رضا کابلی، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان زنجان، امروز سهشنبه، در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت و کنترل بحران آبی در کشور و استان، اظهار داشت: “۱۲۱ روستا در استان زنجان دارای بحران آبی است”.
کابلی، با بیان اینکهجذب اعتبارات عمرانی، کفاف جبران کمبودها در حوزه آبرسانی و تامین آب شرب را نمیدهد، ادامه داد: “استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی در این حوزه حائز اهمیت است”.
وی، با اشاره به اهمیت بحث کیفیت آب در مجموعه آب و فاضلاب روستایی، گفت: “تامین آب شرب سالم مشترکین خط قرمز این مجموعه است”.
کابلی، در ادامه با اشاره به افزایش شاخصها در این حوزه تصریح کرد: “۹۹۵ روستا در استان تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی است که با ۱۰۴ هزار مشترک را نیز در دستورکار خود قرار داده است”.
به گفته این مقام مسئول در استان زنجان، با بیان اینکه در شهر زنجان شاهد فرسودگی بالای تاسسیات آب و آبرسانی هستیم، یادآور شد: “قدمت بالای تاسیسات یکی از عوامل هدر رفت آب در روستاها و شهرهای استان است که باید در این زمینه اقدامات لازم برای بازسازی تاسیسات صورت گیرد”.
وی با بیان اینکه ۸۲۰ منبع تامین آب نظیر چاه، قنات و چشمه از منابع پایدار محسوب نمی شوند که در این بین فقط سد مهمترین منبع تامین آب است، خاطرنشان کرد: “بالغ بر ۵۰ روستا در استان زنجان با تانکر آب آبرسانی میشوند”.
کابلی، در بخشی از سخنان خود، با اشاره به اینکه در استان زنجان ۵۹۱ مخزن وجود دارد و ۱۰۲ هزار نفر مشترک آب ، ادامه داد: “بالغ بر ۲ هزار و ۴۰۰ متر مکعب خطوط انتقال در استان وجود دارد”.
وی همچنین انشعابات غیرمجاز را از مهمترین مشکلات در روستاهای استان زنجان در حوزه بحران آبی برشمرد و گفت: “باید بحران آب را مدیریت و کنترل کرد”.
به گفته کابلی در استان زنجان ۱۵-۱۰ هزار فقره کنتور خراب و مستهلک وجود دارد.
کابلی، با اشاره به وجود ۱۵۰ خیر آب در استان خاطر نشان شد: “آبرسانی ۲۱۸ روستا با مشارکتهای مردمی آبرسانی شده است”.
وی در پایان با بیان اینکه ۲۹ میلیارد تومان اعتبار برای ۲۱۸ روستا هزینه شده است، تصرح کرد: “۱۴میلیارد تومان از این مبلغ را شرکت آبفار تامین میکند و ۵۰ درصد نیز سهم دولتی است”. ایلنا 16 مرداد