سخی ریگی، وبلاگنویس بلوچ و زندانی تبعیدی به زندان اهواز که از دوشنبه ۴ تیرماه سال جاری دست به اعتصاب غذا زده بود، امروز یکشنبه ۳۱ تیر ماه ۱۳۹۷ در پی وعدههای مساعد مسئولان به اعتصاب خود پایان داد.
سخی ریگی از روز دوشنبه ۴ تیر ۱۳۹۷ در اعتراض به مخالفت اداره اطلاعات اهواز با آزادی خود دست به اعتصاب غذا زده بود.
یک منبع مطلع پیشتر در رابطه با وضعیت این زندانی به گزارشگر هرانا گفته بود: “تنها چند ماه دیگر از حبس آقای ریگی باقی نمانده است. با این حال اداره اطلاعات زاهدان با درخواست آزادی زودهنگام وی مخالفت کرد. ایشان نیز به دلیل اینکه هیچکس به او پاسخگو نیست که چرا باید این همه سال در زندان باشد، از روز دوشنبه ۴ تیر ۱۳۹۷ دست به اعتصاب غذا زد، زیرا نزدیک به یک سال است که وعده آزادی به این زندانی میدهند اما هر بار با مخالفتی روبهرو شده و هیچکس دلیل این مخالفت را بر عهده نمیگیرد”.
هرانا پیش از این نیز گزارش کرده بود، حکم ۲۰ سال حبس سخی ریگی وبلاگنویس بلوچ و زندانی تبعیدی به زندان اهواز به ۱۰ سال کاهش یافته است. با این حساب وی واجد شرایط استفاده از مرخصی و حتی آزادی مشروط است اما مسئولین زندان با اینکه تنها مدت کمی تا پایان حبس او مانده است با اعطای هر گونه مرخصی یا آزادی مخالفت میکنند.
سخی ریگی زندانی تبعیدی در زندان اهواز، مورخ ٢٨ خرداد ١٣٨٨ در سن ۳۱ سالگی در زاهدان بازداشت شد و با اتهاماتی از جمله «نشر اکاذیب” و “اقدام علیه امنیت ملی» در دادگاهی که جزئیات آن هیچگاه رسانهای نشد به ۲۰ سال حبس محکوم شد. این حکم یکی از سنگینترین احکام حبس برای وبلاگنویسان در ایران بود، وی هماکنون در دهمین سال حبس خود به سر میبرد.
سخی ریگی در وبلاگی در قالب نوشتن اخبار و مقاله پیگیر مسائل بلوچستان بود و در زمینه اطلاع رسانی از وضعیت زندانیان بلوچ فعالیت میکرد.
فعالان مدنی منطقه که از آگاهی بیشتری نسبت به ماهیت این پرونده برخوردار بودند در زمان بازداشت سخی ریگی اعلام کردند این بازداشت و حکم سنگین به دلیل تشابه نام خانوادگی با عبدالمالک ریگی رهبر اعدام شده گروه جندالله بوده و اتهامات مطرح شده به هیچوجه قابل ارتباط به فعالیت های این وبلاگنویس نبوده است.
بهطوریکه محمد مرزیه، دادستان عمومی و انقلاب زاهدان در مورد سخی ریگی در گفتوگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) گفته بود: “سخی ریگی معروف به سعید بلوچ به جرم فعالیتهای رایانهای و نرم برای پیشبرد اهداف گروهک تروریستی عبدالمالک و تشویش اذهان عمومی به تبعید و حبس محکوم شد”.
دادستان عمومی و انقلاب زاهدان افزوده بود: «این فرد پیش از اعدام یعقوب مهرنهاد، در جهت تشویش اذهان عمومی نسبت به اعدام این متهم مطالب گستردهای در وبلاگ خود منتشر کرد».
شایان ذکر است، یعقوب مهرنهاد، روزنامهنگار و فعال مدنی در استان سیستان و بلوچستان مردادماه سال ۱۳۸۷ با اتهام «همکاری با گروه جند الله از طریق نوشتن» اعدام شد کمپین فعالین بلوچ 31 تیر