کارگران پروژه راهسازی قزوین_ کلاچای به دلیل توقف پروژه راهسازی قزوین_ کلاچای در مقابل استانداری قزوین تجمع کردند.
گروهی از کارگران پروژه راهسازی محور قزوین که نگران امنیت شغلی خود هستند، اعتراضات صنفی خود را بیان کردند.
حسن پسندیده (مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین) در خصوص علت اعتراض کارگران پروژه راهسازی قزوین به کلا چای گفته است: “پروژه قزوین – کلاچای به دلیل تکمیل مطالعات ارزیابی زیست محیطی متوقف شده و این مطالعات در سازمان محیط زیست ارزیابی میشود”.
وی افزود: “امروز یک جلسه به صورت کمیته فنی در خصوص این پروژه برگزار میشود که تصمیمگیری نهایی گرفته شده و به ما اعلام خواهد شد”.
به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین، نتیجه نهایی این پروژه نهایتا تا یک هفته آینده به صورت قطعی اعلام میشود.
اجرای پروژه ملی قزوین – کلاچای از چند سال پیش آغاز شده و طول مسیر این پروژه حدود ۱۴۵ کیلومتر است که ۷۰ کیلومتر از آن در استان قزوین قرار دارد.
مسیر اصلی این پروژه از مقابل دانشگاه آزاد قزوین آغاز و با عبور از روستاهای باراجین، میزوج، ورتوان و موشقین به سمت رودخانه شاهرود رفته و پس از عبور از روی آن وارد دره هیر و ویار میشود.
این پروژه در مرز استان گیلان پس از عبور از تونل دو کیلومتری وارد دره منتهی به سه راهی گرمابدشت شده و به موازات رودخانه پلرود از بخش زیادس عبور کرده و پس از طول لات به صورت کنارگذر از غرب رحیم آباد میگذرد و به ورودی کلاچای از سمت غرب ختم میشود.
کارگران گروه ملی خواستار راه اندازی تولید این شرکت هستند
بیش از ۱۰۰ نفر از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران با تجمع در برابر ساختمان استانداری خوزستان خواستار رسیدگی به وضعیت این شرکت و راه اندازی تولید آن شدند.
کارگران گروه ملی از هشت خرداد اعتراضات خود را در خصوص وضعیت این شرکت آغاز کرده که تاکنون ادامه داشته است.
کارگران در تجمع امروز خود شعارهایی مبنی بر آزادی همکاران بازداشت شده خود سر دادند. کارگران تاکید کردند که در تجمع روز گذشته آنها مقابل ساختمان استانداری، بیش از۱۰ نفر از کارگران بازداشت شده اند.
آنها همچنین از بازداشت ۳۶ نفر از همکاران خود در اعتراض شامگاه دوشنبه در کیانپارس خبر دادند و گفتند این کارگران تاکنون آزاد نشده اند.
پیشتر غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در گفت و گو با رسانه ها این خبر را تایید کرده و از آزادی آنها در روزهای آتی خبر داده بود.
تلاش خبرنگار ایرنا برای تماس با سرپرست فرمانداری اهواز، نیروی انتظامی و سایر دستگاه های مرتبط تاکنون بی نتیجه مانده است.
یکی از کارگران در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: “سخنان سرپرست فرمانداری اهواز در تجمع دیروز کارگران، تکرار سخنانی بود که پنج ماه پیش هم عنوان شده بود”.
وی همچنین با اشاره به سخنان سرهنگ عیدی جانشین فرماندهی اهواز گفت: “وی آزاد شدن همکاران ما را منوط به برشگتن کارگران به سرکار خود دانست و این امر را برای جلوگیری از سو استفاده افراد از تجمع کارگران گروه ملی عنوان کرد”.
کارگران گروه ملی در تجمع امروز خود، شعارهایی همچون ‘کارگر زندانی آزاد باید گردد’، ‘ تولید خواستیم نه وعده، کارگر چرا تو حبسه’ و ‘ دزدان آزادند، کارگران زندانند’ را سر دادند.
