بررسی مصوبه وزارت علوم هستیم، چرا که در صورت تاخیر ممکن است کار از کار بگذرد”.
دانشجویان به عدم تغییر چارت دروس اشاره میکنند و از کمک سایر دانشگاههای به دانشجویان برای اتمام تحصیل خود در طی ۸ ترم سخن میگویند. اما گویا در دانشگاه فردوسی روال طی دروس بر طبق ۱۰ ترم مجاز بوده که دانشجویان در این میان دچار سردرگمی شدهاند.
دانشجویان معترض این تجمع را جهت بازتاب موضع و اعتراض خود به وزیر علوم که قرار است روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ماه در دانشگاه فردوسی حاضر شود، اعلام میکنند.
برخی از دانشجویان خواستار برگزاری یک تجمع دیگر در روز دوشنبه و اعلام مخالفت خود در مقابل دکتر منصور غلامی، وزیر علوم میشوند.
همچنین دانشجویان از کمکاری شورای صنفی دانشگاه فردوسی در زمینه پیگیری این مطالبه میگویند.
شورای صنفی پیگیر اعتراض دانشجویان خواهد بود
در حاشیه این تجمع محمد حسینی، دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه فردوسی در گفت و گو با ایسنا در خصوص تجمع اعتراضی دانشجویان به کاهش سنوات تحصیلی، عنوان کرد: “ما این تجمع را نه لزوما تایید و نه رد میکنیم. زیرا نمیدانیم که عوامل تشکیل این تجمع چه کسانی هستند و چه گروهی پشت برگزاری آن قرار دارند. موضع ما در شرایط فعلی در کنار دانشجو بودن است و قطعا ما پیگیر این موضوع خواهیم بود”.
وی با اعلام اینکه « به عنوان نماینده شورا صنفی در کنار دانشجویان در این تجمع قرار خواهیم گرفت»، ادامه داد: “شورای صنفی اقداماتی در خصوص اعتراض دانشجویان به کاهش سنوات تحصیلی انجام داده است. ما با وزیر علوم مکاتبه کردیم و ۵۲ دانشگاه کشور اعتراض خود را از طریق یک نامه به وزیر ابلاغ کردیم. وی قول بازنگری داد. اما اینکه در بازنگری افزایش پیدا میکند یا خیر مشخص نیست”.
دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه فردوسی درمورد برگزاری جلسه با وزیرعلوم، تاکید کرد: “در جلسه با وزیر علوم این مسئله مطرح شد که برای برخی از رشتهها همان ۸ ترم تحصیلی کفایت میکند، اما برای برخی رشتههای دیگر مانند مهندسی، کشاورزی و علوم پایه به ترم های بیشتری نیازمند هستند، چرا که دروس سختتری دارند”.
حسینی درخصوص مصوبه اخیر هیئت امنا دانشگاه شهید بهشتی و اختصاص یافتن یک ترم مازاد بر ۸ ترم تحصیلی دوره کارشناسی، بیان کرد: “اگر دانشگاه شهیدبهشتی و سایر دانشگاهها این اقدام را انجام بدهند، هیئت امنا دانشگاه فردوسی نیز این کار را انجام میدهد و ممکن است که سال بعد هیئت امنا تصمیم بگیرد که به قانون وزارت علوم بازگردد. در حقیقت اقدام دانشگاه مذکور موقت بوده و ما به دنبال حل مشکل به صورت ریشهای هستیم”.
وی، کمکاری شورای صنفی را در خصوص پیگیری این مطالبه دانشجویان را رد و مشکل را ضعف در اطلاعرسانی اعلام کرد.
دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه فردوسی خاطرنشان کرد: “اولین دانشگاهی که قول بازنگری از وزیر علوم در این زمینه را گرفته، ما بودیم و تجمعهای بعدی پس از اقدام ما بوده است. تجمعهای غیرقانونی گریبانگیر ماست. تجمع پیشین که برای امور تغذیه بود، با احضار دبیر پیشین شورای صنفی دانشگاه به کمیته انضباطی همراه بوده است”.
دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه فردوسی در پاسخ به خواسته دانشجویان مبنی بر برگزاری مجدد تجمع اعتراضی فردا، ۲۴ اردیبهشت ماه همزمان با حضور وزیر علوم در دانشگاه فردوسی، یادآور شد: “با تجمع روز دوشنبه قطعا مخالفت خواهد شد. پیشنهاد میشود که یک نامه اعتراضی توسط دانشجویان امضا گردد و توسط شورای صنفی به وزیر داده شود”.
