رضا اربابی اظهار داشت: “این افراد به دلیل عوارض تنفسی، چشمی و قلبی ناشی از توفان و گرد و خاک که از روز دوشنبه برخی از منطقه سیستان و بلوچستان را فرا گرفته به بیمارستان ها، مراکز درمانی و پایگاه های اورژانس مراجعه کردند”.
وی با اشاره به شمار مراجعان به بیمارستان ها افزود: “۱۹ نفر از این افراد بستری و بقیه به صورت سرپایی درمان شدند”.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: “با توجه به خشک بودن تالاب هامون و در نتیجه بروز پدیده توفان گرد و خاک همواره مردم منطقه به دلیل مشکلات مختلف که عمده ترین آنها تنفسی و چشمی است به مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستان ها مراجعه می کنند”.
اربابی خاطر نشان کرد: “پایگاه های اورژانس در کنار مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستان ها آماده ارائه خدمات به بیماران هستند”.
وی اظهار داشت: “هم اینک تمام جاده های اصلی و فرعی منطقه باز و تردد در آنها با رعایت نکات ایمنی امکان پذیر است”.
به گفته کارشناس هواشناسی سیستان و بلوچستان سرعت وزش باد در منطقه اکنون ۶۰ کیلومتر بر ساعت است که از امروز وزش باد در این منطقه فروکش می کند.
رضا آزادمنش اظهار داشت: “وزش باد در برخی نقاط همراه با گرد و خاک در منطقه سیستان و بلوچستان تا اواسط هفته آینده ادامه دارد”.
وی تصریح کرد: “سرعت وزش باد همراه با گرد و خاک در این مدت به ۱۱۲ کیلومتر بر ساعت رسید که ضمن کاهش کیفیت هوا، دید افقی را در شهرستان های زهک و زابل به ترتیب به ۱۰۰ و ۴۰۰ متر کاهش داد”.
به گزارش ایرنا استان سیستان و بلوچستان به دلیل بروز خشکسالی ۱۸ ساله و وزش بادهای موسمی ۱۲۰ روزه در مناطق سیستان و مونسون در دریای عمان و سواحل چابهار همواره با بادها و توفان و گرد و غبار روبروست که علاوه بر کاهش دید، در برخی موارد آلودگی هوا را تا ۲۰ برابر حد استاندارد میرساند.
منطقه سیستان شامل (زابل، زهک، هیرمند، هامون و نیمروز) در ۲۰۰ کیلومتری شمال زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان قرار دارد. خبرگزاری برنا6 تیر