ابراهیم نوری، فعال ترک (آذربایجانی) اهل اهر که در جریان تجمعات قلعه بابک در تاریخ ۱۱ تیرماه در تهران بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده است با گذشت نزدیک به ۴۰ روز کماکان در بازداشت به سر میبرد. او در این مدت از حق تماس و ملاقات با خانواده خود محروم مانده است. کیومرث اسلامی دیگر شهروند بازداشت شده در این تجمعات، روز پنجشنبه ۱۸ مرداد ماه با تودیع قرار وثیقه موقتا تا زمان برگزاری دادگاه آزاد شد.
ابراهیم نوری فعال ترک (آذربایجانی) اهل اهر که در پی تجمعات قلعه بابک در ۱۱ تیر ماه سال جاری در تهران بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده بود با گذشت نزدیک به ۴۰ روز کماکان در بازداشت به سر میبرد.
یک منبع نزدیک به این شهروند در رابطه با آخرین وضعیت وی به هرانا گفت: “در این مدت آقای نوری از حق داشتن تماس و ملاقات محروم بوده و برادر وی توانسته تنها یک بار با او تماس تلفنی چند ثانیهای داشته باشد. بازپرس شعبه ۷ دادسرای اوین نیز در مراجعه فرج نوری، برادر ابراهیم نوری به او گفته است که برادرش به دلیل حجم فعالیتهایی که داشته به این زودیها آزاد نخواهد شد”.
همچنین برخی از بازداشت شدگان مراسم قلعه بابک پس از آزادی و با توجه به بازجوییهایی که از آنان صورت گرفته شده، برخورد سختگیرانه با پرونده ابراهیم نوری را محتمل دانستند.
ابراهیم نوری که متولد سال ۱۳۷۰ و از اهالی شهر اهر است پیشتر در دو پرونده اخیر خود به اتهاماتی از جمله “اقدام علیه امنیت ملی از طریق تبلیغ علیه نظام” جمعا به ۱۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.
از سوی دیگر گزارش شده است کیومرث اسلامی، دیگر فعال ترک (آذربایجانی) اهل مغان که در تجمعات قلعه بابک بازداشت شده بود، پس از گذشت بیش از یک ماه بازداشت روز پنجشنبه ۱۸ مردادماه با تودیع وثیقه ۱۲ میلیون تومانی موقتا تا زمان برگزاری دادگاه از زندان مغان آزاد شد.
آقای اسلامی در روز چهارشنبه ۱۳ تیرماه بازداشت شد و در اثر ضرب و شتم حین بازجوییها از ناحیه سر دچار خونریزی شده بود. پس از پایان مراحل بازجویی و با وجود اینکه بازپرس پرونده قرار وثیقه جهت آزادی این شهروند را صادر کرده بود، نیروهای امنیتی از آزادی وی ممانعت به عمل آوردند.
این فعال ترک (آذربایجانی) از تاریخ ششم مردادماه نیز در اعتراض به بلاتکلیفی و عدم تفکیک بند به مدت ۹ روز دست به اعتصاب غذا زده بود.
با آزادی آقای اسلامی، اکنون به نظر میرسد ابراهیم نوری تنها فردی است که پس از دستگیری های گسترده مراسم قلعه بابک هنوز در بازداشت به سر میبرد.
قلعهبابک یا دژ بابک، بنا شده در بالای کوهی به بلندای ۲۳۰۰ متر، نزدیک به سه کیلومتری شهر کلیبر. دژ در زمان ساسانیان ساخته شده ولی نام خود را از نام بابک خرمدین، رهبر مبارزان با خلفای عباسی در سال ۸۹۳ میلادی، گرفته است. هرانا 18 مرداد