یکشنبه ۱۷ دیماه ۹۷، پیکر زهرا نویدپور، متهم کننده سلمان خدادادی، نماینده مجلس به آزار و تجاوز جنسی در منزل مادری خود پیدا شد.
پیکر وی به بیمارستان فارابی در ملکان منتقل شد؛ با این حال گفته میشود در زمان انتقال هیچ گونه علائم حیاتی در وی دیده نشده است.
گمانه های متعددی در خصوص جان باختن این شهروند ملکانی مطرح است اما خانواده نویدپور در حال حاضر بدون اظهار نظر صرفا در انتظار نتیجه پزشکی قانونی در خصوص علت جان باختن فرزند خود هستند.
این شهروند ملکانی که نماینده مجلس شهر خود را به تعرض جنسی و سوء استفاده از موقعیت متهم کرده بود پس از گفتگوی نخست خود در خردادماه سال جاری با هرانا، در ماههای اخیر در کنار روند حقوقی دست به گفتگو با رسانه های بیشتری و طرح مکرر اتهامات زده بود.
خانم نویدپور در ماههای اخیر بطور مستمر هرانا را از تهدید شدن خود توسط نماینده مجلس مطلع کرده بود. این خبرگزاری در واکنش به این تهدیدات مورد اشاره فایل صدای سلمان خدادادی را تحت عنوان “تهدید و تطمیع قربانی آزار جنسی توسط رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس / فایل صدا” در تیرماه سال جاری منتشر کرد که در آن به موضوع تهدیدات جاری علیه شاکی پرداخته بود.
جلسه دوم دادگاه با حضور زهرا نویدپور، و بدون حضور سلمان خدادادی برگزار شده بود.
زهرا نویدپور در ارتباط با این جلسه دادگاه به گزارشگر هرانا گفته بود: “از ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه صبح شروع جلسه شد. اولش خیلی تند رفت قاضی که منو محکوم کنه گفتش تمام حرفها و ادعاهای تو دروغ هست چنین چیزی ممکن نیست. اگر هم باشد تو خودت با میل خودت کردی. میخوای پرونده را ببندم بزارم کنار. گفتم چه لزومی داره دروغ چنینی بگم .برگشته میگه بدلایل سیاسی که بخواید سلمان را تخریب کنید. گفتم گیرم من دروغ میگم پس اون فایل صوتی تماسش بامن که خودش داره اعتراف میکنه تهدیدم میکنه آیا اونم دروغه؟ پرینت تماسهام آیا اونم دروغه؟”.
وی ادامه داده است: “خیلی سوالهای خصوصی. اینکه علت طلاقم. چه سالی وارد دانشگاه شدم. آخرش من گفتم من تنها مدرکم برای اثبات حرفم فقط همین فایل صوتی هست. میخواید قبول کنید نمیخواید هم که هیچ باز شما هر حکمی را مصلحت میدونید اونو بدید من حرفی ندارم. آورد فایل را گوش کردن با گوشی خود من نتونستن ترکهای اونجا هم ترجمه کنن. بخودم گفت فقط همین فایل برامون کافی بود. زود اینارو ترجمه کن چند تا برگه داد ترجمه کردم گفت همین کافیه. اینکه قبلا سلمان یک ماه بازداشت بوده را گفت تو می دونستی. گفتم نه بیخبر بودم. به زور می خواست گردنم بندازه که خودم با میل خودم اون کارو کردم. اینقدر سوال های خصوصی کرد که هنوز دارم از شرم حالم به هم میخوره”.
در تاریخ ۱۴ مهرماه سال جاری جلسه سوم دادگاه رسیدگی به شکایت زهرا نویدپور توسط شعبه ۱ دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی بابایی با ابلاغ قبلی با حضور سلمان خدادادی به همراه ۵ وکیل دادگستری و زهرا نویدپور بدون حضور وکیل برگزار شد.
