دستکم ۱۰ تجمع اعتراضی برگزار شد

مورخ ۹ خردادماه ۱۳۹۷، صبح امروز چهارشنبه ۹ اردیبهشت ماه، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز، برای دستیابی به مطالبات خود مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.

کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز علاوه بر درخواست پرداخت سه ماه معوقات حقوقی خود، خواستار تعیین تکلیف شرکت، تهیه مواد اولیه و شروع تولید بخش‌ها هستند.

تجمع کارگران فاز ۱۲ پارس جنوبی

مورخ ۹ خردادماه ۱۳۹۷، صبح امروز جمعی از کارگران فاز ۱۲ پارس جنوبی در اعتراض به کاهش مزایای مزدی تجمع اعتراضی برگزار کردند.

صبح امروز (نهم خرداد) جمعی از کارگران فاز ۱۲ پارس جنوبی دست از کار کشیدند و در محوطه پالایشگاه نهم تجمع کردند.

به گفته یکی از تجمع‌کنندگان، اعتراض کارگران به مواردی همچون کاهش ۳۰ درصدی حقوق این ماه، عدم پرداخت حق مسکن، بخشی از سنوات سال گذشته، ابهام در پرداخت‌ها و حذف خدمات رفاهی پرسنل مرتبط است.

این کارگران از ساعات ابتدایی صبح کار را تعطیل کرده و خواستار پاسخگویی کارفرما شدند.

غانمی (مدیرعامل شرکت پتروصنعت) که کارفرمای این کارگران است، ضمن تایید خبر گفت: “با کارگران صحبت کردم؛ در حال حاضر تعداد زیادی از آنها به سر کار بازگشته‌اند و فقط تعداد کمی هنوز در محوطه پالایشگاه هستند”.

کارفرمای کارگران فاز ۱۲ ادامه داد: “مشغول مذاکره و حرف زدن با کارگران هستیم و تا حد امکان به خواست‌های آنها ترتیب اثر داده خواهد شد”.

پالایشگاه نهم (فاز ۱۲ پارس جنوبی) در شهرستان کنگان واقع شده‌است.

 

کارگران سه معدن همکار، حشونی و پایدانا دست از کار کشیدند

مورخ ۹ خردادماه ۱۳۹۷، حدود ۲ هزار نفر از کارگران سه معدن همکار و حشونی و پایدانا متعلق به شرکت ذغال‌سنگ، امروز (چهارشنبه، ۹ خرداد) دست از کار کشیدند مدیرکل تعاون، کار ور فاه اجتماعی استان کرمان می‌گوید: “معوقات سال‌های پیش پرداخت شده است”.

حدود ۲ هزار نفر از کارگران سه معدن همکار و حشونی و پایدانا متعلق به شرکت ذغال‌سنگ امروز دست از کار کشیدند.

آنها به پرداخت نشدن بخشی از مطالبات سال ۹۵ و بخشی از عیدی سال ۹۶ خود معترض هستند. برخورداری از قرارداد ۱ ساله (موقت) از دیگر موارد است که موجب عصبانیت آنها شده است.

تعدادی از آنها در این مورد گفتند: “نردیک به ۲۰ سال است که وعده‌هایی به ما می‌دهند که عملی نشده است. ما معدن‌کار هستیم و همکاران ما ۴۰ سال است که در سه معدن همکار و حشونی و معدن اصلی پایدانا کار می‌کنند. این درحالی است که ما برای کاری که ماهیت مستمر دارد، قرارداد یک ساله داریم و این خلاف قانون کار است”.

آنها افزودند: “ما پس از خارج شدن از زیرنظر پیمانکار، قرارداد معین شده‌ایم و قرار بود که پس از ۵ سال از این تاریخ قرارداد دائم بشویم که این وعده محقق نشده است. کارگران این معادن امنیت شغلی ندارند و در کنار امنیت شغلی، امنیت جانی هم می‌خواهند ما نباید منتظر شویم تا حادثه‌ای برایمان پیش بیاید یا حتی به خاطر نوع کار ریه‌هایمان از بین برود یا حتی کمر درد و زانود درد بگیریم”.