شرکت گروه ملی که کارخانه آن در اهواز مستقر است سال ۸۸ در راستای خصوصی سازی و اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی به یکی از شرکت های زیرمجموعه امیر منصور آریا واگذار شد ولی در ادامه با کشف اختلاس سی هزار میلیارد ریالی و اتباط آن با ۲ بانک بزرگ کشور، در سال ۱۳۹۰ مدیریت آن به طور موقت در اختیار دادگستری قرار گرفته و اسفند ۹۵ به بانک ملی واگذار شد.
بلاتکلیفی ابن شرکت موجب زیان انباشته در این مجتمع عظیم فولادی شده و باعث شده این شرکت که زمانی در صنعت فولاد کشور پیشرو بوده، اکنون تنها با پنج درصد ظرفیت خود کار کند.
گفتنی است که یک منبع خبری در اهواز در ارتباط با آخرین وضعیت کارگران بازداشتی گروه ملی فولاد اهواز گفت: “برای آزادی کارگران وثیقهی ۵۰ میلیونی درخواست کردهاند. به تدریج نامههای آزادی کارگران بازداشتی گروه ملی فولاد اهواز صادر میشود و تاکنون برای ۶ نفر از همکارانمان نامه آزادی صادر شده است”.
غلامرضا شریعتی (استاندار خوزستان) با تایید خبر به ایلنا گفت: “درصدد تامین منابع مالی برای پرداخت یک ماه حقوق معوقه کارگران هستیم”.
وی در خصوص استمرار تجمعات کارگران گروه ملی فولاد اهواز گفت: “دلیل تجمعات این کارگران نبود مواد اولیه و معوقات مزدی است”.
لازم به اشاره است که طی روزهای گذشته، تعدادی از کارگران فولاد در اهواز بازداشت شدند. این کارگران به دلیل نبود مواد اولیه و معوقات مزدی سه ماهه خود در چند روز گذشته اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. استاندار خوزستان نیز ضمن تایید این خبر گفته است که “استانداری پیگیر وضعیت کارگران بازداشتی است”.
گروه ملی فولاد اهواز که متعلق به گروه سرمایه گذاری امیر منصور آریا بود، پس از ماجرای اختلاس سه هزار میلیاردی مدیریت موقت آن به قوه قضاییه واگذار شد. اکنون تنها بخش لولهسازی با ۴۰۰ کارگر فعال است و بقیه بخشها به دلیل نبود مواد اولیه فعالیت ندارند. کارگران معترض گفتهاند که اگر دولت در تامین مواد اولیه همکاری کند بقیه بخشهای این شرکت نیز فعال خواهند شد.
لازم به ذکر است، در اسفندماه سال گذشته نیز کارگران شاغل در شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران در مقابل استانداری خوزستان و در سطح شهر اهواز اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند که پس از آن اطلاعات نیروی انتظامی این شهر، با در دست داشتن لیستی از کارگران معترض گروه ملی فولاد اهواز به درب منازل آنان مراجعه و اقدام به بازداشتهای گستردهی آنها کرده بود.
کارگران زیرمجموعه شهرداری آبادان خواستار پرداخت حقوق خودشدند
بیش از ۵۰ کارگر شاغل در بخش های فضای سبز و سازمان آتش نشانی آبادان روز چهارشنبه با تجمع در مقابل ساختمان شهرداری این شهر، خواستار پرداخت حقوق و مزایای عقب افتاده سه ماه خود شدند.
این کارگران بیان کردند: “علاوه بر به تعویق افتادن سه ماه حقوق و مزایا، حق بیمه کارگران شهرداری به سازمان تامین اجتماعی نیز پرداخت نشده است”.
آنان می گویند: “در تجمع قبلی به هر نفر از کارگران مبلغ جزیی پرداخت شد این درحالی است که بیشتر کارگران هزینه هایی همچون اقساط بانکی، اجاره منزل عقب افتاده دارند”.
این کارگران گفتند: “با توجه به فرا رسیدن عید فطر، پولی برای خرید نیازهای ضروری و خوشحال کردن خانواده های خود نداریم”.