طبق اظهارات خانم نویدپور، در این جلسه دادگاه سلمان خدادادی ابتدا منکر تمام اتهامات شد و پس از اینکه قاضی بابایی به وجود مدارک و اعترافات خدادادی در این اسناد اشاره کرد، سلمان خدادادی برآشفت و گفته است: “من تجاوز کردهام و چند بار این کار را کردهام و دلم خواسته این کار را بکنم” و علیرغم تاکید یکی از وکلا مینی بر انکار اتهامات و تاکید قاضی به محکوم شدن وی با این اعترافات، او کاملا با لحنی عصبی و پرخاشگرایانه تمام اتهامات را پذیرفت.
به گفته خانم نویدپور، قاضی در این جلسه برای سلمان خدادادی قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی صادر کرد و به دلیل عدم تامین وثیقه به مدت یک ساعت در بازداشت ماند و با تامین وجه نقد ضمانت موقتا آزاد شد. قاضی به زهرا نویدپور گفته بود با این اتفاقات و مدارک ظرف ۱۰ روز آینده رای صادر خواهد شد و حتما با شما تماس خواهیم گرفت.
زهرا نویدپور ۱۰ روز بعد مجددا به دادگاه احضار شده و به تهران رفته بود. در محل دادگاه به وی گفته بودند قاضی حضور ندارد و جلسه دادگاه لغو شده است.
به گفته زهرا نویدپور پس از آن دیگر نه قاضی بابایی و نه شورای نظارت بر رفتار نمایندگان هیچ پاسخی در ارتباط با پرونده وی ندادند. با شورای نگهبان هم تلفنی صحبت کرد و به او گفتند دیگر از دست ما خارج شده و کاری از ما ساخته نیست. بهتر است بروی زندگیات را بکنی و این جریان را فراموش کنی.
خانم نوید پور در پی شکایت خود مدعی شده بود که مورد تهدید جانی از طرف نماینده مجلس قرار گرفته است برای همین در تاریخ ۲۵ مهرماه نامهای به شرح ذیل به قاضی پرونده خود نوشت:
“ریاست محترم شعبه پنجم دادگاه کیفری یک استان تهران آقای بابائی
احتراما مستحضر میدارد. اینجانب زهرا نویدپور فرزند:ارشد ساکن تبریز شاکی آقای سلمان خدادادی؛ پرونده شماره : ۹۷۰۹۹۸۴۱۴۱۳۰۰۱۷۸ از روزی که شکایت خود را به دادگاه اعلام کردم .تهدیدات و مزاحمتها توسط عوامل مشتکی عنه شدت یافته است. حدودا مدت دو هفته هست هرروز این تهدیدها بصورت شبانه روز صورت میگیرد و تهدیدشان اینگونه است .که سر راه بنده نفر مینشانند. و میگوید .باید تا سه روز دیگر در دادگاه بصورت کتبی رضایت داده و بنویسی که سپاه و آقای صالح رحمتی فرمانده سپاه ملکان تو را تحریک کرده است. در غیر اینصورت پوست بدن هر دو شما (بنده و آقای رحمتی ) کنده و آقای رحمتی را تیر باران می کنیم. و جسد هر دو شما را مقابل سپاه آویزان میکنیم. در کل امنیت و آسایش مرا کاملا گرفته اند جان من هر لحظه در خطر است. لذا از حضرتعالی خواهشمندم اقدامات لازم را مبنی بر حفظ امنیت اینجانب مبذول بفرمائید.”
او مورخ ۷ آبان ماه در خصوص بی اعتنایی به تهدیداتی که علیهاش صورت گرفته بود به گزارشگر هرانا گفت “در واقع برای هیچ یک از ارگانها مهم نیست برای من چه اتفاقی بیفتد. همه فقط به فکر اون …. هستن. واقعا من هیچ امنیتی ندارم. الانم ۸ روز هست جای دیگه مخفی شدم از ترس جانم. دردمو به کجا. به کی بگم. واقعا”.
