مورخ ۶ خردادماه ۱۳۹۷، روز گذشته، تعدادی از رانندههای نیسان حمل نخاله در جلسه شورای شهر گرگان حضور یافته و به وضعیت نابسامان کارشان اعتراض کردند.
تعدادی از رانندههای نیسان حمل نخاله در جلسه دیروز شورای شهر گرگان حضور یافته و به وضعیت نابسامان کارشان اعتراض کردند.
حسن بابایی (راننده) که ازجمله نمایندگان رانندگان معترض بود؛ در گفتگو با ایلنا گفت: “از مدتی قبل استانداری گلستان با ایجاد ممنوعیت در محل سابق تخلیه نخاله در جاده هزارپیچ گرگان، موجب سرگردانی رانندگان حمل نخاله شد. گرچه محلهایی برای تخلیه نخاله از سوی مقامات شهری در نظر گرفته شد اما به دلایل مختلف، بازهم دوامی نداشت و در آخر محل تخلیه نخاله را به جاده توسکاستان انتقال دادند. اما این جاده محل بسیار نامناسبی برای این کار است چراکه بسیار صعبالعبور و باریک است. بعضی جاهای آن خاکی است، یکطرف آن پرتگاه است و سمت دیگر آن زمین کشاورزی است. ماشینهای سنگین زیادی در آنجا رفتوآمد میکنند و حضور و رفتوآمد آنها، بعلاوه حدود ۵۰۰-۶۰۰ نیسان موجب بند آمدن جاده میشود و هزینههای زیادی بر آنها تحمیل میکند. جدا از استهلاک ماشین، هزینه سوخت و هزینه کارگر، رفتوآمد در این جاده بسیار خطرناک و زمانبر است”.
بابایی افزود: “بیشتر اعضای شورای شهر اعتراض ما را پذیرفته و قرار شد به صورت موقت جای دیگری را به ما بدهند تا بعدا برای محل دائم آن تصمیمگیری شود”.
در همین زمینه حسین ربیعی (سخنگو و عضو شورای شهر گرگان) به ایلنا گفت: “سالها معدن تخلیه نخلهها در جاده هزارپیچ و پشت استانداری قرار داشت. استانداری از این مساله راضی نبود و دستور به توقف تخلیه در اینجا و انتقال این کار به جاده توسکاستان را داد چراکه در آنجا معادن شن و ماسهای هستند که خالی هستند و میتوان نخالهها را در آنجا خالی کرد. برای کامیونهای تکچرخ و جفت این حمل بار میصرفد اما برای نیسان از لحاظ هزینهای بهصرفه نیست و کسی حاضر نیست همان مبلغی را که به ماشین سنگین میدهد به نیسان هم بدهد. بنابراین در ابتدا قرار شد نیسانها در جاده زنگیان نخالهها را خالی کرده و کامیونها آنها را به توسکاستان منتقل کنند. اما مدتی بعد بخشداری آن منطقه به این مساله اعتراض کرد و جلوی این کار گرفته شد. از همین روی، قرار شد نیسانها مستقیما برای تخلیه نخاله به جاده توسکاستان بروند”. عضو شورای شهر گرگان درباره مطالبه رانندههای معترض گفت: “آنها میخواستند که جایی نزدیکتر برای تخلیه به آنها داده شود و سپس نخاله تخلیه شده را کامیونها به جاده توسکاستان انتقال دهند”.
وی تاکید کرد: “زندگی این رانندهها از همین کار میگذرد و در طی چند مدت اخیر با بدتر شدن وضعیت اشتغال در این منطقه، تعداد بسیار زیادی از آنها نیسان تهیه کرده و به حملونقل روی آوردهاند. به آنها حتی پیشنهاد اعطای وام داده شد ولی آنها بهخاطر عدم توانایی در بازپرداخت وامها، این پیشنهاد را نپذیرفتند”.
سخنگوی شورای شهر گرگان در پایان، اظهار داشت: “فعلا قرار شده شهرداری یک محدوده دو-سههزار متری سهلالوصولتر را برای تخلیه در اختیار آنها بگذارد و همزمان با پیمانکار وارد مذاکره شود تا نخالهها را با ماشین سنگین به جاده توسکاستان انتقال دهند”.