معاونت اداری و مالی شهرداری آبادان در این باره گفت: “با تلاش انجام شده توانستیم بخشی از مطالبات آلایندگی هوا را از شرکت پالایش نفت آبادان به میزان ۴۵ میلیارد ریال دریافت کنیم که حقوق پایه فروردین کارکنان شهرداری را پرداخت شد”.
آرش در، افزود: “با توجه به اینکه برخی از کارگران به دلیل داشتن اقساط عقب افتاده بانکی، حساب آنها بسته شده، حقوقی که به آنها پرداخت شده، از سوی بانک ها برداشت می شود”.
وی از مسئولان بانک های عامل خواست با توجه به اوضاع اقتصادی و مشکلات مالی شهرداری، حساب های کارگران را مسدود نکنند.
در افزود: “در ۱۸ روز گذشته تاکنون ۱۴۵ میلیارد ریال از مطالبات کارکنان شهرداری آبادان تا سال ۹۶ پرداخت شده و هم اکنون کارکنان ۲ ماه حقوق طلب دارند”.
معاونت اداری و مالی شهرداری آبادان میزان بدهی شهرداری آبادان به کارگران را ۲۰۰ میلیارد ریال بیان کرد و گفت: “کارگران سازمان پسماند و سازمان فضای سبز و پارک ها بیشترین مطالبات را از شهرداری آبادان دارند”.
در، ادامه داد: “با همکاری سازمان تامین اجتماعی و فرمانداری آبادان ۱۰۰ نفر از کارکنان شهرداری بازنشسته می شوند و این امر باعث می شود که بخشی از مشکلات مالی شهرداری کاهش یابد”.
شماری از نانوایان قم خواستار افزایش نرخ نان شدند
، شماری از نانوایان نان لواش قم روز چهارشنبه دراعتراض به عدم تغییر قیمت نان، در مقابل اتحادیه نانوایان این استان تجمع کردند.
آنان که حدود ۵۰ تن بودند،پلاکاردهایی از جمله ‘ ما نانوایان با درآمد سال ۹۳ در سال ۹۷ زندگی می کنیم» و « ما خواستار اعلام نرخ عادلانه نان هستیم» در دست داشته و خواستار رفع مشکلاتشان توسط مسئولان امر شدند.
به گفته این افراد درحالیکه هرسال حداقل ۱۰ الی ۱۵ درصد تورم داریم اما متاسفانه مسئولان به فکر قشر نانوا نیستند و ما به سختی زندگی می کنیم.
رئیس اتحادیه نانوایان قم درحاشیه این تجمع به خبرنگار ایرنا گفت: “عواملی همچون بالا رفتن نرخ تورم و افزایش هزینه های تولید د طول سال های اخیر باعث شده است قیمت نان از جمله نان لواش در استان قم کفاف چرخاندن نانوایی را ندهد و قیمت نان بعد از گذشت بیش از چهار سال احتیاج به نرخ گذاری جدید دارد”.
علی اکبر زارعی بیان کرد: “قیمت همه عوامل موثر بر تولید نان گران شده و از جمله نرخ خمیرمایه نانوایان در این سال ها به ۸۰۰ هزار ریال رسیده است و با این وضعیت، فروش نان لواش با قیمت کنونی باعث ورشکستگی نانوایان می شود”.
وی ادامه داد: “نرخ نان لواش هم اکنون در شهرهای اطراف قم همچون ساوه، کاشان و تهران با وزن چانه ای ۱۷۰ گرم بالای ۲ هزار ریال است اما قیمت این نان در قم یکهزار و ۶۵۰ ریال است که باعث تحمیل فشار های سنگین به نانوایان شده است”.
زاراعی گفت: “هرساله تمام هزینه های تولید افزایش می یابد، اما قیمت نان ثابت مانده و این مساله، نانوایی ها را به بنگاه های اقتصادی در معرض ورشکستگی تبدیل می کند”.
وی بیان کرد: “علاوه بر افزایش هزینه های مستقیم موثر بر تولید نان مانند حقوق و بیمه کارگران نانوایی، موارد دیگری همچون افزایش نرخ دریافت کارت سلامت نانوایان به ۵۰۰ هزار ریال که هر ۶ ماه یکبار هم باید عوض شود، موجب اعتراض نانوایان لواش استان شده است”.