زهرا نویدپور در تاریخ ۱۸ آبان ماه یادداشتی برای هرانا فرستاده بود. او در این یادداشت گفته بود: “قاضی فقط وثیقه دویست میلیونی (برای سلمان خدادادی نماینده مجلس) صادر کرد. اما هنوز هم کسی جوابگو نیست و بنده بخاطر تهدیدهای عوامل سلمان خدادادی از ترس جانم آواره و در به در شده ام. و از آخرین رسیدگی دادگاه ۳۵ روز میگذرد. ولی هنوز جوابی دریافت نکرده ام .حرف و درد دل بنده این هست. این کشوری که ادعا میکند جمهوری اسلامی هست و با اینکه وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه و دادستان شورای نگهبان. مجلس .نماینده های مجلس و آقایان لاریجانی و مطهری و خانم سلحشوری .حضرتی. همه در جریان هستن. برای هیچ کدام از ارگانها مهم نیست چه بلایی سر من آمده و خواهد آمد. و مدام از سلمان خدادادی بخاطر اینکارش تقدیر و تشکر میگردد. هر روز پست و مقام جدید و قوی به ایشان واگذار میشود. و اینجا بنده بدون پول کاملا بیکار و تنها و غریب آواره. آیا بنظر شما این عدالت اسلامی هست. اگر اسلام این هست .پس ….. یعنی بنده هیچ حقی در این کشور ندارم.؟ کشور و شهری که نتواند امنیت و آسایش یک زن را فراهم کند .پس باید نابود شود. حتی یکی از نیروهای وزارت اطلاعات در جواب بنده گفت مجبوری یا با ما رابطه جنسی داشته باشی .یا برو یک تابلو تهیه کن بنویس من ف… هستم و بچسبان به در خونه. اینطوری میتونی پول دربیاری. من دردم را به کجا به چه کسی بگویم. آیا این عدالت اسلامی هست؟؟؟
وی همچنین در تاریخ ۵ آذرماه به گزارشگر هرانا گفته بود که پرونده شکایت او را از تهران به تبریز بازگرداندهاند، او افزود “پرونده را برگرداندند تبریز. عمدا این کارا را میکنند تا روند رسیدگی را کش بدهند. اینا (دستگاه قضایی) اصلا عین خیالشون نیست ها، پنجاه روز از جلسه دوم گذشته چند بار پیگیری کردم هنوز جوابی نمیدن. امروز هم پیگیر شدم با لحن تند و بی نزاکت بازم جواب سربالا دادند”.
زهرا نویدپور طی هفتههای اخیر از پیگیری شکایت خود به هرانا خبر داده بود؛ وی در تاریخ ۲۷ آذرماه از تماس مجدد با شعبه پنجم دادگاه کیفری یک استان تهران خبر داد و به گزارشگر این خبرگزاری گفته بود: “به آنها گفتم شما هم مثل شورای نگهبان و مجلس به حرف من اهمیت نمیدین. گفتن چون خودسرانه عمل کردم کارم لنگ خواهد بود. میدونم حتمن منو بازداشت میکنن ولی شما در دسترس باشید اگه برام اتفاقی افتاد …. الان خونه مادرم هستم. یه مقدار بیشتر مادرمو در جریان گذاشتم و بهش گفتم چی شده. اگر خبری ازم نشد و اتفاقی افتاد باهاش تماس بگیرید”.
لازم به یادآوری است زهرا نویدپور ۲۸ ساله، اهل شهرستان ملکان در استان آذربایجان شرقی پیشتر گفته بود “در چهار سال گذشته مورد آزار جنسی سلمان خدادادی، نماینده مجلس از شهر ملکان قرار گرفتهام.”
