مورخ ۴ خرداد ماه ۱۳۹۷، نماینده کازرون در بیانیهای از تجمعکنندگان روز گذشته در حوزه انتخابیهاش که خواستار ارتقای دو بخش چنارشاهیجان و کوهمره نودان به شهرستان کوه چنار بودند، خواستار پیگیری مطالبات مردم از طریق قانونی شد.
پیش از ظهر روز گذشته مردم دو بخش چنار شاهیجان و کوهمره در تجمع مسالمتآمیزی خواستار ارتقای این دو بخش به شهرستان کوه چنار شدند که در پی این تجمع حسین رضازاده نماینده کازرون در مجلس شورای اسلامی در بیانیهای از تجمعکنندگان خواست که مسیر مطالبات خود را از طریق قانونی پیگیری کنند.
یک هفته پس از تظاهرات خونین مردم در کازرون، شماری از ساکنان بخش قائمیه (چنارشاهیجان) در یک راهپیمایی خواستار اجرای تقسیمات کشوری در کازرون و ارتقای بخش خود و همچنین کوهمره به شهرستان کوه چنار شدند.
تجمع مستمریبگیران مقابل اداره کل تامین اجتماعی لرستان
مورخ ۵ خرداد ماه ۱۳۹۷، جمعی از مستمریبگیران استان لرستان حوالی ظهر امروز مقابل ساختمان اداره کل سازمان تامین اجتماعی در شهرستان خرم آباد تجمع کردند.
جمعی از مستمریبگیران استان لرستان حوالی ظهر امروز (۵ خرداد ماه) مقابل ساختمان اداره کل سازمان تامین اجتماعی در شهرستان خرم آباد تجمع کردند.
تعدادی از حاضران در تجمع گفتند: “پرداخت مستمریها به روال گذشته نیست و با تاخیر واریز میشود. این در شرایطی است که ما باید بخشی از دریافتیهای خود را برای پرداخت اقساط وامهای خود کنار بگذاریم. بانک به این کار ندارد که سازمان تامین اجتماعی چه زمانی مستمریها را واریز میکند و پولش را میخواهد”.
معترضان با بیان اینکه تاخیر در واریز مستمری؛ برنامهریزیهای زندگی آنان و اعضای خانوادههایشان را برهم ریخته است، گفت: “وقتی برنامهای میریزیم که با پولمان کاری انجام دهیم، باید راس زمان مقرر مستمری خود را دریافت کنیم نه اینکه ۴ یا ۵ روز بعد. البته ما این نگرانی را داریم که از ماههای آینده تاخیر در واریز مستمریها بیشتر هم بشود از همین رو از سازمان تامین اجتماعی انتظار شفافسازی داریم”.
مستمریبگیران لرستانی معترض در ادامه یکی دیگر از مطالبات خود را همسانسازی حقوق بازنشستگان عنوان کردند و افزودند: “همین حالا بیشتر بازنشستگان زیر ۲ میلیون تومان مستمری میگیرند. پس کجاست وعده اجرای همسانسازی که قانونش در مجلس تصویب شده است؟!”
آنها افزودند: “در تجمع امروز خوهان ملاقات با مدیرکل تامین اجتماعی استان بودیم که ایشان نیامدند و قرر شد فردا پس از برگزاری یک نوبت تجمع دیگر؛ با وی ملاقات کنیم”.
کارگران فصلی واحد بهرهبرداری هفت تپه تجمع کردند
مورخ ۵ خرداد ماه ۱۳۹۷، گروهی از کارگران فصلی واحد بهرهبرداری مجتمع نیشکر هفت تپه، صبح امروز مقابل ساختمان دفتر مدیریت مجتمع تجمع کردند.
صبح امروز شنبه (۵ خرداد ماه) گروهی از کارگران واحد بهرهبرداری مجتمع نیشکر هفت تپه که به صورت فصلی در مزارع نیشکر مشغول کارند، با تجمع مقابل ساختمان اداری مجتمع خواستار استمرار فعالیت شغلی خود با کارفرما شدند.
آنها مدعی هستند: “حدود ۴۰۰ کار واحد بهرهبردار مزارع نیشکر هستیم که بعد از پایان فصل بهربرداری نی در مزارع نیشکر کاری برای انجام دادن نداریم به همین دلیل از مدیریت مجتمع هفت تپه میخواهیم تمام کارگران بهرهبردار را در بخشهای دیگر مشغول کار کند”.
آنها میگویند: “در حال حاضر کارفرما حدود ۱۰۰ کارگر بهرهبردار را در بخش آبیاری مزارع نیشکر به کار گرفته و مابقی وضعیت مشخصی ندارند”.