وی ادامه داد: “در شرایطی که درآمد نانوایان ثابت است اما هزینه های تولید نان روز به روز افزایش پیدا می کند”.
حدود ۲۲۰ نانوایی لواش در استان قم فعالیت دارند.
درحال حاضر ۹۰۰ نانوایی در سطح استان قم فعالیت می کنند که ۶۰۳ نانوایی دولتی بوده و از آرد یارانه ای استفاده می کنند و بقیه نانوایی های آزاد پز هستند که تعداد کمی از آن ها بدون مجوز فعالیت دارند.
همچنین در هر ماه ۹ هزار تن آرد توسط پنج کارخانه آردسازی در سطح استان توزیع می شود که هفت هزار تن آن به صورت یارانه ای در اختیار نانوایی های دولتی و ۲ هزار تن آن به صورت غیر یارانه ای در اختیار نانوایی های آزاد پز قرار می گیرد.
اجتماع انبوه سازان مهر پردیس مقابل بانک مسکن
شماری از انبوه سازان مسکن مهر پردیس برای پیگیری مطالبات بانکی خود در محل ساختمان مرکزی بانک مسکن در تهران تجمع کردند.
به گزارش ایسنا، انبوهسازان گلایه داشتند که مسئولان این به بانک به تعهدات خود در قبال پرداخت مطالبات سازندگات عمل نکرده اند. به گفته آنان بانک مسکن می بایست در چند مرحله از شروع به پیریزی ساختمان تا مرحله سفت کاری ساختمان ها ، مطالبات سازندگان را پرداخت می کردند اما متاسفانه این تعهد بانک به درستی انجام نشده است.
در شرایطی که مطالبات این عده از سازندگان مسکن مهر به موقع و مرحله به مرحله پرداخت نشده، قیمت مصالح ساختمانی، میلگرد و آسانسور و سایر ملزومات ساخت در چند نوبت افزایش چشمگیری داشته و پیمانکاران را متضرر کرده است.
براساس اظهارات پیمانکاران معترض مسکن مهر پردیس، بانک مسکن از محل آورده متقاضیان نیز حدود ۱۸۰۰۰میلیارد تومان وجوه دریافت کرده اما تنها ۵۰۰۰ میلیارد آن را برای ساخت و ساز به شرکت های پیمانکار طرف قرارداد پرداخته و مابقی را صرف امور دیگری کرده است.
پیمانکاران سازنده مسکن مهر پردیس که از افزایش نامعلوم قیمت مصالح و ملزومات ساخت مسکن مهر ابراز نگرانی می کنند معتقدند پرداخت نشدن به موقع مطالبات از سوی بانک مسکن همچنان باعث متضرر شدن بیشتر آنان و کندی پیشرفت ساخت و ساز پروژه مسکن مهر خواهد شد.
گفته می شود مذاکرات پیمانکاران با برخی از مسئولان بانک مسکن در حاشیه این اجتماع به دلیل عدم حضور مسئولان اصلی تصمیم گیرنده بانک نتیجه موثری نداشته و قرار است روز یکشنبه آتی دوباره پیگیری شود.
تجمع پذیرفته شدگان کارشناسی ارشد در اعتراض به اعمال سهمیه ۵ درصدی ایثارگران در مقابل مجلس
، جمعی از دانشجویان پذیرفته شده در مقطع کارشناسی ارشد و دستیاری پزشکی با تجمع مقابل مجلس، به اعمال سهمیه پنج درصدی ایثارگران اعتراض کردند.
صبح امروز جمعی از دانشجویان پذیرفته شده در مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاههای مختلف همچون امیرکبیر، علامه، شهید بهشتی و علوم پزشکی به اعمال سهمیه پنج درصدی ایثارگران و ادغام با سهمیه ۲۵ درصدی در آزمون دستیاری پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی مقابل مجلس تجمع کردند. این تجمعکنندگان خواستار اصلاح این مصوبه از سوی نمایندگان شدند.ایلنا / ایرنا / ایسنا 23 خرداد