این دختر که ماجرایش شباهت زیادی به قربانی دیگر این پرونده داشت پس از چهار سال آزار و اذیت و بیتوجهی مسئولان نسبت به طرح شکایت در حراست مجلس شورای اسلامی، سکوت خود را شکسته و برای نخستین بار در خردادماه سال جاری در گفتوگویی با هرانا به شرح ماجرا پرداخته بود:
“آشنایی قبلی من و آقای سلمان خدادادی (نماینده مردم ملکان در مجلس) مربوط به سالهای گذشته و زمانی بود که پدر مرحوم من در سپاه با ایشان همکار بود. پدر من چند سال پیش فوت کرد و من با وجود بیماری مادر و وضعیت نامساعد مالی خانوادهام، به دنبال شغلی مناسب جهت گذران زندگی بودم. یک روز تصمیم گرفتم به فرمانداری مراجعه کنم. پس از مراجعه و دیدن تجمع مردم متوجه شدم که قرار است آقای خدادادی به آنجا بیایند تا مردم مشکلات خود را به ایشان بگویند. پس از اینکه درخواست خود را طی نامهای به ایشان دادم به من گفتند که برای گرفتن پاسخ دو روز دیگر با وی تماس بگیرم. دو روز بعد و زمانی که تماس گرفتم به من گفتند که من را در دیوان محاسبات تهران استخدام میکنند.
پس از چند روز مجددا خواستار پیگیری نتیجه قطعی شدم که که ایشان از من خواستند به دفترشان در تهران بروم تا مشکلم حل شود. من هم همراه با مادرم به تهران رفتیم و علیرغم وعدههای ایشان مبنی بر پیگیری نتیجهای نگرفتیم. پس از آن ایشان دوباره تماس گرفتند و گفتند به تهران بروم و این بار تاکید داشتند که نیاز نیست همراه با مادرت بیایی و او را این همه راه تا تهران بکشانی. به تهران که رسیدم با ایشان تماس گرفتم و گفتند مجلس نیستند و در دفتر مراجعات خود در تهران هستند و الان هم جلسه دارند. گفتند به آنجا بروم و منتظر بمانم تا جلسهشان تمام شود. زمانی که به دفتر ایشان در میدان ولیعصر رفتم و داخل دفتر شدم، بلافاصله در را روی من قفل کرد و پس از آزار و اذیت ،با اعمال زور به من تجاوز کرد و نهایتا با تهدید از من خواست تا به کسی چیزی نگویم. آن روز را هرگز از یاد نمیبرم. دنیا روی سرم خراب شده بود. عضلاتم قفل کرده بودند و نمیتوانستم از جایم تکان بخورم. به من گفت که قرار است چند نفر از همکارانش به آنجا بیایند و سریعتر از آنجا خارج شوم. گفتم فقط میخواستی این کار را بکنی و قصد کمک به من و خانوادهام نداشتی و در جوابم گفت که میخواهد کمکم کند و این کار را هم میکند. گفتم دیگر نمیخواهم و فهمیدم چه طور آدمی هستی. به زحمت از آنجا خارج شدم و به ایستگاه راهآهن رفتم و به شهرمان برگشتم. در راه به همه چیز فکر کردم. حتی به خودکشی و راحت کردن خودم از زندگی. اما به خاطر وضع خانوادهام مجبور شدم سکوت کنم و ادامه دهم.
پس از این حادثه، روزها، ماهها و سالهای بعد با من با عناوین و بهانه های مختلفی تماس گرفتند و حداقل یکبار دیگر به بهانههای واهی من را به منزل مسکونی خود در شهرک پرواز تبریز کشاندند و مجددا تجاوز کردند.”
این دختر که مدعی بود قربانی سواستفاده این نماینده مجلس از جایگاهش شده میگوید پس از یک دوره طولانی تهدید و تطمیع این نماینده نهایتا “به او زنگ زدم و گفتم دیگر شغل نمیخواهم فقط دست از سرم بردارد وگرنه میروم شکایت میکنم. اما در جوابم گفت هیچ غلطی نمیتوانی بکنی و تلفن را قطع کرد. مدتی گذشت اما باز هم تماس گرفت و این بار میگفت مرا دوست دارد و میخواهد با من صحبت کند. اما نپذیرفتم و نرفتم. حتی پیامهای تهدیدآمیز برایم ارسال میکرد که اگر نروم بلایی سرم میآورد ولی نرفتم و از ترس جانم مدام محل سکونتم را تغییر میدادم.”