دقایقی پس از برگزاری این تجمع رئیس اداره حفاظت فیزیکی و انتظامات در میان دانشجویان معترض حضور پیدا کرد.
محمدرضا نداف شرقی در پاسخ به دانشجویان اظهار کرد: “برای حل این مسئله باید از طریق معاونتهای آموزشی و دانشجویی ابتدا اقدام صورت گیرد و مسیر قانونی حل موضوع طی شود”.
وی پیشنهاد داد که دو تن از آقایان و خانمها برای گفتوگو با معاونان دانشجویی و آموزشی به ساختمان مرکزی بروند، اما دانشجویان با آن مخالفت میکنند.
اعتراض دانشجویان کارشناسی به سنوات تحصیلی بیسابقه است
سرانجام دکتر علی گنجعلی مدیر آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد در جمع دانشجویان حاضر شد و در پاسخ به اعتراض دانشجویان گفت: “اعتراض دانشجویان کارشناسی به سنوات تحصیلی باعث تعجب است. ما در مقاطع ارشد و دکترا دانشجویانی داریم که متقاضی تمدید سنوات تحصیلی هستند اما در مقطع کارشناسی موردی پیش نیامده است. اولین بار است که دانشگاه فردوسی شاهد دانشجویانی در مقطع کارشناسی است که متقاضی تمدید سنوات هستند”.
وی عنوان کرد: “مسئله کاهش سنوات تحصیلی در وزارت علوم تصویب شده است و تمامی دانشگاهها ملزم به رعایت هستند. ما در حال مکاتبه با وزارتخانه هستیم که ورودیهای ۹۳ و ماقبل مشمول مصوبه جدید وزارت علوم نشوند”.
مدیر آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد تاکید کرد: “ما به دنبال رایگان بودن ترمهای ۹ و ۱۰ برای ورودیهای ۹۳ هستیم و لایحهای را که کلیات آن مطابق با خواستههای دانشجویان هستند ارسال کردهایم. زمان برگزاری جلسه هیئت امنا دانشگاه را در دوماه آتی اعلام شده که با اعتراض دانشجویان همراه میشود”.
ورودیهای ۹۳ بدون پرداخت شهریه ثابت انتخاب واحد کنند
اعتراض دانشجویان نسبت به افزایش شهریه ثابت ورودیهای ۹۳ که بایستی شهریه ثابت ورودیهای ۹۷ را بپردازند با نتایجی روبهرو میشود. تغییر شهریه ثابت از ۳۰۰ به ۷۰۰ هزار تومان سبب میشود مدیر آموزشی دانشگاه فردوسی قول داد که تا مشخص شدن وضعیت این مصوبه و روشن شدن مصوبه هیئت امنا دانشگاه، ورودیهای ۹۳ بدون پرداخت شهریه ثابت انتخاب واحد کنند.
مسئله کاهش سنوات تحصیلی تنها متوجه ورودیهای ۹۳ دانشگاه نیست و مابقی ورودیهای پساز سال ۹۴ را نیز دربر میگیرد. بایستی دید که قولهای مسئولین و شورای صنفی میتواند این معضل دانشجویان را حل کند یا خیر؟
تجمع هواداران سپیدرود مقابل دفتر امام جمعه
مورخ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، هواداران تیم فوتبال سپیدرود برای روشن شدن وضعیت مدیریتی این باشگاه مقابل دفتر امام جمعه و نماینده رهبری رفتند.
تجمع و اقدام به خودکشی کارگران هپکو اراک
مورخ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، جمعی از کارگران معترض کارخانه هپکو اراک در ادامه اعتراضات صنفی خود، صبح امروز (۲۳ اردیبهشت ماه) با تجمع در مقابل شرکت، خواستههای صنفی خود را مطرح کردند.
یکی از کارگرانی که در این اجتماع صنفی حضور داشت، گفت: “در واکنش به محقق نشدن وعدههای کارفرما و همچنین نامشخص بودن وضعیت کارخانه اینجا جمع شدهایم”.
وی در تشریح اتفاقاتی که باعث شده او و همکارانش تجمع کنند، گفت: “حدود یکسال است مالکیت این واحد صنعتی از سوی مسئولان سازمان خصوصیسازی با حداقل ارزش مالی به سهامدار جدید واگذار شده است، در این مدت کارفرما علارغم وعدههای داده شده در خصوص بهبود وضعیت کارخانه خوب عمل نکرده و اخیرا در گفتگو با یکی از رسانههای مکتوب برنامههای کوتاهمدت خود را برای راهاندازی کارخانه اعلام کرده است”.