به گفته یکی از کارگران هفت تپه، حِرفِه یک کارگر بهرهبردار همانند نیبُری یک شغل فصلی و موقت تلقی میشود، کارگرانی که این حرفه را انجام میدهند تنها در طول فصل برداشت به صورت موقت استخدام میشوند و طبیعیست که بعد از اتمام کار برداشت نی شغل خود را از دست بدهند.
او گفت: “یکی دیگر از مشکلات اساسی کارگران فصلی در مجتمع نیشکر هفت تپه وضعیت پرداخت بیمه اجتماعی آنهاست. کارگرانی که بهصورت فصلی در مزارع نی مشغول به کارند به دلیل آنکه حق بیمه آنها تنها نیمی از سال پرداخت میشود برای دوران بازنشستگی دچار مشکل خواهند شد”.
اعلام همبستگی کامیونداران سراسر کشور در پنجمین روز
مورخ ۵ خرداد ماه ۱۳۹۷، رانندگان کامیون برای پنجمین روز متوالی همبستگی خود را با کامیونداران سراسر کشور اعلام کردند. برخی مشکلات همچنان حل نشده باقی مانده است و باید تدبیری اساسیتر برای آن اندیشید.
رانندگان کامیون در شهرهای مشهد، همدان، سقز، طبس، اسفراین، تاکستان، بوشهر، بروجن، کرمانشاه، دیواندره و… برای پنجمین روز متوالی دست به اعتصاب صنفی زدند و بار دیگر همبستگی خود را با رانندگان سراسر کشور اعلام کردند.
اعتراض آنها چنانکه در روزهای گذشته بارها اعلام شده است به بالا بودن حق کمیسیون شرکتهای باربری، گران بودن قطعات و عوارضی جادهها، نبود سالن اعلام بار و سیستم نوبتدهی، قطع یارانه حق بیمه رانندگان، بازمیگردد.
دستور افزایش کرایه بها ابلاغ شد
«داریوش امانی» معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در این مورد به ایلنا، گفت: “نزدیک به یک ماه گذشته دستور افزایش کرایه بها تا ٢٠ درصد به تمام استانها ابلاغ شد و در برخی از استانها به اجرا رسید و تنها در چند استان اجرا نشده بود که در این مناطق هم از فردا اعمال میشود”.
وی همچنین شب گذشته در گفتگو با بخش خبری شبکه خبر سیما با بیان اینکه میزان کرایه رانندگان موضوعی توافقی است که براساس توافق بین انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل کالا و انجمن صنفی رانندگان و همه ساله بر مبنای میزان تورم و اعلام بانک مرکزی تعیین میشود، گفت: “این رقم طی سه سال گذشته افزایشی نداشته است و این امر البته و بهطور یقین از همراهی رانندگان با سیاستهای دولت حکایت دارد و سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای نیز از مدتی قبل در این خصوص اقدامات مثبتی را آغاز کرده است”.
کرایهبار بر اساس فرمول «تن بر کیلومتر» تعیین شود
با این حال پنج روز اعتصاب عمومی رانندگان نشان از آن دارد که آنها سر موضوعات معیشتی تا ابد قرار نیست که با سیاسیتهای دولت همراهی کنند. معترضان خواهان آن هستند که کرایهبار براساس فرمول «تن بر کیلومتر» تعیین شود.
علاوه بر این آنها خواهان افزایش ۵۰ درصدی نرخ پایه کرایهبار هستند و افزایش ۲۰ درصدی را قبول ندارند و اساسا ناچیز میدانند و ادامه اعتراض آنها هم همین پیام را مخابره میکند.
اما امانی میگوید: “عدهای از رانندگان مطالبه افزایش قیمت ۵٠ درصدی را دارند که این موضوع در نهایت به ضرر خودشان تمام میشود. امروز بحث رقابت ریل و جاده در حوزه حمل و نقل بار مطرح است که این افزایش قیمتها رقابت با بخش ریلی را سختتر میکند”.
وی در مورد مطالبات بیمهای رانندگان و بازنشستگی آنها هم گفت: “براساس قانون خاص سال ١٣٨٨ در زمان هدفمندی یارانهها، مقرر شد ۵۰ درصد بیمه رانندگان بهصورت یارانه از طرف دولت به سازمان تامین اجتماعی پرداخت و ۵۰ درصد دیگر توسط خود رانندگان پرداخت شود که باتوجه به عدم تامین اعتبار این موضوع، طی روزهای گذشته در برخی شهرستانها، سازمان تامین اجتماعی اقدام به محاسبه یارانه نکرده بود که موجبات گلایهمندی رانندگان را فراهم کرد که به محض مطلع شدن از این موضوع ، پیگیریهای لازم توسط این سازمان انجام شد و با همکاریهای دستگاههای مرتبط، این مشکل رفع شد و در حال حاضر ۵۰ در صد مبلغ یاد شده در حال پرداخت است”.
معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای افزود: “این قشر تلاشگر پس از ۳۰ سال کار پرمشقت با حداقل دستمزد بازنشسته میشوند که انتظار همراهی دولت در این زمینه را دارند و آمادگی دارند داوطلبانه مازاد پرداختی بیمه را متقبل شوند تا در پایان خدمت با بیمه مناسبی بازنشسته شوند که این موضوع به وزیر کار و تعاون انعکاس یافته و دستور صریح وی به تامین اجتماعی ابلاغ شده و با تشکیل کارگروههای مرتبط، امید میرود ظرف یکی دو ماه آینده این مشکل نیز مرتفع شود”.
نرخ پایه حق کمیسون باید ۱۲ درصد باشد
«غلامحسین مرکی» نائب رئیس انجمن صنفی رانندگان حمل و نقل بار بیرجند به ایلنا گفت: “از امروز صبح تعرفه به گاراژها داده شده و طبق همین تعرفه کالاها حمل میشود. این مشکل در بیرجند مشکل حل شده است. روز گذشته در سازمان حمل و نقل پایانهها با حضور رئیس حمل و نقل شهرستان آقای حیدری در این راستا جلسهای تشکیل شد”.
وی درباره بالا بودن حق کمیسونها گفت: “نرخ پایه حق کمیسون باید ۱۲ درصد باشد و برای خرده بارها ۱۵ درصد و کامیونهای حمل سیمان ۱۳ درصد است. اگر رانندهها پیگیر این موضوع شوند، شرکتها حق ندارند که حق کمیسون بیشتری بگیرند. با این حال رانندگان به خاطر مشغله خود پیگیر این موضوع نمیشوند”.
با این حال به گفته «عباس خاکبازان» رئیس انجمن صنفی کارگری رانندگان ناوگان یخچالدار بینالمللی شهر تهران به دلیل عدم نظارت سازمان راهداری بر شرکتهای باربری، این شرکتها بین ۵۰ تا ۸۰ درصد هزینه حمل را به عنوان کمیسیون خود برمیدارند.
در مجموع کامیونداران از اقدامات سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای ناراضی هستند و اعلام همبستگی آنها هم در همین راستا قابل ارزیابی است.
گزارش ویدیویی از چهارمین روز اعتراضات که توسط هرانا گردآوری شده است را اینجا ببینید.
اعتراض دانشجویان دانشکده هنر و معماری تهران مرکز به تغییر مکان دانشکده
مورخ ۵ خرداد ماه ۱۳۹۷، جمعی از دانشجویان دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، در اعتراض به انتقال مکان این دانشکده به منطقه سوهانک تهران در محوطه این دانشکده تجمع کردند.
این دانشجویان امروز (شنبه)، از ساعت ۹ صبح با در دست داشتن پلاکاردهایی در مخالفت با انتقال این دانشکده از خیابان فلسطین به ساختمان جدیدی که به تازگی در منطقه سوهانک خریداری شده، در محوطه دانشکده هنر و معماری تجمع کردند.
یکی از دانشجویان تجمع کننده در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، درباره علت نارضایتی دانشجویان از انتقال مکان دانشکده گفت: “انتقال این دانشکده به معنی حذف دانشجویان هنر و معماری از محل اصلی رشته ما، کار و زندگی ما است و ما نمیخواهیم این اتفاق بیفتد. محل کار، تمرین و زندگی ما این جا است (خیابان انقلاب) و اگر قرار باشد دانشجو از اینجا تا سوهانک بیاید، حداقل روزی سه ساعت در راه است”.
یکی دیگر از دانشجویان درباره علت این تجمع توضیح داد: “تمام دانشکدههای دانشگاه آزاد تهران مرکز قرار است از خیابان انقلاب انتقال داده شوند، اما مسئله اصلی دانشجویان دانشکده هنر و معماری این است که رشته نمایش و یا تئاتر نباید از خیابان انقلاب دور شود، زیرا این خیابان مرکز فرهنگی کشور ما است وتمام تماشاخانهها، پلاتوها و کتابخانهها در این منطقه متمرکز شده است”.
یکی دیگر از دانشجویان با بیان اینکه بسیاری از خوابگاههای دانشجویی در این منطقه قرار دارند، اظهار کرد: “هزینه زندگی در این منطقه برای دانشجویانی که از شهرستانهای دیگر برای تحصیل به این دانشگاه آمدهاند، بسیار کمتر از سوهانک است، ضمن آنکه دانشجویان هنگام انتخاب دانشگاه، موقعیت جغرافیایی دانشگاه را نیز در انتخاب خود لحاظ کردهاند و انتقال ناگهانی دانشکده برای بسیاری از دانشجویان مشکلاتی ایجاد میکند”.