زهرا نویدپور مدعی شده بود اقدامات این نماینده مجلس قربانیانی بیش از یک مورد دارد او یادآوری کرده بود “مدتی بعد بود در جمعی از دوستانم نشسته بودم و از یکی از دوستانم شنیدم که گفت خدادادی به او وعده کار داده و بعد هم به او تجاوز کرده و طی این مدت بارها خواسته دست به خودکشی بزند. آنجا بود که فهمیدم فقط پای من در میان نبوده است. مدتی پرس و جو کردیم و در نهایت متوجه شدیم چند نفر دیگر هم هستند که چنین بلایی سرشان آمده است. اما هیچکدام از ترس جانشان حاضر نشدند جایی شکایت کنند.”
این دختر ۲۸ ساله که همزمان با قربانی دیگر شهادت خود را در اختیار هرانا قرار داده بود، در مورد پیگیری های صورت گرفته برای استیفای حقوق خود گفته بود “مدتی صبر کردم تا دیگر اذیتم نکند ولی فایده نداشت. اواخر فروردین به او زنگ زدم و گفتم هر بلایی سرم آوردی چیزی نگفتم ولی خواهش میکنم تمامش کن وگرنه به همه میگویم با من چه کردی. گفت جایی چیزی بگویی دستور میدهم بی سر و صدا تو را بکشند و آب از آب هم تکان نخورد. واقعا ترسیده بودم. بعد از قطع کردن تلفن سریع به ایستگاه راه آهن رفتم تا از آنجا به تهران بروم. در راه فکر کردم که دیدن دوبارهاش چقدر عذابم میدهد و اینکه میترسیدم بلایی سرم بیاورد. به تهران که رسیدم تصمیم گرفتم بروم و شکایت کنم. به کجا؟ نمیدانستم. تا اینکه به ذهنم رسید بروم کمیسیون نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شکایت کنم. راه دسترسی به کمیسیون را نمیدانستم! برای همین رفتم حراست مجلس و به آنها گفتم شکایت دارم. اولش به حرفهایم گوش نکردند تا اینکه گفتم اگر به حرفهایم توجه نکنید میروم شورای نگهبان شکایت میکنم! و با اصرار پذیرفتند. شرح ماجرا را به آنها گفتم. آنها هم گفتند باید برای اثبات مدرک داشته باشی و گفتم مدارک زیادی دارم. از صدایش که با من تماس گرفته و مرا تهدید کرده تا پیامکها و …
پس از طرح شکایت در حراست مجلس که قرار شد به دست کمیسیون نظارت بر رفتار نمایندگان برسد، آقای خدادادی چند بار دیگر تماس گرفت و گفت اگر شکایتم را پس نگیرم میتواند هر بلایی سرم بیاورد. من هم گفتم به شکایتم رسیدگی میکنم و ادامه میدهم چون حق دارم. چند بار دیگر هم تماس گرفت و باز گفت به دیدنش بروم تا مشکل را حل کند و باز هم وعده شغل داد و گفت قول میدهد همهچیز را درست کند، فقط بروم شکایتم را پس بگیرم. اما باز نپذیرفتم.”
این دختر جوان در خصوص نتیجه پیگیریهای خود از نماینده مورد اشاره به هرانا گفته بود: “از تاریخ ۳ اردیبهشتماه ۱۳۹۷ که شکایت کردم تا به امروز چند بار با حراست مجلس تماس گرفتهام اما هر بار میگویند زمان لازم هست تا بررسی کنند و به شکایتم رسیدگی نمیکنند”.