به گفته وی، قرار بود براساس تعهدات، کارفرمای جدید تا پایان خرداد ماه همه مشکلات شرکت اعم از کارخانه و کارگرانش را مرتفع کند اما به تازگی مشاهده کردهایم کارفرما نه تنها در این موارد هیچ اقدامی انجام نداده و مشکلات همچنان باقیست بلکه اخیرا در یکی از رسانههای مکتوب از برنامههای کوتاه مدت خود برای بهبود وضعیت کارخانه صحبت کرده و این موضوع بعد از یکسال نگران کننده است.
وی با بیان اینکه در زمان واگذاری؛ اهلیت مالک جدید توسط مسئولان مربوطه تایید شده بود، یادآور شد: “به دنبال برپایی دور نخست اعتراضات کارگران هپکو اراک که در سال نودوپنج اتفاق افتاد، سازمان خصوصیسازی، سهامدار سابق را به دلیل نداشتن اهلیت برکنار کرد اما با آمدن سهامدار جدید در وضعیت شرکت هیچ تغییری ایجاد نشده است”.
همچنین یکی از کارگران شرکت هپکو اراک امروز در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلات معیشتی و عدم پاسخگویی مسئولان برای خودکشی تلاش کرد.
اعتراض مردم بویراحمد به نحوه توزیع چادرهای اسکان
مورخ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، جمعی از اهالی روستاها و مناطق شهرستان بویراحمد در مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.
این افراد نسبت به خدمات رسانی نامطلوب پس از زمین لرزه اعتراض داشتند و نسبت به نحوه توزیع چادرهای اسکان و عدم اولویت بندی صحیح در کمپهای اسکان هلال احمر گلایه داشتند.
برخی از این افراد درصد تخریب خانه خود را بالا عنوان کرده و خواستار رسیدگی مسئولان به موضوع اسکان و تامین چادر مردم شدند.
یکی از اهالی این روستا بیان کرد: “منازل مسکونی ما به دلیل شدت زلزله دیگر قابل سکونت نیست و از طرفی چادر و امکانات برای اسکان موقت نداریم و معلوم هم نیست که چادرها و امکانات را چگونه توزیع میکنند؟”
وی تصریح کرد: “الان چندین روز است که درشرایط بد جوی با زن و فرزندانم بیرون از خانه شبها را سپری میکنم”.
یکی دیگر از شهروندان گفت: “شرایط بد جوی کار را برای مردم سخت کرده است، عدم امکانات از قبیل نبود چادر برای اسکان موقت، آب آشامیدنی و سرویس بهداشتی مشکلات را چند برابر کرده است و مسئولان هم به ما توجه ندارند”.
شاهرخ کناری، فرماندار شهرستان بویراحمد با حضور در بین تجمع کنندگان گفت: “از تمام ظرفیتها برای خدمات رسانی هرچه بهتر به زلزله زدگان استفاده خواهد شد”.
وی با اشاره به مشکلات و محدودیتهای حوزه اسکان، افزود: “تعداد چادرها پاسخگوی جمعیت شهرستان بویراحمد نیست و نمیتوان همه جمعیت شهرستان را در چادر پوشش داد”.
کناری از اعزام تیمهای ارزیاب هلال احمر برای بررسی امکان یا عدم امکان سکونت در خانه تجمع کنندگان خبر داد و اظهارکرد: “چندین کمپ اسکان نیز در شهرستان راه اندازی شده و بر ظرفیت چادرها نیز افزوده شده است”.
فرماندار بویراحمد با بیان اینکه با تمام توان خدمات رسانی به مردم انجام خواهد شد، خاطرنشان کرد: “مردم استان به شایعات پیرامون زمین لرزه توجه نداشته باشند و آرامش خود را حفظ کنند”.
کناری اضافه کرد: “با توجه به پس لرزهها، وضعیت شهر یاسوج در حالت زرد قرار دارد و نیروهای امدادی به جهت افزایش توان و پشتیبانی در حالت آماده باش قرار دارند”.
وی با بیان اینکه این شهرستان ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد، افزود: “در شهرستان بویراحمد مهمان و دانشجویان نیز حضور دارند که اگر برای هر ۴ نفر یک چادر در نظر بگیریم، ۱۰۰ هزار چادر نیاز داریم و از طرفی همه خانوادهها دوست دارند که در بیرون از خانهها سکونت داشته باشند”.