معترضان با بیان اینکه از طرفی پیمانکاران این معادن مدت‌ها به ما ظلم کردند و ما حق داشتیم که پیگیر قرارداد معین شدن و خارج شدن از زیر نظر پیمانکار باشیم، افزودند: “حالا مصر هستیم که با ما قرار دائم منعقد شود. البته کارفرما جلوی کارگران قرارداد موقت گذاشته‌ است از همین رو ما قبول نکرده‌ایم. ما به صراحت گفته‌ایم که قراردادها را امضا نمی‌کنیم مگر اینکه مدت‌دار نباشد تا دائمی محسوب شود”.

هزینه‌های درمان را از جیب می‌پردازیم

کارگران معترض با بیان اینکه هزینه‌های درمان خود را بعضا از جیب می‌پردازند، گفت: “هزینه‌های درمانی ما با وجود رطوبت و تماس با گردِ ذغال بسیار بالاست و امکانات خوبی در شهرستان‌ برای استفاده از دفترچه‌های تامین اجتماعی خود نداریم و لذا ناچاریم به بیمارستان‌های دولتی کرمان، یزد و شیراز مراجعه کنیم و تمام هزینه‌های درمان را از جیب بپردازیم. این در شرایطی است که خیلی از کارگران پس از سال‌ها کار در معدن تنها با استفاده از کپسول اکسیژن زنده‌اند. باید تدبیری برای این کارگران اندیشید”.

آنها افزودند: “اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، برخورداری از مسکن کارگری، کاهش ساعات کار در مشاغل سخت از دیگر مطالبات کارگران است. از طرفی معدن همکار ۸۰۰ کارگر، معدن همکار حدود ۷۰۰ کارگر و معدن پایدانا حدود ۶۰۰ کارگر دارد. از این رو ما به احقاق حقوق خود مصر هستیم و امروز سرکار نمی‌رویم”.

با شوراها مذاکره می‌کنیم

«رضا اسماعیلی» مدیرکل تعاون، کار ور فاه اجتماعی استان کرمان با تایید خبر اعتصاب کارگران معادن، همکار و حشونی و پابدانا برخلاف ادعای کارگران معترض تاکید کرد که کارگران بر سر کار خود بازگشته‌اند.

وی افزود: “اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و داشتن قرارداد کار برای سال ۹۷ از مطالبات کارگران است. معوقات سال‌های پیش کارگران پرداخت شده است و ما از این به بعد هم در چارچوب قانون به مطالبات آنها رسیدگی می‌کنیم”.

اسماعیلی با بیان اینکه بازرسان اداره کل کار به معدن رفته‌اند تا گزارش نهایی خود را از تکمیل کنند، گفت: “lا با شوراهای اسلامی کار معادن مذاکره می‌کنیم تا مشکلات آنها برطرف شود. خوشبختانه معوقات کارگران به‌روز شده است”.

تجمع کشاورزان خوزستانی در اعتراض به ممنوعیت کشت

مورخ ۹ خردادماه ۱۳۹۷، با ادامه مشکلات کشاورزان خوزستان، امروز تجمعی ازسوی کشاورزان در مقابل سازمان آب و برق و سپس استانداری خوزستان برگزار شد.

صبح امروز (نهم خرداد) تجمعی از سوی کشاورزان خوزستانی در اعتراض به ممنوعیت کشت تابستانه در مقابل سازمان آب و برق و سپس استانداری خوزستان در شهر اهواز برگزار شد.

محمد سواری (رئیس انجمن برنج استان خوزستان) یکی از شرکت‌کنندگان در تجمع در گفتگو با خبرنگار ایلنا، اظهار داشت: “امروز کشاورزان –عمدتا از اهالی شوش و دزفول- در مقابل سازمان آب و برق استان خوزستان تجمعی در اعتراض به ممنوعیت‌های اعلام‌شده برای استفاده از آب برای کشت‌شان تجمعی برگزار کردند”.