تجمع کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی در تهران/نمایندگان مجلس قدم آخر را بردارند
مورخ ۶ خردادماه ۱۳۹۷، صبح امروز کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی از سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
صبح امروز (ششم خرداد) چند صد نفر از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی از استانهای مختلف به تهران آمدند و مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
خواسته کارگزاران تصویب «طرح جذب» در صحن مجلس و الزام دولت برای انعقاد قرارداد است.
یکی از این کارگزاران به نمایندگی از جانب همکارانش گفت: “طرح جذب که قبل از سال جدید در کمیسیون اجتماعی مجلس رای آورده، در نوبت اول است و امیدورایم امروز این طرح در صحن علنی مجلس تصویب شود”.
از قرار معلوم، سهشنبه گذشته این طرح در صحن مجلس مطرح شده ولی بررسی آن نیمهتمام ماندهاست.
کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی میگویند: “از نمایندگان مجلس درخواست داریم قدم آخر را محکم بردارند و به سالها بلاتکلیفی ما پایان دهند”.
کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی بارها در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی به تهران آمدند و تجمع اعتراضی برگزار کردند؛ خواسته اصلی آنها جذب در بدنه دولت است؛ این مطالبه، سال گذشته در قالب یک طرح در کمیسیون اجتماعی مجلس رای آوردهاست.
تجمع معلمان حقالتدریس مقابل مجلس/از بلاتکلیفی به ستوه آمدهایم
مورخ ۶ خردادماه ۱۳۹۷، صبح امروز، جمعی از معلمان حقالتدریس مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
صبح امروز (ششم خرداد) جمعی از معلمان حقالتدریس در اعتراض به وضعیت استخدامی خود، مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرند.
این معلمان میگویند: “خواسته ما جذب در آموزش و پرورش است و از این بلاتکلیفیِ شغلی به ستوه آمدهایم”.
یکی از حاضران در تجمع امروز میگوید: “ما معلمان حقالتدریس، حقوق ثابت ماهیانه نداریم؛ در ماههای تابستان نیز بیکاریم و درنتیجه درآمد نداریم؛ خواسته ما از نمایندگان مجلس این است که فکری به حال بلاتکلیفی شغلی ما بکنند و از وزارت آموزش و پرورش بخواهند که برای جذب ما اقدامات لازم صورت بگیرد”.
کارگران اخراجی شهرداری طبس در دومین روز از تجمع چادر زدند
مورخ ۶ خردادماه ۱۳۹۷، کارگران تعدیل شده شهرداری طبس که صبح دیروز مقابل ساختمان شهرداری تجمع کرده بودند، امروز یکشنبه ۶ اریبهشت به نشانه اعتراض مقابل این سازمان چادر زدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود ۲۰ کارگر پیمانی شهرداری طبس با خرید یک دستگاه ماشین جاروی خیابان از سوی پیمانکار، از کار بیکار شدهاند. از روز گذشته که اجتماع صنفی کارگران شهرداری به همراه خانوادهایشان مقابل شهراری شدت گرفته، کارفرما ۴ نفر از کارگران اداری خود را به کار سابقشان بازگردانده است.
به گفته معترضان، کارگران حداقل چهار ماه دستمزد معوقه دارند و عیدی سال ۹۵ به همراه یکسال حق اضافهکاری خود را نیز از کارفرما دریافت نکردهاند.
کارگران اخراج شده پیمانی هستند/شهرداری۹۴ کارگر مازاد دارد
مجید بهارستانی (شهردار طبس) گفت: “تعدیلی که اخیرا بدون هماهنگی صورت گرفته توسط شرکت پیمانکار طرف قرارداد شهرداری انجام شده و چند نفر از کارگران شهرداری متاسفانه تعدیل شدند”.
به گفته وی، همه مدیران شهر میدانند برای سبکسازی شهرداری تعدیل باید انجام شود ولی ما هنوز دست به هیچ تعدیلی در خود شهرداری نزدیم.