وی افزود: “اگر ما در اعتراض به انتقال دانشکده، ترم آینده ثبت نام نکنیم هیچ فایدهای ندارد، زیرا دانشگاه در یک سری از رشتهها بدون آزمون دانشجو میپذیرد و در نتیجه افراد دیگری ثبت نام خواهند کرد. در واقع دانشگاه به نوعی ما را به شکل کارخانه پولسازی میبیند و رفتار آنها در انتقال دانشکده این پیام را منتقل میکند که دانشجویان هیچ اهمیتی برای دانشگاه ندارند. با ما نه مانند یک دانشجو، بلکه مثل مشتری برخورد شده است”.
این دانشجو ادامه داد: “با انتقال دانشکده هنر و معماری، دانشجویان تئاتر صدمه بزرگی میبیند، زیرا هسته اصلی موضوعات فرهنگی در این منطقه متمرکز است و تمام جشنوارههای فجر، فستیوال فجر و جشنوارههای دانشجویی در این منطقه برگزار میشود و با این انتقال ما از هسته اصلی هنر عملا حذف خواهیم شد”.
بنا بر گفته دانشجویان تجمع کننده، مسئولان دانشکده هنر و معماری از جمله رئیس دانشکده تا این لحظه پاسخ روشنی به اعتراضات دانشجویان ندادهاند.
کارگران ریخته گری ساوه خواستار توجه به مطالبات خود شدند
مورخ ۵ خرداد ماه ۱۳۹۷، کارگران شرکت ریخته گری ساوه صبح روز شنبه با تجمع در نمازخانه این واحد صنعتی خواستار رسیدگی مسئولان نسبت به مطالبات صنفی خود شدند.
کارگران ریخته گری ساوه از تداوم اشتغال و تاخیر در حقوق نگرانی هایی دارند و هفته گذشته نیز با برپایی تجمعی خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند.
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ساوه در گفت و گو با ایرنا در این خصوص گفت: “معضلات این واحد صنعتی در نشستی که هفته گذشته با مدیران و نماینده شورای اسلامی کار این واحد برگزار شد مورد ارزیابی قرار گرفت و قرار است که مدیریت این شرکت اقدامات لازم را در این راستا انجام دهد”.
حسین معمارنیا افزود: “مسئولان شهرستان ساوه همه تلاش خود را برای تداوم تولید و حفظ اشتغال در این منطقه صنعتی انجام می دهند و امروز نیز پیگیری لازم برای حل مشکلات کارگران در جریان است”.
وی اظهار کرد: “مدیرعامل این واحد صنعتی اعلام کرده که مشکلاتی همچون مطالبات وصول نشده و تامین مواد اولیه، تداوم تولید را با کندی مواجه کرده است”.
شهرستان ساوه دارای چهار ناحیه و شهر صنعتی با حدود ۵۰۰ واحد تولیدی است و حدود نیمی از مجموع اشتغال صنعتی استان مرکزی را به خود اختصاص داده است.
اعتراض جمعی از مردم زاهدان
مورخ ۵ خرداد ماه ۱۳۹۷، امروز جمعی از مردم زاهدان در اعتراض به سخنان نفرت پراکن استاد دانشگاه آزاد زاهدان، اقدام به برگزاری تجمع کردند.
استاد ادبیات دانشگاه آزاد زاهدان که بنا بر ویدیوهایی که از او منتشر شده به دلیل مسایل نژادی و دینی حقوق دانشجویان بومی را پایمال می کرد و به ایراد سخنان نفرت پراکنانه با زمینه نژادی پرداخته بود دستگیر شد.
در پی نشر این ویدیوها فراخوان هایی برای تجمع در روزهای شنبه و یکشنه در مقابل دانشگاه آزاد شعبه زاهدان منتشر شده است.
اعتراض جمعی از رانندگان تاکسی اینترنتی در اصفهان
مورخ ۵ خرداد ماه ۱۳۹۷، امروز، جمعی از رانندگان تاکسی اینترنتی در اصفهان در اعتراض به پایین بودن نرخ کرایه ها، اقدام به برگزاری تجمع کردند.
اعتراض کارگران تراورس راهآهن شمال شرق
مورخ ۵ خرداد ماه ۱۳۹۷، شماری از کارگران شرکت تراورس راهآهن شمال شرق ۱ سمنان، شاهرود و دامغان در ششمین روز از اعتصاب به سر میبرند.
اعتراض این کارگران به پرداختنشدن معوقات مزدی، از جمله حقوق و مزایا و نیز حق بیمه است.
کارگران این شرکت از ۱۳۹۰ تا کنون بارها دست به اعتراض زدهاند. ایسنا /ایلنا /هرانا / رادیو زمانه 5 خرداد