پیشتر این قربانی در جریان پیگیری شکایات خود طی تماسی با محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از ایشان به جهت پیگیری این موضوع درخواست کمک کرده بود که آقای صادقی از این قربانی خواسته بود که موضوع را با کمسیون نظارت بر رفتار نمایندگان مطرح کند.
این درحالی است که پس از انتشار فایل صوتی گفتگوی سلمان خدادادی با یکی از قربانیان آزار جنسی در گزارش هرانا پروانه سلحشوری رییس فراکسیون زنان در مجلس و جمالی نوبندگانی سخنگوی کمسیون نظارت بر رفتار نمایندگان در گفتگویی که مورخ ۲ مرداد ماه سال جاری با اعتماد آنلاین داشته گفتهاند که هیچ شکایتی علیه نماینده مجلس مذکور به دست ما نرسیده است و در صورت وجود شکایت علیه این نماینده و اثبات اینکه اسناد موجود مربوط به این نماینده است شکایت میکنیم.
طی تماسی که این شهروند ملکانی با پروانه سلحشوری داشته و پس از دریافت بخشی از اسناد و مدارک، ایشان قول پیگیری موضوع و اصلاح گفتگویشان با اعتماد آنلاین را دادهاند ولی با این وجود طی گذشت چند هفته گفتهاند که دیگر در فراکسیون زنان نیستند و خبری از پیگیری موضوع توسط خانم سلحشوری و کمسیون نظارت بر رفتار نمایندگان نیز نبوده و پاسخی از سمت آنها داده نشده است.
علیرغم پیگیریها و تماسهای مکرر این قربانی با کمسیون نظارت بر رفتار نمایندگان که “علی مطهری” و “مسعود پزشکیان” به عنوان نائب رئیس مجلس ریاست آن را بر عهده دارند آخرین پاسخ این بوده که به گفته «ریاست کمسیون» این مجموعه هیچ دخالتی در ارتباط با این موضوع نخواهد کرد و قربانی را به ارتباط مجدد و رفع مشکلات با خود سلمان خدادادی و پیگیری نکردن موضوع تشویق کرده است.
علی رغم اطلاع «علی لاریجانی به عنوان رئیس مجلس»، «علی مطهری و مسعود پزشکیان به عنوان نائب رئیسان مجلس و رئیس کمسیون نظارت بر رفتار نمایندگان و اعضای این کمسیون» و «پروانه سلحشوری و دیگر اعضای فراکسیون زنان مجلس» و دیگر نمایندگان مجلس شورای اسلامی از جمله «الیاس حضرتی و محمود صادقی» و همچنین «حراست مجلس شورای اسلامی»، «اطلاعات سپاه ملکان»، «اداره اطلاعات شهرستان ملکان»، «دادگستری و دادستان شهر ملکان» و بسیاری نهادها و ارگانهای دیگر از جزئیات این موضوع نهتنها هیچ واکنشی از سمت هیچ فرد و نهادی در این باره دیده نمیشود، بلکه سلمان خدادادی در کنار سمت نماینده مجلس مردم ملکان و ریاست کمسیون اجتماعی مجلس، از تاریخ ۱ مردادماه سال جاری برای مدت ۴ سال دیگر به عنوان رئیس هیئت قایقرانی استان تهران نیز انتخاب شد.
لازم به ذکر است شورای نگهبان که به جهت رد صلاحیت کاندیدای نمایندگان مجلس بارها مورد انتقاد رسانهها و افکار عمومی قرار گرفته است اخیرا با همکاری خبرگزاری فارس “وابسته به سپاه پاسداران” مستندی تحت عنوان «خیلی محرمانه منتشر کرده است که در آن یکی از دلایل رد صلاحیت برخی کاندیدا را داشتن پرونده و سابقه قضایی به اتهامات مختلف از جمله تجاوز به عنف و داشتن روابط نامشروع عنوان میکند. عضو شورای نگهبان در این ویدئو مدعی میشود که شورای نگهبان با حساسیت بالایی تمامی سوابق کاندیداهای نمایندگی مجلس و رئیسجمهوری را بررسی میکند. با این حال سلمان خدادادی با داشتن سابقه محکومیت به جهت تجاوز به عنف و روابط نامشروع برای چندمین بار نهتنها توسط این شورا رد صلاحیت نمیشود بلکه مجددا به عنوان رئیس کمسیون اجتماعی مجلس و ریاست هیئت قایقرانی استان تهران نیز انتخاب میشود و به نظر میرسد این بار نیز در ارتباط با پرونده جدید سلمان خدادادی به شکل جانبدارانهای از رسیدگی و پیگیری این پرونده سر باز میزند.