او افزود: “در صورتی که از نظر قانونی حداکثر میتوان ۱۵۰ نیرو داشته باشیم اما کل نیروهای شهرداری طبس خدماتی و فضای سبز و شهرداری نزدیک ۲۴۴ نفر است که تقریبا ۹۴ نیرو اضافهتر از سازمان داریم”.
به گفته وی، تعدیل نیرو و مشکلات شهرداری، مشکل اکثر شهرداریهای کشور است که مشکلات مالی و بدهی دارند.
وی تاکید کرد: “اگر حق مردم و شهر طبس داده شود همه مشکلات مرتفع میشود، مردم طبس نیاز به کمک و ترحم ندارند بلکه حق آنها داده شود کفایت میکند”.
مجید بهارستانی افزود: “با استانی شدن تقسیم عوارضات و مالیات بر ارزش افزوده مشکلات برای شهرداری طبس مضاعف شد یعنی شاید بشود گفت شهرداری طبس در استانی شدن تقسیم ارزش افزوده در کشور از همه شهرهای ایران بیشتر ضرر کرده و علت آن هم داشتن منابع غنی زیرزمینی و معادنی متعدد است، ولی عایدات شهرداری از آن بسیار ناچیز است”.
وی بیان کرد: “اگر سهم شهرداری طبس از آن دو درصدی که در شهرهای مشابه شهر طبس ایران پرداخت میشود، داده شود بسیاری از مشکلات حل میشود”.
شهردار طبس گفت: “درست است که طبق قانون شرکتهای خصوصی دو درصد را پرداخت نکنند ولی همانطور که در شهرهای نفتی استثنا قائل شدند و علاوه بر آن سهمیه پول نفت که به همه شهرها میدهند، به شهرهایی که نفتخیز هستند درصدی اضافهتر برای آن شهرداریها درنظر میگیرند”.
وی تاکید کرد: “برای شهر طبس نیز باید استثنایی قائل شده و درصدی از عوارضات معادن با این عوارضاتی که برای شهر دارند قائل شوند که اگر پرداخت شود قسمتی از مشکلات شهرداری طبس رفع خواهد شد”.
بهارستانی بیان کرد: “از طرفی با توجه به اوضاع بد اقتصادی و حمایتهای کم دولت از شهرداری، متاسفانه شهرداریها هر روز با مشکلات عدیدهای مواجه میشوند”.
وی با اشاره به وسعت زیاد و تراکم کم جمعیت طبس گفت: “محدوده قانونی شهر طبس ۱۷۰۰ هکتار است که با توجه به تراکم ۴۰ هزار نفری بسیار تراکم پایین است و سطح خدمات شهرداری بالاست، بنابراین تعداد نیرویی که باید برای خدمات شهری در داخل شهر به کار بگیریم؛ زیاد است”.
وی خاطرنشان کرد: “همه مدیران شهر میدانند برای سبکسازی شهرداری تعدیل باید انجام شود ولی ما هنوز دست به هیچ تعدیلی در خود شهرداری نزدیم”.
شهردار طبس در خصوص اعتراض کارگران اخراج شده شرکت پیمانکار شهرداری گفت: “تعدیلی که اخیرا بدون هماهنگی صورت گرفته توسط شرکت پیمانکار طرف قرارداد شهرداری انجام شده و چند نفر از کارگران شهرداری متاسفانه تعدیل شدند”.
وی با بیان اینکه این کار برای من بسیار دردآور است، افزود: “ارزش افزودهای که در ماه گذشته برای شهرداری طبس وارد شده ۳۵۰ میلیون تومان است و درآمد شهرداری در اردیبهشتماه تقریبا ۴۰۰ میلیون تومان بوده، در صورتی که باید ۷۰۰ میلیون تومان ماهیانه به این شرکتها حقوق بدهیم که نزدیک به ۲۵۰ میلیون تومان در هر ماه زیر بار قرض میرویم و به این علت مجبور به تعدیل هستیم”.
