تا روز پنجشنبه ۱۴ تیرماه ۲۹ تن از فعالان ترک (آذری) در شهرهای مختلف استانهای آذربایجان شرقی و غربی و اردبیل نوسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
“مرتضی پروین“، “حجت فکری”، “علی روحبخش” و “محمد آزاد”، “علی (آیت) خیرجو“، “توحید امیر امینی“، “میثم جولانی” و “علی جولانی” از اردبیل، “قاسم محمودی” و “محمود محمودی” از کلیبر، “سهند معالی” از سراب و “عباس نیکروان” از سلماس، فعالانی هستند که طی روز گذشته و امروز توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
در پی اعتراض روز گذشته فعالان بازداشتی نسبت به عدم تفکیک بندها و ضرب و شتم آنها، “سعید صادقیفر“، “رحیم غلامی“، “عسگر اکبرزاده“، “مهدی هوشمند” و “علی واثقی” فعالانی که در بند سلامت زندان اردبیل نگهداری میشدند، به اردوگاه-زندانی که بین اردبیل و سرعین قرار دارد منتقل شدند.
به دنبال تداوم بیخبری از سرنوشت و محل نگهداری عباس لسانی، علی لسانی و مهدی لسانی دو فرزند ایشان روز پنجشنبه برای پیگیری وضعیت پدرشان به دادگاه انقلاب اردبیل مراجعه کردند اما به دنبال اعتراض آنها به عدم پاسخگویی مسئولان قضائی، ماموران حراست دادگاه آنها را از دادگاه اخراج کردند.
لازم به ذکر است طی روز چهارشنبه ۱۳ تیرماه “کیومرث اسلامی” در مغان، “فرج نوری” در اهر و “مرتضی یزدانی” در ارومیه، در روز سهشنبه ۱۲ تیرماه “رحیم غلامی“، “مهدی هوشمند” و “عبدالله هوشمند” در اردبیل، “رحیم ساسانی” و “سجاد صدقی” در تبریز، “مرتضی محمدی” در اهر، “ابراهیم نوری“، “جعفر رستمیراد” و “سجاد جولانی” در تهران و “مجتبی عبدلی” در بستان آباد و در روز دوشنبه ۱۱ تیرماه نیز “عسگر اکبرزاده“، “علی واثقی“، “سعید صادقیفر” و “عباس لسانی” در اردبیل بازداشت شدند.
علاوه بر بازداشت های فوق، تلاش نیروهای امنیتی برای بازداشت یا احضار جمع دیگری از فعالان این منطقه بی نتیجه مانده است بنابراین میتوان گفت دست کم ۶ فرد دیگر نیز تحت تعقیب یا در معرض بازداشت هستند،
اولدوز قاسمی و اشکان سعادتپور در ارومیه، مجید نقی زاده در اهر، جواد احمدی یئکانلی در خوی، مهدی اژدری و رحیم نوروزی در اردبیل هویت افرادی است که تحت تعقیب قرار گرفته اند.
احتمال میرود این بازداشتها قسمتی از تلاش دستگاه امنیتی همزمان با فرارسیدن موعد تجمعات سالانه “قلعه بابک” (۱۴ و ۱۵ تیرماه) در این منطقه و ممانعت از برگزاری آن باشد.
گفته میشود در مسیرهای مختلف منتهی به شهر کلیبر و قلعه بابک، ایستهای بازرسی متعددی از سوی ارگانهای امنیتی ایجاد شده تا از حضور فعالان و مردم در قلعه بابک جلوگیری شود.
لازم به ذکر است در تاریخ ۲۳ خردادماه سال جاری نیز محکومیت مرتضی پروین، میلاد اکبری و اکبر جهانگیری سه فعال ترک (آذری) ساکن استان اردبیل که در دادگاه بدوی به اتهام “اخلال در نظم عمومی” طی شرکت در مراسم تجمع در “قلعه بابک” به پرداخت جزای نقدی جایگزین حبس چهار ماهه و تحمل ۴۰ ضربه شلاق تعزیری محکوم شده بودند، در شعبه ۲۶ دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان شرقی عینا تایید شد.
قلعهبابک یا دژ بابک، بنا شده در بالای کوهی به بلندای ۲۳۰۰ متر، نزدیک به سه کیلومتری شهر کلیبر. دژ در زمان ساسانیان ساخته شده ولی نام خود را از نام بابک خرمدین، رهبر مبارزان با خلفای عباسی در سال ۸۹۳ میلادی، گرفتهاست.
در طی سالهای اخیر، بطور منظم فعالان ترک (آذری) با حضور در تجمعاتی سالانه در این محل به طرح مطالبات خود می پردازند. هرانا 14 تیر