وی افزود: “ما با محدودیت موافقیم و می‌گوییم هم کشت ما محدود شود هم کشت محصولات دیگر. اما از آنجا که کشت نیشکر وابسته به بخش دولتی است برای آن محدودیتی گذاشته نمی‌شود اما برای کشت‌های مردمی که به جایی وابستگی ندارند و خودگردان هستند، ممنوعیت اعمال می‌شود. این مساله موجب رنج و آزار کشاورزان می‌شود”.

سواری گفت: “کشاورز می‌بیند که آب مورد نیازش سهم صنعت و کشت دولتی می‌شود اما نه فقط برنج‌کار، بلکه کشاورزانی که به جایی وابستگی ندارند باید با ممنوعیت برداشت آب مواجه باشند”.

رئیس انجمن برنج خوزستان اظهار داشت: “در پایان این تجمع، یکی از مسئولان سازمان آب و برق به میان تجمع‌کنندگان آمد و تنها پاسخی که برای ما داشت این بود که آبی برای کشاورزی موجود نیست. بعد از تجمع امروز، قرار شد روز شنبه جلسه‌ای با مسئولان مرتبط به امور آب داشته باشیم تا به هر حال چاره‌ای برای این مشکل بیابیم. اما متاسفانه این تاخیرها، موجب از دست رفتن زمان می‌شود چراکه تا شش روز دیگر کشت شروع می‌شود و فرصت بسیار کمی برای کشاورزان باقی مانده است”.

گفتنی است کشاورزان جهت پیگیری مطالبات و اعتراضاتشان بعد از سازمان آب و برق، به مقابل استانداری خوزستان رفتند.

مردم کلتپه بوکان تامین زیرساخت های این منطقه را خواستار شدند

مورخ ۹ خردادماه ۱۳۹۷، تعدادی از اهالی مردم مناطق پشت ۳۰ متری کلتپه بوکان در مقابل فرمانداری این شهرستان جمع شدند و تامین زیرساخت های این منطقه را با مسوولان مطرح کردند.

معاون سیاسی و اجتماعی فرماندار بوکان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: “این مردم در کمال آرامش، برخورداری از انشعاب آب و گاز و دیگر خدمات عمرانی در این منطقه که خارج از محدودی شهری قرار دارد را خواستار شدند”.

ایوب آذین پور ادامه داد: “پیش از این رفع مشکلات این منطقه در کارگروه زیربنایی استان و شورای برنامه ریزی تصویب شده و پس از تکمیل مدارک، جهت تصویب نهایی به شورای عالی معماری و شهرسازی کشور ارجاع شده است”.

وی افزود: “تا ۱۰ روز آینده مدیرعامل آبفای شهری آذربایجان غربی، فرمانداری و سایر مسوولان مربوطه نشستی در رابطه با مشکلات زیرساختی منطقه در مسجد یاسین با معتمدان و هیات امنا برگزار می کنند”.

در شهر بوکان ۲۷ هکتار خارج از محدوده وجود دارد و حدود پنج هزار نفر در این مناطق زندگی می کنند؛ افزایش حاشیه نشینی در بوکان مشکلاتی را برای شهر و شهروندان به وجود آورده است.

شهرستان بوکان با ۲۵۱هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی واقع است.

 

تجمع ۳۰ مربی در فدراسیون کشتی/ اعتراض به نحوه ثبت نام انتخابات هیات تهران

برخ ۹ خردادماه ۱۳۹۷، حدود ۳۰ تن از مربیان کشتی تهران با حضور در فدراسیون کشتی نسبت به عدم اطلاع رسانی برای ثبت نام کاندیداهای ریاست هیات کشتی استان تهران اعتراض کردند.

