دستکم ۴ تجمع اعتراضی برگزار شد

رئیس روابط عمومی شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران گفت: “مسیر عبور کارکنان این شرکت به محل تلمبه خانه گوره باز شد”.

علی جعفری دیزگانی در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: “صبح امروز سه شنبه مسیر عبور کارکنان شرکت نفت توسط اهالی منطقه گوره و سیاهمکان از توابع استان بوشهر در اعتراض به جذب نیرو در شرکت نفت مسدود شد”.

وی افزود: “در حال حاضر با رایزنی‌های صورت گرفته مسیر تردد کارکنان شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران به تلمبه خانه گوره باز و مشکل تا حدودی رفع شده است”.

وی توضیح بیشتری درباره علت اصلی تجمع ساکنان سیاهمکان و ترک محل تجمع از سوی ساکنان منطقه نداد.

صبح امروز سه شنبه اهالی منطقه سیاهمکان در شهرستان دیلم راه ورودی اتوبوس کارکنان شرکت بهره بهرداری نفت و گاز گچساران به تلمبه خانه نفت گوره را مسدود و از ورود کارکنان به محل کار خود جلوگیری کردند.

این اتفاق در حالی روی داده که جلسات متعددی توسط مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران با شورای تامین استان بوشهر و نماینده گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی برای بررسی موضوع اعتراض ساکنان منطقه سیاهمکان برگزار شده است.

تجمع امروز اهالی سیاهمکان دیلم در اعتراض به آنچه بی‌عدالتی در جذب نیرو توسط شرکت نفت گچساران عنوان می کنند برگزار شده است .

پیش تر حجت‌الاسلام عبدالحمید خدری نماینده بوشهر ،گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی نسبت به جذب نیروی غیربومی در تلمبه خانه گوره اعتراض کرده بود.

وی از شرکت نفت گچساران خواسته بود که بدلیل قرار گرفتن تلمبه خانمه گوره دراستان بوشهر از نیروهای بومی منطقه آن جذب شود.

تلمبه خانه گوره که کار انتقال نفت از حوزه های نفتی را به پایانه ها ی نفتی میسر می کند در مجاورت روستای سیاهمکان قرار دارد.

شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران دارای ۱۰ واحد بهره برداری، ۱۰ واحد تقویت و تزریق فشار گاز، سه پالایشگاه گاز و گاز مایع، پنج واحد نمک زدایی و بیش از ۶ هزار و ۷۰۰ کیلومتر خط لوله انتقال نفت است.

شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران یکی از شرکت‌های تابعه مناطق نفت خیز جنوب و حوزه فعالیت آن در استان های کهگیلویه و بویراحمد ،خوزستان ، بوشهر و فارس است.

میدان نفتی گچساران دومین میدان بزرگ نفتی ایران است که در محدوده شهرستان گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد و در فاصله ۲۲۰ کیلومتری از جنوب شرقی اهواز قرار دارد.

شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران زیرمجموعه‌ شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، در زمینه استخراج، پالایش و انتقال نفت خام، گاز طبیعی و تولید میعانات گازی فعالیت می‌کند.

 

خیابان بهشت همچنان محل تجمع پیمانکاران شهرداری تهران

تجمع برخی پیمانکاران شهرداری تهران برای دریافت مطالباتشان که از سال ۹۴ باقی مانده، رو به روی ساختمان شورای اسلامی شهر بویژه در روزهایی که این نهاد جلسه دارد، مانند امروز ( سه شنبه) همچنان ادامه دارد.

تجمع این افراد طی چند وقت اخیر شدت گرفته و به طور معمول روزهای یکشنبه و سه شنبه که اعضای شورای اسلامی جلسه برگزار می کنند باحضور در خیابان بهشت پرداخت مطالباتشان را خواستار می شوند.

گزارش خبرنگاران ایرنا که در محل خیابان بهشت طی روزهای یکشنبه و سه شنبه در چند وقت اخیر حضور داشته اند حاکیست که تجمع پیمانکاران هربار با تعداد بیشتری از افرادی که خود را پیمانکار شهرداری معرفی می کنند برگزار می شود و شعارهایشان نیز رنگ و بوی متفاوت تری می گیرد.

اگرچه وابستگی این افراد به هریک از طیف های سیاسی مشخص نیست و نمی توان درباره آن اظهارنظر کرد اما شعارهایی که این تجمع کنندگان همراه خود در پلاکاردها حمل می کنند با گذشت زمان بیشتر رنگ و بوی سیاسی به خود می گیرد به طوری که یکی از این افراد امروز پلاکاردی حمل می کرد که روی آن نوشته شده بود: “وعده وعید نمی خوایم، لیست امید نمی خوایم، ما پولمون رو می خوایم”.

