هوشنگ فولادی مدیر درمان تامین اجتماعی استان کردستان، روز گذشته اولین مجمع سلامت شهرستان بیجار گفت: “بحث بهداشت و سلامت روان با اختلالات روانی کاملا متفاوت است”.
وی افزود: “خودکشیها یک نوع اختلال روانی محسوب می شود و صرفا به مسائل سلامت روان ربط داده نمی شود”.
وی ادامه داد: “کسی که در خانواده سابقه خودکشی را دارد نسبت به دیگران که این سابقه را نداشتهاند بیشتر در معرض اقدام به خودکشی است و زمینه ژنتیکی و خانوادگی نیز تاثیر دارد ولی محیط نیز در شعله ور شدن به این نوع اقدامات موثر است”.
وی همچنین اعلام کرد: “آمار بیکاری در این شهرستان با آمار استانی برابری می کند”.
علی اکبر ورمقانی فرماندار شهرستان بیجار در ادامه این جلسه گفت: “سلامت مردم را با هیچ چیزی نمی توانیم معاوضه کنیم و در بحث سلامت مردم باید همه درگیر باشیم و کمک کنیم، انتظار نمی رود حتما متولیان حوزه بهداشت ۱۰۰ درصد به سلامت مردم رسیدگی کنند”.
وی ادامه داد: “متولیان حوزه بهداشت اعتقاد دارند ۲۵ تا ۳۰ درصد می توانند در سلامت مردم نقش داشته باشند و ۶۵ تا۷۰ درصد مابقی را از ادارات و ارگان های دیگر می توانند کمک بگیرند”.
ورمقانی اظهار کرد: “این جلسات و مباحث آخرین بحث سلامت و بهداشت نخواهد بود و به کرار جلساتی با کارشناسان برگزار خواهیم کرد”.
وی ادامه داد: “از کارشناسان انتظار می رود جلسات را کارشناسی بکنند و می توانند نقش زیادی را داشته باشند تا این جلسات به نتیجه برسد”.
جعفری ریاست شبکه بهداشت و درمان شهرستان بیجار در این جلسه گفت: “افسردگی در جهان ۹ الی ۱۰ درصد است ولی در ایران این میزان به ۱۲.۸ درصد رسیده است”.
وی ادامه داد: “در شهرستان ۵۴۴ نفر شناسایی شده و تحت درمان هستند که این آمار در استان ۶۱۱۳ نفر است و حدود ۹ درصد از آمار استان مربوط به شهرستان بیجار می باشد”.