زمان ثبت نام کاندیداها برای ریاست هیات کشتی استان تهران در حالی به پایان رسید که حدود ۳۰ مربی تهرانی با حضور در فدراسیون کشتی نسبت به عدم اطلاع رسانی برای ثبت نام افراد علاقمند برای این پست اعتراض و با نایب رییس و دبیر فدراسیون کشتی در اینباره دیدار و گفتگو کردند.

معترضان مدعی بودند هیچگونه اطلاع رسانی در اینباره صورت نگرفته و بسیاری از افراد علاقمند همچون سردار هاشمی، حمید سیفی، براتی، علی رفوگر و … که قصد داشتند در انتخابات ریاست هیات کشتی تهران ثبت نام کنند موفق به انجام این کار نشده اند.

اسرافیل دودانگه که در میان مربیان معترض حضور داشته در اینباره به ایسنا گفت: “اداره کل ورزش و جوانان استان تهران در اقدامی رییس هیات کشتی را به عنوان سرپرست این هیات انتخاب کرده تا انتخابات را برگزار کند، این در حالیست که وی اینبار نیز کاندیدای پست ریاست هیات کشتی شده و از سوی دیگر هیچگونه اطلاع رسانی برای آگاهی افراد علاقمند برای ثبت نام انجام نشده که این موضوع باعث شده بسیاری از افراد واجد شرایط کشتی نتوانند در انتخابات ثبت نام کنند. به نظر من فدراسیون کشتی دراینباره کاره ای نبوده و اداره کل ورزش و جوانان تهران، موضوع را مدیریت کرده است”.

پیشکسوت مربیگری کشتی در استان تهران افزود: “درخواست افراد معترض که نزدیک به ۳۰ نفر از مربیان تهرانی بودند این بود که زمان ثبت نام برای ریاست هیات کشتی تمدید شود تا افراد دیگر هم بتوانند در انتخابات ثبت نام کنند. در روز آخر هادی حبیبی متوجه انجام ثبت نام شده بود و بلافاصله ثبت نام کرده بود. به غیر از او عبدالله عزیزی رییس هیات و فکر می کنم یک نفر دیگر که نامش در خاطرم نیست هم در انتخابات ثبت نام کرده است”.

وی در پایان با بیان اینکه وضعیت کشتی در تهران دیگر مانند سابق نیست گفت: “شما ببینید در انتخابی تیم ملی۲-۳ نفر از تهران توانستند راهی تیم ملی شوند. حسن مرادقلی ۱۵ سال پیش شاگرد خود من بود و مصطفی حسین خانی شاگرد اسماعیل پلویی است. اما ببینید مازندران چند ملی پوش دارد. زمانی تهران حرف اول را در کشتی می زد اما الان قافیه را باخته است”.

ورزشکاران معلول لرستان خواستار حمایت مسئولان

مورخ ۹ خردادماه ۱۳۹۷، تعدادی از ورزشکاران پاراالمپیکی لرستان خواستار حمایت مسئولان و رسیدگی به وضعیت نامناسب محل تمرین خود هستند.

ورزشکاران معترض می گویند که سه روز از تعطیلی تمرینات آنها می گذرد در حالی که رییس هیات دومیدانی استان دخالت های بی مورد دارد و مدیرکل اداره ورزش و جوانان نسبت به این موضوع بی اهمیت است.

آنان اظهار داشتند: “متاسفانه مسؤلان استانی نه ‌تنها کمک مالی برای برگزاری اردوها به این ورزشکاران نکرده‌اند بلکه حتی رختکن ورزشی برای تعویض لباس به آنها نداده اند و رئیس هیات دومیدانی اجازه تعویض لباس در رختکن را به ورزشکاران نمی‌دهد”.

این ورزشکاران افزودند: “چند ماه پیش و در زمان نامناسب زمین تمرینات را شخم زده و قول چمن این زمین را داد‌ند که تاکنون زمین چمن نشده و در زمینی که موقع بارندگی نامناسب بوده تمرین می کنند”.