موضوعی که شهردار تهران نیز امروز در یک سخنرانی به آن اشاره و خواستار توجه برای موضوع مهم بدهی های این نهاد شد.

مجموع بدهی های شهرداری تهران افزون بر ۵۲ هزار میلیاردتومان اعلام شده است. این رقم را محمدعلی نجفی، شانزدهمین شهردار پایتخت که این مسئولیت را شهریور سال گذشته پس از ۱۲ سال فعالیت محمدباقر قالیباف از او تحویل گرفته بود در نخستین روزهای فعالیتش اعلام و بیان کرد: “مجموع بدهی ثبت شده، ثبت نشده قطعی و احتمالی شهرداری تهران ۵۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان گزارش شده است”.

اعضای دوره پنجم شورای اسلامی شهر تهران در نخستین اقدام برای انتخاب شهردار جایگزین قالیباف، نجفی را برگزیدند که عمر مدیریت وی هم بیشتر از هفت ماه دوام نیاورد و وی استعفا کرد.

پس از نجفی، سید محمدعلی افشانی به عنوان هفدهمین شهردار تهران از ۲۳ اردیبهشت ماه امسال وارد ساختمان خیابان بهشت شد و درحالی که نخستین روزهای کاری اش را در این مسئولیت سپری می کند امروز در نخستین اظهارنظرهایش به موضوع بدهی های شهرداری نیز پرداخت.

افشانی در جلسه بررسی روند احداث خط هفت مترو که در کارگاه مترو میدان صنعت برگزار شد با اشاره به بدهی شهرداری تهران به پیمانکاران بیان کرد: “هر هفته روزهای یکشنبه و سه شنبه شاهد تجمع پیمانکاران مقابل شهرداری تهران و تقاضای پرداخت مطالباتشان هستیم که البته محتوای شعارها هر روز در حال تغییر است”.

درجلسه بررسی روند احداث خط هفت مترو معاون شهردار تهران اعلام کرده بود که به دلیل عجله برای افتتاح صوری خط هفت مترو در گذشته( زمان فعالیت قالیباف)درمرحله تامین ایمنی مجبور به تخریب و بازسازی مجددبخشی از ریل گذاری ها شدیم.

محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز امروز در جمع خبرنگاران گفت: “افتتاح خط ۷ مترو تهران در دوره قالیباف زودهنگام بود؛ مدیریت کنونی شهر مسئولیت امنیت خطی(در مترو) که شهروندان را دچار مشکل کند را نمی پذیرد”.

مترو تهران ۹ خط مصوب دارد که خطوط یک، دو، سه، چهار و پنج (کرج) آن فعال هستند.

 

اعتراض کارگران گروه ملی فولاد اهواز

امروز، جمعی از کارگران گروه ملی فولاد اهواز نسبت به معوقات مزدی خود، اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند.

کارگران گروه ملی فولاد اهواز به دلیل نبود مواد اولیه و معوقات مزدی سه ماهه خود در چند روز گذشته نیز اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند.

شب گذشته ۲۱ خردادماه ۱۳۹۷، به دنبال فراخوانی قبلی جمعی از کارگران فولاد اهواز در فلکه سوم کیانپارس اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. این تجمعات در چند روز گذشته و امروز در اعتراض به نبود مواد اولیه و معوقات مالی سه ماهه شکل گرفت.

شب گذشته، ساعتی پیش از آغاز تجمع ماموران نیروی انتظامی و گارد ویژه اطراف محل تجمع حضور داشتند. پس از شکل گیری تجمع، ماموران به کارگران معترض حمله کرده و گزارش شده که نزدیک به ۵۰ تن از آنان را بازداشت کردند. از این بین تنها ۸ نفر ساعاتی پس از بازداشت آزاد شدند. به دنبال بازداشت این افراد صبح امروز نیز صدها تن از کارگران گروه ملی فولاد اهواز مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند و خواستار آزادی همکاران خود شدند. اما در این تجمع نیز ماموران امنیتی ۱۰ کارگر دیگر را بازداشت کردند.

غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان نیز در گفت و گویی که روز سه‌شنبه با خبرگزاری ایلنا داشت، ضمن تایید این خبر گفت: “استانداری پیگیر وضعیت کارگران بازداشتی‌ شب گذشته است”.