بهارستانی عنوان کرد: “این تعدیل از شرکتهای زیرمجموعه خدمات شهرداری است و ما تمام سعی و تلاش خود را کردیم که بتوانیم چند نفری که بیکار شدند را در جاهای مختلف ازجمله سازمان میراث فرهنگی که اعلام نیاز برای کارگر کردند به کارگیری کنیم و افتخار از ما گرفته شده که بتوانیم با این دوستان همکاری داشته باشیم”.
وی ادامه داد: “اگر توان شهرداری بود و درآمدی کسب کنیم که نیاز به جذب نیرو داشتیم اولویت با این کارگران خواهد بود و برگردانده خواهند شد”.
شهردار طبس گفت: “با همت مسئولین شهرستان ازجمله فرماندار ویژه و شورای شهر این مشکلات را به مرکز استان و آنها به مرکز کشور انتقال دهند و مشکلات شهرستان را بازگو کنیم”.
وی تاکید کرد: “اگر حق و حقوق مردم شهر طبس داده شود همه مشکلات رفع میشود و این همت مسئولین شهرستان و لطف مسئولین کشوری به شهر طبس را میطلبد”.
اعتراض رانندگان تاکسی های تلفنی تهران به نرخ طرح ترافیک
مورخ ۶ خردادماه ۱۳۹۷، شماری از رانندگان تاکسی تلفنی شهر تهران روز یکشنبه اعتراضشان به افزایش نرخ طرح جدید ترافیک پایتخت را به فرمانداری بردند و با حضور مقابل ساختمان این نهاد، پیگیری موضوع را خواستار شدند.
این افراد که تعدادشان بیش از ۱۰۰ نفر برآورد می شد اعلام کردند هزینه طرح ترافیک آنها امسال ۴۵ میلیون ریال است در حالی که سال گذشته شش میلیون ریال بود.
یکی از این رانندگان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: “راه اندازی تاکسی های اینترنتی یا استارتاپی به اندازه کافی برای رانندگان تاکسی تلفنی مشکل ساز بوده و دیگر تاب تحمل قیمت های کنونی طرح ترافیک را ندارند”.
وی که مایل به اعلام نامش به خبرنگار ایرنا نبود، مدعی شد: “پس از فعالیت تاکسی های استارتاپی حدود ۷۰۰ آژانس از یک هزار و ۵۰۰ تاکسی تلفنی تهران تعطیل شده است”.
تاکسی های استارتاپی یا اینترنتی که کار آنها به وسیله گوشی های تلفن همراه انجام می شود، در دو سه سال اخیر فعالیت خود را آغاز کرده اند و با استقبال گسترده ای مواجه بوده اند که از همان زمان هم صاحبان تاکسی های تلفنی از فعالیت آنها گلایه داشتند و مدعی بودند که کسب و کار آنها محدودتر شده است.
قیمت تاکسی های استارتاپی در مقایسه با تاکسی تلفنی ها که به شکل سنتی تر فعالیت دارند کمتر و خدمات رسانی آنها از نظر شهروندان بهتر و منظم تر اعلام شده که همین، سبب گرایش هرچه بیشتر مردم به این نوع کسب و کار نوین شده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا ساعتی پس از این تجمع، معاون فنی – عمرانی فرماندار تهران در جمع نمایندگان رانندگان آژانس ها حاضر شد و با دعوت از آنان به نمازخانه فرمانداری اظهاراتشان را شنید.
«غلامحسین آرام» گفت: “خواسته رانندگان تاکسی تلفنی درباره هزینه طرح ترافیک منطقی است و موضوع را پیگیری خواهیم کرد”.
وی ادامه داد: “در چند روز آینده با پیگیری های فرمانداری موضوع دنبال خواهد شد و رانندگان می توانند کارت شارژهای اینترنتی خود را به همان مبلغ سال گذشته شارژ کنند و منتظر افزایش حداکثر ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت (تورم سالانه) باشند چون موضوع را به این شکل در دست پیگیری داریم”.