مدیرکل ورزش و جوانان لرستان نیز روز چهارشنبه در این باره به ایرنا گفت: “از تمرین مختلط این ورزشکاران جلوگیری و به آنها اعلام شده مربی مرد نمی تواند ورزشکار زن را تمرین دهد”.

علی یاور عزیزپور افزود: “همچنین به ورزشکاران معلول اعلام شده زمان مشخص خود برای تمرین را به اداره کل اعلام کنند تا زمین در اختیار آنان قرار داده شود که این مهم صورت نگرفته است”.

وی تصریح کرد: “برگزاری اردوی آمادگی نیز باید با هماهنگی فدراسیون مربوطه و توافقات آن برگزار شود که در این خصوص نیز تعهد یا توافقی صورت نگرفته است”.

عزیزپور با بیان اینکه ورزشکاران می توانند از همه امکانات استفاده کنند، تصریح کرد: “هیچگونه منعی وجود نداشته و تحت هیچ شرایطی از تمرین ورزشکاران جلوگیری نشده است”.

وی در خصوص زمین بدون چمن نیز گفت: “شرایط چمن کردن زمین به راحتی نیست و زمانبر است که تا یک ماه آینده زمین تمرینات آماده می شود”.

این در حالی است که گفته می شود سرمربی تیم دو و میدانی استان به دلیل شرایط نامناسب کاری از تمرین کناره گیری کرده و تا ۲۰ روز آینده مسابقات تونس و جاکارتا اندونزی برگزار خواهد شد.

هشت ورزشکار لرستانی در مسابقات پارا آسیاسی اندونزی حضور دارند که برخی از آنان دارنده مدال های طلا و نقره المپیک و آسیا هستند.

۵۱هزار ورزشکار سازمان یافته در استان فعالیت می کنند که با توجه به ظرفیت ورزشکاران این آمار در حال افزایش است.

سال گذشته بیش از یکهزارو ۹۰۰ عنوان قهرمانی توسط ورزشکاران لرستانی در رقابت های مختلف کسب شد.

ادامه اعتراض و اعتصاب سراسری کامیونداران ایران

مورخ ۹ خردادماه ۱۳۹۷، اعتصاب کامیون داران ایران که از روز سه‌شنبه اول خردادماه در اعتراض به عدم رسیدگی مسئولان به مطالبات صنفیشان آغاز شده، امروز چهارشنبه برای نهمین روز متوالی همچنان ادامه دارد. امروز در اصفهان نیز رانندگان تاکسی اینترنتی در اعتراض به پایین بودن کرایه اقدام به برگزاری تجمع کردند.

از روز سه‌شنبه اول خردادماه کامیون‌داران بسیاری در شهرهای ایران در اعتراض به ثابت بودن کرایه‌ها، افزایش قیمت بیمه‌ها، افزایش عوارض اتوبان‌ها، کمیسیون بالای باربری‌ها، هزینه بالای تعمیرات و قیمت بالای لوازم یدکی دست به اعتصاب زده و خواستار عملی شدن مطالبات صنفی خود شدند.

هرانا پیشتر در گزارشی به بررسی وضعیت اعتصاب در روزهای قبل و واکنش مسئولان به این مسئله پرداخته بود.

می توانید گزارش ویدیویی که ماحصل گردآوری حداقل ۴۵ قطعه ویدیویی از هشتمین روز اعتراضات توسط هرانا است را اینجا ببینید.

اعتراض مالباختگان موسسه افضل توس در مشهد

مورخ ۹ خردادماه ۱۳۹۷، امروز، جمعی از مالباختگان موسسه افضل توس در مشهد، اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند.

ن

اعتراض دامداران شیراز در مقابل جهادکشاورزی استان فارس

مورخ ۹ خردادماه ۱۳۹۷، امروز، جمعی از دامداران شیراز در مقابل جهادکشاورزی استان فارس در اعتراض به افزایش قیمت نهاده‌های دامی، صادرات بالای یونجه و کاهش قیمت شیر تجمع کردند.ایلنا / ایرنا / ایسنا / هرانا /بی بی سی