گزارش شده که کارگران بازداشت شده در این تجمعات به مرکز جرایم مواد مخدر اهواز واقع در نزدیکی سه راه اندیمشک خارج از شهر اهواز منتقل شده‌اند. از این رو خانواده‌های این افراد از صبح امروز با تجمع مقابل این مرکز پیگیر وضعیت بازداشت شدگان شده‌اند.

گروه ملی فولاد اهواز که متعلق به گروه سرمایه گذاری امیر منصور آریا بود، پس از ماجرای اختلاس سه هزار میلیاردی مدیریت موقت آن به قوه قضاییه واگذار شد. اکنون تنها بخش لوله‌سازی با ۴۰۰ کارگر فعال است و بقیه بخش‌ها به دلیل نبود مواد اولیه فعالیت ندارند. کارگران معترض گفته‌اند که اگر دولت در تامین مواد اولیه همکاری کند بقیه بخش‌های این شرکت نیز فعال خواهند شد.

لازم به ذکر است، در اسفندماه سال گذشته نیز کارگران شاغل در شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران در مقابل استانداری خوزستان و در سطح شهر اهواز اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند که پس از آن اطلاعات نیروی انتظامی این شهر، با در دست داشتن لیستی از کارگران معترض گروه ملی فولاد اهواز به درب منازل آنان مراجعه و اقدام به بازداشت‌های گسترده‌ی آنها کرده بود.

 

مردم در اعتراض به قطعی آب، خیابان را بستند

مورخ ۲۱ خردادماه ۱۳۹۷، اما گرما، روزه داری، داشتن فرزند کوچک، نبود تانکر آب و بی آبی و بی آبی و بی آبی، همچنان در استان بوشهر و به خصوص دشتستان و برازجان ادامه دارد و مردم را همچنان معترض نگه داشته است. در جدیدترین اقدام اعتراضی، مردم برازجان، یکشنبه شب تا بامداد دوشنبه، جلوی اداره آب و فاضلاب شهری برازجان تجمع کردند و به وسیله موتورسیکلت های خود، خیابان را بستند و…

گرما بیداد می کند و این روزها از مرز ۵۰ درجه در برخی نقاط استان بوشهر نیز گذشته است؛ طبق آمار اعلام شده از هواشناسی، ثبت دمای ۵۲ درجه در برازجان، آن هم چند روز پیاپی در خردادماه که هنوز فصل بهار محسوب می شود، یک رکورد به حساب می آید؛ رکوردی که در دیگر نقاط استان نیز با دماهایی دیگر ثبت شده، از جمله دمای ۵۱ درجه در دیلم و ۴۷ و ۴۴ درجه سانتیگراد در جم و اهرم.

به گزارش فکرشهر، همین دمای فوق گرم، هشدار جهاد کشاورزی استان بوشهر را هم در پی داشته تا جایی که مسئولین این نهاد گفته اند، تنش گرمایی ناشی از این دما به خصوص در دشت های دشتستان و دشتی، به باغ ها و نخلستان های استان آسیب خواهد زد و مدیرکل منابع طبیعی بوشهر نیز با اشاره به افزایش دما گفته که گرمای شدید، ۵۰ درصد به مراتع و پوشش گیاهی طبیعی و دست کاشت استان خسارت وارد کرده است.

اما در کنار این همه گرمی هوا، آن چه مردم استان بوشهر و به خصوص دشتستان را کلافه کرده، بی آبی است؛ بحرانی که سالهاست در «فکرشهر» درباره آن هشدار داده شده؛ از همان سال های حضور در فضای رسانه ای استان؛ از سال ۹۲ تاکنون؛ هم درباره «آغاز جنگ آب از بوشهر» هشدار دادیم و هم «غیر قابل سکونت شدن استان بوشهر در اثر ادامه این روند» و هم راه حل ارائه دادیم؛ راه حل هایی مورد تایید کارشناسان؛ اما مسئولین استان بوشهر آنقدر به این مساله بی اهمیت ماندند تا قطعی آب که البته حادثه کم سابقه ای در استان بوشهر و به خصوص دشتستان نیست، به چندین روز رسید و در این گرمای بالای ۵۰ درجه و آن هم ماه رمضان، مردم را به اعتراض در فضای مجازی و حتی واقعی کشانده؛ تا جایی که شهروندان برازجانی به درب اداره آب این شهر رفته و با رییس آب و فاضلاب درگیری لفظی هم پیدا کرده اند.