هرانا پیشتر نیز به شرح کامل روند شکایت این قربانی آزار و تجاوز جنسی علیه سلمان خدادادی نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی پرداخته و طی گزارشی فایل صوتی مکالمه این نماینده با قربانیان آزار جنسی را منتشر کرده است که در آن این نماینده پس از رسانهای شدن موضوع سعی در تهدید و تطمیع قربانیان دارد.
این خبرگزاری در گزارش اخبر خود علاوه بر تصویر حکم دادگاه، تصاویری از متن گفتگوهای مدعی قربانی تجاوز با نمایندگان مجلس را نیز منتشر کرده بود، هر چند این تصاویر متن کامل گفتگوها را روایت نمی کند اما مشخصا نشان می دهد که فرد قربانی برای استیفای حقوق خود به تمام افراد مسئول و نهادهایی که تصور می کرد میتوانند در این دادخواهی او را یاری کنند مراجعه کرده است.
زهرا نویدپور که پس از طرح شکایت به شورای نگهبان، حراست مجلس و کمسیون نظارت بر رفتار نمایندگان به دادگاه ملکان نیز مراجعه کرده و طرح شکایت کرده بود علیرغم وعده دادستانی مبنی بر پیگیری پرونده، در تاریخ ۱۵ مردادماه با رد شکایت از طرف دادستانی و عدم رسیدگی به شکایت روبرو شد.
سلمان خدادادی کیست؟
آنطور که “در صحن” نقل کرده است، سلمان خدادادی متولد ۱۳۴۱ است. دوره جوانی جذب دستگاه اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی شد و در جریان اعدام های دهه شصت از عناصر اداره اطلاعات آذربایجان شرقی بود و پس از یک دهه فعالیت در اداره اطلاعات با حمایت جامعه روحانیت مبارز، برای انتخابات دوره چهارم مجلس از حوزه انتخابیه بناب و ملکان اعلام نامزدی کرد و پس از ناکامی در ورود به مجلس چهارم به عنوان مدیرکل اداره اطلاعات اردبیل و پس از آن به عنوان فرمانده سپاه ملکان به فعالیتهای خود ادامه داد.
خدادادی پس از یک دوره ناکامی در ورود به مجلس در سال ۱۳۷۴ بار دیگر برای نمایندگی مجلس ثبتنام کرد و این بار توانست به عنوان نماینده بناب و ملکان انتخاب شود؛ اما صحت انتخابات توسط مردم بناب زیر سوال رفت و اعتراضات مردم به درگیری مسلحانه و کشته شدن تعدادی از متعرضان منجر شد. مردم بناب معتقد بودند که به نامزدی از شهر ملکان رای نداده و نمیتوانند صحت انتخابات را تایید کنند. در نهایت به عنوان عضوی از بدنه وزارت اطلاعات علی فلاحیان وارد مجلس پنجم شد.
سلمان خدادادی در خردادماه ۱۳۸۷ همزمان با پایان عمر مجلس هفتم از سوی دادگاهی در تهران احضار و پس از بازپرسی به اتهام فساد اخلاقی و ارتباط نامشروع بازداشت شد. قرار بازداشت او پس از مواجهه حضوری با دو زن که از او شکایت کرده بودند صادر شد. اما در ۷ خرداد با وثیقه ۱۵۰ میلیونی آزاد و بلافاصله در مجلس حاضر شد و سوگند نمایندگی خورد و پرونده او بسته شد.