فرماندار بویراحمد با اشاره به اینکه دو اردوگاه اسکان موقت در یاسوج در مکانهای امن بر پا کردهایم، تصریح کرد: “تعداد ۴۰ چادر دیگر به ظرفیت یکی از این اردوگاهها اضافه کردیم”.
کناری که در جمع معترضین صحبت میکرد، بیان کرد: “۱۵۰ نفری که الان در اینجا تجمع کردهاند و بیان میکنند که شرایط آنها حاد است، الان ۱۰ خودرو در اختیار هلال احمر قرار دادهایم که این ۱۵۰ خانوار را ضربالاجلی بازدید کنند و اگر خانههای آنها قابل سکونت نیست به آنان چادر خواهیم داد. بقیه افراد را نیز از طریق اردوگاهها پوشش میدهیم”.
وی با بیان اینکه وضعیت شهرستان بویراحمد زرد است، اضافه کرد: “وضعیت ما نه سفید و نه قرمز است، هنوز پسلرزههای داریم و با توجه به اینکه در وضعیت زرد قرار داریم، انتظار داریم که مردم هم همکاری کنند و اجازه دهند به معلولین، جانبازان با وضعیت نامناسب و زنان بیسرپرست که شرایط حادی دارند، کمک کنیم”.
با توجه به شرایط جوی و بارش باران، مردم به سالن جلسات فرمانداری هدایت شدند و با بررسی مشکلات مردم، رسیدگی به وضعیت سکونت تجمع کنندگان در دستور کار قرار گرفت.
تجمع اعتراضی خانواده های بازداشت شدگان اهواز در مقابل دادگاه انقلاب
مورخ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، امروز ۲۳ اردیبهشت جمعی از خانواده های بازداشت شدگان در اهواز در مقابل دادگاه انقلاب شهر، واقع در کیانپارس اهواز تجمع کردند.
همچنان سرنوشت اغلب بازداشت شدگان قیام مردم اهواز مشخص نیست
تجمع کارگران اخراج شده کارخانه صدر فولاد
مورخ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، جمعی از کارگران اخراج شده کارخانه «صدر فولاد» خرمآباد در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبههای حقوقی تجمع کردند.
با گذشت بیش از ۵ ماه از اخراج ۱۸۰ نفر از کارگران کارخانه «صدر فولاد» خرمآباد، هنوز کارفرما مطالبههای حقوقی کارگران اخراجی را پرداخت نکرده است. کارگران از زمان اخراج تاکنون پیگیر بازگشت بهکار خود هستند.
آذر ماه سال ۹۶، حدود ۱۸۰ نفر از کارگران کرخانه «صدر فولاد» خرمآباد در استان لرستان با میانگین ۱۰ تا ۱۵ سال سابقه کار به دلیل عدم نیاز از سوی کارفرما اخراج شدند. همچنین حدود ۳ نفر از پرسنل اداری صدر فولاد که در دفتر تهران کار میکردند، کار خود را از دست دادهاند.
به نقل از کارگران این واحد صنعتی گفته میشود، برای پیگیری مطالبات مزدی وضعیت بازگشت به کارمان هرچند روزی یکبار مقابل ساختمان نهادهای مختلف دست به اعتراض میزنیم اما هنوز بلاتکلیف هستند.
از قرار معلوم کارگران این کارخانه در پنج ماهی که اخراج شدهاند؛ در جستجوی کار به واحدهای صنعتی و خدماتی زیادی مراجعه کردهاند اما به دلیل شرایط سنی که دارند تا این لحظه هیچ کاری برای آنها پیدا نشده است.
گفته میشود کارگران اخراجی در حال حاضر حدود ۷ ماه مطالبات مزدی از کارفرما خود طلبکارند اما تاکنون تحت پوشش بیمه بیکاری قرار نگرفتهاند. آنها نگرانند که با ادامه این وضعیت نتوانند برای مدت زیادی با این شرایط بتوانند ادامه دهند.
به گفته کارگران اخراجی؛ مدیریت این واحد صنعتی مدعیست در شرایطی که به دلیل مشکلات اقتصادی حتی قادر به پرداخت دستمزد کارگران موجود نیست، امکان بازگشت به کار اخراجشدگان وجود ندارد.