اما هنوز وضعیت به همان منوال است، که بود و توضیح قانع کننده ای هم از سوی مسئولین داده نشده و هیچ راه حلی هم عملی نشده و تازه در این بحران است که شاپور رجایی ـ مدیرعامل آب منطقه‌ای آب استان بوشهر ـ گفته که «آب‌شیرین کن ۴۵ هزار متر معکبی برای دشتستان مطالعه شده و امیدواریم تا یک ماه آینده پیشنهاد استان به تصویب وزارت نیرو برسد تا بلافاصله این طرح با اولویت برداشت از سد دالکی که آب مناسب و پایدارتری نسبت به سد رئیسعلی دلواری دارد، اجراء شود»؛ اقدامی که می توانست حداقل ۴ یا ۵ سال پیش مطالعه شود و امروز به بهره برداری برسد تا چنین مشکلاتی کم تر شود؛ با این حال، می توان گفت که این خبر، تنها خبر آبی مسئولین در این مدت بوده؛ در کنار خبر اجرای «طرح نکاشت در کازرون» که طبق آن، سالانه هزینه کشاورزان کازرونی که از آب رودخانه شاپور برای آبیاری اراضی استفاده می‌کنند، پرداخت می‌شود تا این آب به استان بوشهر برسد؛ طرحی که هر سال، توسط کشاورزان کازرونی زیر پا گذاشته می شود و امسال، از هر سال هم بدتر بوده چرا که بارندگی کم و خشکسالی بیشتر شده است.

در همین حال و در روزهای اخیر، ده ها مطلب انتقادی درباره قطعی آب و اعتراض شهروندان برای «فکرشهر» ارسال شده و خواهان حداقل توضیح مسئولین و اعلام زمان وصل آب هستند، ولی تنها کسی که در این مدت واکنشی نشان داده، فرماندار دشتستان بوده است؛ آن هم شنبه شب و پس از پخش فراخوانی در فضای مجازی برای تجمع مقابل فرمانداری که باعث شد برای ساعتی، آب برخی محلات برازجان که بیش از ۴ روز بی آب مانده بودند وصل شود؛ هر چند برخی مناطق بیش از ۱۰ روز است بی آب هستند.

فرماندار شهرستان گفته که «به منظور حل مشکل پدید آمده برای تامین آب آشامیدنی به اتفاق مدیران آب استان به کازرون رفته ایم و به همین منظور جلسه ای در محل فرمانداری کازرون و با حضور فرمانداران دشتستان و کازرون، مدیران آب منطقه ای استان های بوشهر و فارس و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان بوشهر و مسئولین مرتبط شهرستان کازرون برگزار و پس از جلسه ای سه ساعته و بحث و تبادل نظر مقرر گردید زمینه های همکاری باغداران و کشاورزان کازرونی فراهم و نسبت به برداشت غیر مجاز آب در مسیر حوزه آبگیر تاسیسات بوشیگان کازرون برخورد قاطع قانونی به عمل آید».

بر اساس این خبر که در پرتال فرمانداری دشتستان منتشر شده، ارسلان زارع اضافه کرده که «طی ساعات آینده به مرور میزان آبگیری مخزن برازجان افزایش یافته و انشااله در روزهای آینده شاهد کاهش مشکلات آب آشامیدنی در دشتستان خواهیم بود».

اما گرما، روزه داری، داشتن فرزند کوچک، نبود تانکر آب و بی آبی و بی آبی و بی آبی، همچنان در استان بوشهر و به خصوص دشتستان و برازجان ادامه دارد و مردم را همچنان معترض نگه داشته است.

در جدیدترین اقدام اعتراضی، مردم برازجان، یکشنبه شب تا بامداد دوشنبه، جلوی اداره آب و فاضلاب شهری برازجان تجمع کردند و به وسیله موتورسیکلت های خود، خیابان را بستند و به چندین روز بی آبی اعتراض کردند تا جایی که بالاخره شورای شهر نیز وارد کار شد و قرار شد ۱۰ نفر از معترضین به نمایندگی از حاضرین به همراه رییس شورای شهر برازجان، به فرمانداری رفته و در این باره گفت و گو کنند.

اما این نه اول ماجراست و نه پایان ماجرا؛ این قصه که سری دراز دارد، هنوز به میانه هم نرسیده و مشکلات مردم و بی آبی و بحران در این زمینه ادامه دارد؛ بحرانی که اگر ۴ سال پیش فکری برایش می شد، اکنون بحران نبود و می توانست تنها یک مشکل کوچک باشد.ایرنا 22 خرداد