دستکم ۱۰ تجمع اعتراضی برگزار شد

طی روز گذشته و امروز، شماری از بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، چندصدنفر از بازنشستگان فرهنگی در شهرهای “تهران، یزد، مشهد، بروجرد و کرمانشاه”، تعدادی از کارگران سد چم‌شیر گچساران، جمعی از پیمانکاران شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب اهواز، تعدادی از مالباختگان یک پرونده مربوط به زمین‌های “علی آباد کلنگان” (شهرک نگین) در شمال شهر اصفهان و جمعی از مالباختگان موسسه کاسپین مقابل ساختمان بانک مرکزی در تهران در تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

تجمع های اعتراضی در گچساران و اهواز :

تعدادی از کارگران سد چم‌شیر گچساران بار دیگر مقابل محوطه محل کار خود تجمع کردند.

روز گذشته (۱۹ شهریور ماه) کارگران سد چم‌شیر گچساران به خاطر آنچه آنها عدم پرداخت مطالبات و حقوق خود عنوان کرده‌اند، مقابل محوطه کارگاه محل کار تجمع کرده و خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند.

یکی از کارگران معترض به ایلنا گفت: “دلیل اعتراض ما بی‌توجهی مسئولان به پرداخت مطالباتمان است”.

وی در توضیح مطالبات صنفی خود و دیگر کارگران اظهار داشت: “تا این لحظه کارگران پروژه سد چم‌شیر گچساران حدود ۱۰ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده طلبکارند که این مسئله باعث شده تا این افراد دچار مشکلات معیشتی ناشی از دریافت حقوق شوند”.

وی تاکید کرد: “خواسته ما از مسئولان استانی و شهرستانی این است که با توجه به افزایش هزینه‌های جاری، تمام تلاش خود را انجام دهند تا زمینه‌ پرداخت تمامی معوقات کارگران در یک الی دو نوبت فراهم شود”.

عبدالرحیم رحیمی (فرماندار شهرستان گچساران) ضمن انتقاد از عملکرد مسئولان مرکزی سد چم‌شیر در واکنش به تجمع اعتراضی کارگران این مجموعه به خبرنگار ایلنا در یاسوج گفت: “دلیل اعتراض کارگران سد چم‌شیر بی‌توجهی مدیران تهران‌نشین است”.

تجمع اعتراضی پیمانکاران نفتی در اهواز و توضیحات مدیرعامل مناطق نفتخیز

به گزارش ایسنا مورخ ۲۰ شهریور ماه ۱۳۹۷، جمعی از پیمانکاران شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب چند روز گذشته در اعتراض به عدم دریافت مطالبات و واگذاری ۲۷ مخزن نفتی به شرکت‌های غیر بومی تجمع کردند و خواستار رسیدگی فوری و ویژه به این مشکلات شدند.

یکی از پیمانکاران به نمایندگی از سایرین در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اعتراضات در خصوص عدم پرداخت مطالبات اظهار کرد: “شرایط اقتصادی کشور در چندساله اخیر با مشکلاتی مواجه بوده و در این زمینه مشکلات پرداخت‌های شرکت نفت به پیمانکاران از حدود ۱۰ سال گذشته تا کنون جدی شده است”.

وی افزود: “از سال ۸۸ یا ۸۹ مشکلات در بحث پرداخت مطالبات پیمانکاران به آن‌ها آغاز شد و این مشکلات از حدود سال ۹۲ نیز به اوج خود رسید. در این زمینه مشکلات مناطق نفت‌خیز جنوب بیشتر بود و با توجه به مشکلاتی که برای آن‌ها به وجود می‌آورند این شرکت نیز در بحث پرداختی‌ها به پیمانکاران با مشکلاتی رو به رو است”.

این پیمانکار ادامه داد: “مشکلات پیمانکاران از سال ۹۲ افزایش پیدا کرد و عملا پرداخت هایی با فاصله زمانی ۶ تا ۹ ماهه به پیمانکاران انجام می‌گرفت. در این زمینه در اسفند ماه ۹۶ به پیمانکاران یک پرداخت انجام گرفت و پس از آن تا کنون پرداخت خاصی به ما انجام نشده است”.

این نماینده پیمانکاران، با اشاره به بحث واگذاری ۲۷ مخزن نفتی به شرکت‌های غیر بومی اظهار کرد: “وزارت نفت تاکید کرده که پروژه‌ای در شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب تعریف نشود، مگر اینکه در قالب طرحی که به عنوان ۲۷ مخزن نفتی تعریف شده است، باشد و این پروژه‌ها هم باید به شرکت‌های خصولتی بزرگ واگذار شود”.

وی بیان کرد: “در این زمینه انتظار داریم تا چنین پروژه‌های بزرگی که می‌تواند باعث ایجاد اشتغال و رونق تولید در استان خوزستان شود، به شرکت‌ها و پیمانکاران بومی واگذار و زمینه برای رشد آن‌ها فراهم شود”.

این نماینده خاطرنشان کرد: “در زمینه حل مشکلات پیمانکاران استان جلسات متعددی برگزار شده است و در این خصوص نیز مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با حضور در جمع این پیمانکاران قول داد مطالبات پیمانکاران هرچه سریعتر به آن‌ها پرداخت می‌شود. در خصوص واگذاری ۲۷ مخزن نفتی نیز پیگیری‌های فراوانی انجام گرفته و در این زمینه نیز موافقت‌هایی صورت گرفته اما همچنان نتیجه کار نامشخص است ایسنا و ایلنا  20 شهریور