فرماندار تهران نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این زمینه گفت: “مطالبه معترضان به افزایش طرح ترفیک تاکسی های تلفنی قانونی است و فرمانداری نیز این موضوع را با شهرداری مکاتبه کرده است”.
«عیسی فرهادی» افزود: “منتظر پاسخ معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران هستیم و معاون فنی- عمرانی فرمانداری مامور پیگیری این موضوع شده است”.
طرح ترافیک جدید شهرداری تهران که از نیمه اردیبهشت امسال اجرایی شد معترضان دیگری هم داشت؛ از جمله خبرنگاران رسانه ها که نسبت به تعداد سهمیه و افزایش هزینه ها گلایه داشتند.
شهر تهران برای فعالیت خودروهای شخصی سه محدوده دارد، محدوده فعالیت آزاد که عمدتا برخی بزرگراه ها و مناطق اطراف شهر را شامل می شود، محدوده زوج و فرد که خودروها بر اساس پلاک زوج یا فرد می توانند آنجا رفت و آمد کنند و محدوده طرح ترافیک که تقریبا در مرکز شهر قرار دارد و تنها خودروهایی که کارت مربوط به این محدوده را داشته باشند می توانند وارد آن شوند.
پیشینه اجرای طرح ترافیک به سال ۱۳۵۷ بر می گردد و هدف اصلی ایجاد این محدوده نیز کاهش بار ترافیک و آلودگی هوا بوده است.
تعدادی از پیمانکاران شهرداری مقابل شورا شهرتهران تجمع کردند
بورخ ۶ خردادماه ۱۳۹۷، پیمانکاران طلبکار از شهرداری تهران برای دریافت مطالبات خود مقابل ساختمان شورای اسلامی شهر تجمع کردند.
تعدادی از پیمانکارانی که مطالبات آنان از سال ۹۴ تا کنون تسویه نشده است روز یکشنبه مقابل ساختمان شورای شهر تهران تجمع کرده و ضمن سر دادن شعارهایی از اعضای شورای اسلامی شهر خواستند تا اقدام مفیدی برای پرداخت بدهی آنان انجام دهند.
پیمانکاران با سر دادن شعار هایی از جمله’هاشمی، هاشمی، توجه، توجه’ تلاش کردند صدای خود را به گوش اعضای شورای شهر برسانند.
همچنین پیمانکاران معترض، با بیان شعار ‘رسانه ملی، حمایت، حمایت’ اعلام کردند که رسانه ها در زمینه انتشار اخبار تجمع مقابل شورای شهر تهران، گزینشی عمل می کنند.
بر اساس گزارش اعلام شده از سوی مدیران شهرداری تهران، شهرداری ۵۲ هزار میلیارد تومان به پیمانکاران بدهی دارد.
اعتراض خریداران شرکت سایپا دیزل
مورخ ۶ خردادماه ۱۳۹۷، جمعی از خریداران شرکت سایپا دیزل که از سال ۹۵ در انتظار تحویل خودرو به سر می برند به دلیل نقض تعهد شرکت فروشنده با زدن چادر در محوطه این شرکت اعتراض کردند.
ادامه اعتراض و اعتصاب سراسری کامیونداران ایران
مورخ ۶ خردادماه ۱۳۹۷، اعتصاب کامیون داران ایران که از روز سهشنبه اول خردادماه در اعتراض به عدم رسیدگی مسئولان به مطالبات صنفیشان آغاز شده، امروز یکشنبه برای ششمین روز متوالی همچنان ادامه دارد. امروز در اصفهان نیز رانندگان تاکسی اینترنتی در اعتراض به پایین بودن کرایه اقدام به برگزاری تجمع کردند.
از روز سهشنبه اول خردادماه کامیونداران بسیاری در شهرهای ایران در اعتراض به ثابت بودن کرایهها، افزایش قیمت بیمهها، افزایش عوارض اتوبانها، کمیسیون بالای باربریها، هزینه بالای تعمیرات و قیمت بالای لوازم یدکی دست به اعتصاب زده و خواستار عملی شدن مطالبات صنفی خود شدند.
