سیستم گرمایشی 8680 کلاس درس در استان سیستان و بلوچستان ایمن و استاندارد نیستند

زیر ساخت آموزشی استان سیستان و بلوچستان از بنیان گرفته و امکانات آموزشی و سرویس های بهداشتی وتجهیزات سرمایشی و گرمایشی تا کیفیت تدریس با مشکلات حاد و جدی مواجه است.

کمپین فعالین بلوچ/ پس از خشم خانواده های دانش آموزان در شهرستانهای مختلف استان، در نگرانی از دچار شدن فرزندانشان به سرنوشت دیگر کودکان آسیب دیده که مدارس آنها همچو مدرسه اسوه حسنه که از سیستم گرمایشی غیر استاندارد استفاده میکنند، مؤسسات و بنیادهای مختلف دولتی بر آن شدند که طرح ققنوس را اجرا کنند.

بعد از حادثه دردناک مدرسه اسوه حسنه زاهدان،گزارش های زیادی از شهروندان در مناطق سردسیر استان به دست کمپین فعالین بلوچ رسید، که از وضعیت ایمنی مدارس فرزندانشان عموما و از سیستم گرمایشی خصوصا شکایت و ابراز نگرانی کرده اند.

در نشست خبری آغاز طرح ققنوس در استان سیستان و بلوچستان شهرستان زاهدان که در روز چهارشنبه برگزار شد، علیرضا راشکی اظهار داشت: 11 هزار و 101 کلاس درس ناایمن از نظر سیستم گرمایشی از سال 92 در این استان شناسایی شده است .

مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان گفت: در مجموع تاکنون 2 هزار و 339 کلاس درس این استان از نظر وسایل گرمایشی استاندارد سازی شد اما همچنان هشت هزار و 680 کلاس غیر استاندارد در این زمینه وجود دارد.

راشکی افزود: بعد از حادثه تلخ آتش سوزی مدرسه اسوه حسنه زاهدان و جان باختن چهار دانش آموز آن یک تفاهمنامه مشترک بین جمعیت هلال احمر، استانداری و اداره کل نوسازی مدارس برای مجهز کردن مدارس این استان به سیستم گرمایشی استاندارد به امضا رسید.

یکی از فعالان مدنی در زمینه کارهای خیریه به کمپین گزارش داد:” چراغ طرح ققنوس بعد از مرگ چهار کودک معصوم روشن شد، آيا بايد شاهد مرگ کودکانمان باشیم تا تفاهمنامه ها به امضاء برسد و کارها سریعتر پیش برود!، بیش از پنج سال است که آموزش و پرورش استان ای موارد را حصر کرده است، چرا فقط شاهد ایمنی سازی سیستم گرمایشی دو هزار کلاس را در طول پنج سال بودیم ؟! ”

وی اضافه کرد:”به عنوان یک فعال در زمینه های خیریه، همیشه به مدارس روستایی سر میزنم، حالتهای باور نکردنی میبینم، ساختمانهای خرابه و بدون ایمنی، استفاده از آغل گوسفندان بعنوان کلاس درس، یک دستشویی برای بیش از 50 دانش آموز، و بعضی از مدارس که اصلا سرویس بهداشتی ندارند، همه این موارد را به عنوان گزارش بهمراه عکس برای اداره کل آموزش و پرورش استان فرستادم.”

این منبع همچنین گفت:” مسئولین گرامی سالانه آمارهای مشکلات مدارس و آموزشی را اعلام میکنند، اما در اجرا، پیشرفت قابل ملاحظه ای مشاهده نمی شود، آمارها و تفاهمنامه ها بدون وجود همت واقعی، در حل مشکلات آموزشی، جان معلمان و کودکانمان را نجات نمیدهد. “کمپین فعالین بلوچ ۲۱ دی