در مجلس اصلاحطلب ششم، بدون داشتن سابقهای در حوزه درمانی به کمیسیون بهداشت و درمان رفت و پس از آن برای بار سوم نیز وارد مجلس شد، اما در مجلس هفتم به اتهام تجاوز به منشی خود و یکی از دختران مراجعه کننده به دفتر نمایندگان بازداشت و راهی زندان اوین شد. خبری که از سوی مقامهای آن زمان قوه قضاییه و رئیس مجلس هفتم تایید شد. وی در حالی راهی زندان شد که موفق شده بود آراء لازم برای ورود به مجلس هشتم را جلب کند؛ اما این بار با مسئله رد اعتبارنامهاش توسط نمایندگان مجلس هشتم روبرو شد.
فاطمه آلیا و فاطمه رهبر دو تن از نمایندگان زن مجلس هشتم که در جریان فساد اخلاقی این نماینده مجلس بودند ابطال اعتبارنامهاش را خواستار شدند. سرانجام اعتبارنامه خدادادی در شعبه مربوطه رد شد ولی در جریان رسیدگی به پروندهاش در صحن مجلس، به دستور علی لاریجانی، جلسه مجلس غیر علنی شد و پس از جلسه غیر علنی، و در حالی که تعدادی از مردم ملکان در مقابل مجلس تجمع کرده و خواستار اخراج او از مجلس بودند، نمایندگان به اعتبارنامه خدادادی رای مثبت دادند.
خدادادی پیش از تایید اعتبارنامهاش با پیشبینی اینکه اعتبارنامهاش تایید میشود، گفته بود: “مراحل پرونده در شعبه بازپرسی به اتمام رسیده و منتظر تشکیل دادگاه هستم؛ لذا در مورد پرونده قضاییام تا به حال سخنی نگفتهام و مصاحبه نخواهم کرد و معتقدم این مسائل باید در دستگاه قضایی پیگیری شود و اگر حرفی بزنم که برخی از انقلاب رنجیده خاطر شوند آب به آسیاب دشمن ریختن است و موجب خشنودی دشمنان و رادیوهای بیگانه میشود”.
در انتخابات مجلس نهم، نام سلمان خدادادی در فهرست رد صلاحیت شدگان قرار گرفت و از ورود به مجلس نهم محروم شد؛ اما از آنجا که در مجلس پنجم در کمیسیون امنیت ملی حضور داشت و رابطه نزدیکی با حسن روحانی (رئیسجمهور فعلی ایران) و جمع دیگری از اعضای کابینه روحانی داشت و به دلیل حمایت از حسن روحانی در انتخابات سال ۱۳۹۲، پس از انتخابات به عنوان گزینه اصلی استانداری بوشهر مطرح شد، ولی به دلایل نامعلوم روحانی از این تصمیم منصرف شد تا خدادادی به عنوان مشاور ظریف “وزیر امور خارجه” منصوب شود.
دو سال بعد، خدادادی مجددا برای نمایندگی مجلس ثبتنام کرد و باز هم صلاحیت او برای انتخابات دهمین دوره مجلس توسط هیئت نظارت رد شد ولی با لابیای در شورای نگهبان تایید صلاحیت شد و موفق شد راهی مجلس دهم شود. او در این انتخابات از حمایت لیست امید نیز برخوردار بود و نهایتا ریاست کمیسیون اجتماعی مجلس دهم را نیز از آن خود کند.
سلمان خدادادی که در مجلس پنجم دانشجوی مدیریت بود. در طول نمایندگی موفق شد در رشته علوم سیاسی فوق لیسانس و در رشته روابط بینالملل دکترایش را اخذ کند و علاوه بر نمایندگی مجلس در دانشگاه تدریس کند. هرانا ۱۸ دی