اعتراض حامیان طرح تقسیم کازرون با بستن جادهها
مورخ ۶ خردادماه ۱۳۹۷، معترضان به توقف طرح تقسیم کازرون امروز یکشنبه شش خرداد میدان اصلی شهر قائمیه در استان فارس را بستند و محورهای ارتباطی فارس به استان های بوشهر و خوزستان را در این منطقه چنار شاهیجان مسدود کردند.
هنوز گزارشی از باز شدن این راههای ارتباطی منتشر نشده است.
در ویدئوهایی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده یکی از میادین قائمیه دیده میشود که از لاستیکهای شعلهور دود بر میخیزد و زمین پوشیده از سنگ است.
مردم شهر قائمیه مرکز بخش چنارشاهیجان از حدود ساعت چهار صبح امروز به خیابانها آمدند و مسیرهای ارتباطی شهر را با “سنگ و آهن بستند.”
به گفته شاهدان عینی در شبکههای اجتماعی، نیروی انتظامی هم برای باز کردن راهی تازه با “هدایت ماشینها از جاده فرعی به سمت شیراز، خروجی شهر نورآباد ممسنی را بست.”
ایرنا همچنین گزارش داده است که معترضان شعار میداندند “ارتقا، ارتقا حق مسلم ما است” و “فحاشی کار ما نیست، درخواست ما قانونی است”.
در شبکههای اجتماعی گفته شده در کوهمره هم تجمعی صورت گرفته است.
جمعه گذشته عدهای با حضور در مصلای نماز جمعه قائمیه خواستار اجرای طرح تقسیم کازرون و تشکیل شهرستانی جدید شده بودند.
بعد از آن مقامات دولتی گفتند که اجرای طرح متوقف شده و وزارت کشور در آن بازنگری خواهد کرد.
این باعث اعتراض ساکنان شهرهایی مثل چنار شاهیجان و کوهمره نودان شده که قرار بود در طرح تقسیم کازرون با همدیگر شهرستانی تازه را به نام “کوه چنار” تشکیل دهند.
پس از آن حسین رضازاده نماینده مردم کازرون و امام جمعه کازرون از مردم خواستند که از تجمع خودداری کنند تا باعث “سوء استفاده” نشود و به مردم وعده دادند که مطالبات آنها را از راههای قانونی دنبال می کنند.
در روزهای ۲۶ و ۲۷ اردیبهشت ماه امسال مردم کازرون که به طرح تقسیم شهرستان خود اعتراض دارند با نیروهای انتظامی درگیر شدند و چند روز شهر در ناآرامی بود. در این درگیریها چندین نفر کشته و دهها نفر زخمی و تعداد زیادی دستگیر شدند و به اموال عمومی مثل بانکها خسارت وارد شد.
اعتراض به طرح تقسیم کازرون از مرداد سال گذشته آغاز شد. در آن زمان حسین رضازاده نماینده مردم از تشکیل شهرستان جدید خبر داده بود.
مردم کازرون جدا شدن بخشهایی از شهرستان خود را باعث از دست رفتن منابع اقتصادی محدود شهر میدانند که باعث فقیرتر شدن آن خواهد شد.
اما مردم مناطقی که با طرح تقسیم موافقند میگویند این طرح باعث میشود که این شهرها توسعه پیدا کنند و همه منابع به کازرون تخصیص پیدا نکند.
تجمع مالباختگان کیشکور خودرو در راسک
مورخ ۶ خردادماه ۱۳۹۷، مالباختگان به کیشکور خودرو در مقابل دادگستری راسک تجمع کردند.
روز جاری یکشنبه ۶ خرداد ماه ۱۳۹۷ تعدادی از مالباختگان کیشکور خودرو در مقابل دادگستری راسک تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این دست از تجمعات اعتراضی از سوی مالباختگان موسوم به کیشکور خودرو برای چندمین بار رخ می دهد.
مالباختگان میگویند: “مسئولان جز وعده های توخالی چیزی عایدمان نکردند”. ایلنا / ایرنا /هرانا /بی بی سی 7 خرداد