تجمع کارکنان سهام عدالت مقابل ساختمان خصوصیسازی
مورخ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، جمعی از نیروی کار شاغل در شرکتهای تعاونی سهام عدالت صبح امروز (یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه) با تجمع در مقابل ساختمان سازمان خصوصیسازی به نامشخص بودن وضعیت شغلی و عدم پرداخت معوقات مزدی خود اعتراض کردند.
تعدادی از کارکنان حاضر در تجمع امروز که از نقاط مختلف کشور برای پیگیری وضعیت شغلی و مطالبات معوقه خود عازم تهران شدهاند، گفتند: “برای چندمین بار است که جهت پیگیری وضعیت شغلی و پرداخت مطالباتمان از نقاط مختلف کشور به تهران سفر میکنیم و مقابل ساختمان سازمان خصوصیسازی دست به تجمع میزنیم”.
به گفته معترضان، پیش از این نیز کارکنان دفاتر سهام عدالت مقابل ساختمانهای مجلس شورای اسلامی، وزارت اقتصاد و سازمان خصوصیسازی تجمع کرده بودند که آخرین آن مقابل ساختمان مرکز همایشهای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران (سالن اجلاس سران) انجام شد.
طبق اظهارات کارکنان سهام عدالت؛ در تجمع روز (یکشنبه ۲۰ اسفند ماه سال ۹۶) مقابل ساختمان مرکز همایشهای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران (سالن اجلاس سران) که در آن «آیین نکوداشت ساماندهی سهام عدالت» از سوی سازمان خصوصیسازی برگزار میشد، مسئولان این سازمان قول پیگیری وضعیت شغلی و پرداخت مطالباتمان را تا پایان سال داده بودند که تاکنون عملی نشده است.
به نقل از این کارگران گفته میشود، حدود هزار و پانصد نفر در دفاتر شرکتهای تعاونی سهام عدالت سراسر کشور با سوابق حدودا ۱۱ سال مشغول کار هستند که به حال خود رها شده و در حال حاضر حدود ۳۸ ماه مطالبات مزدی و بیمهای معوقه طلبکارند.
تجمعکنندگان در پلاکاردی از مسئولان وزارت امور اقتصادی و دارایی خواستهاند باتوجه به شعار امسال پس از ۱۱ سال فعالیت شرکتهای سهام عدالت، اشتغال آتی آنها را مدنظر قرار داده و حقوق و دستمزد معوقه ۳۸ ماه کارکنان سهام عدالت را پرداخت کند.
تجمع بازماندگان جانباختگان حادثه سقوط هواپیمای مسیر تهران- یاسوج
مورخ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، جمعی از بازماندگان جانباختگان حادثه سقوط هواپیمای مسیر تهران- یاسوج امروز مقابل سازمان مدیریت بحران تجمع کرده و نسبت به عدم تحویل اجساد حادثه دیدگان اعتراض کردند.
تجمع دانشجویان دانشگاه بناب
مورخ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، امروز ۲۳ اردیبهشت جمعی از دانشجویان دانشگاه بناب در اعتراض به گرفتن شهریه از دانشجویان دانشگاه سراسری، اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند.
پهن کردن سفره آجری کارگران کارخانه کیان کُرد
مورخ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، جمعی از کارگران کارخانه تولیدی کیان کُرد در ملایر پس از آنکه وعده مسئولان مبنی بر پرداخت معوقات مزدیاشان محقق نشد، در یک اقدام نمادین سفرهای خالی که تنها چند آجر بر روی آن قرار داشت پهن کردند تا به عدم پرداخت مطالبات مزدی سال گذشته و سه سال، عیدی اعتراض کنند.
تجمع کارگران پروژه باغ کتاب تهران
مورخ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، جمعی از کارگران پروژه باغ کتاب تهران در اعتراض به عدم پرداخت ۱۱ ماه دستمزد امروز دست از کار کشیدند. این کارگران با انتشار یک ویدئو اعلام کردند: شرکت کیسیون به عنوان کارفرمای این پروژه ۱۱ ماه دستمزد و سنوات آنان را پرداخت نکرده است.
تجمع معلمان در اردبیل و تهران مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش
بمورخ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، جمعی از معلمان امروز به ساختمان وزارت آموزش و پرورش تهران رفتند تا به دستگیری همکاران خود و وضعیت معلمان اعتراض کنند. در اردبیل هم تعدادی از معلمان در اعتراض به وضعیت بد معیشتی و تبعیض دست به تجمع زدند.اقتصاد نیوز /بی بی سی /هرانا /ایلنا / ایسنا/ایران خبر /زمانه 24 اردی بهشت