خیرین مدرسه ساز سیستان و بلوچستان نیازمندترين استان است

رضا درمان، مدیرعامل موسسه خیریه جامعه یاوری اظهار داشت که در بسیاری از استانهای ایران 30 درصد مدارس به خاطر قدمت بالا تخریبی و فرسوده هستند؛ از طرفی در حال حاضر بدون در نظر گرفتن فضاهای تخریبی به 40 میلیون متر مکعب فضای آموزشی جدید نیاز داریم و با حداقل هزینه ها برای ساخت این فضا به 80 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم. با این حساب با پولی که خیرین برای مدرسه سازی در نظر گرفته اند 80 سال طول می کشد تا فضاهای آموزشی جدید و استاندارد ساخته شود.

وی همچنین با تاکید بر اینکه استان سیستان و بلوچستان به عنوان نیازمندترین استان در این زمینه است، گفت: سرانه آموزش در کشور ما 5 متر مربع به ازای هر دانش آموز است. یعنی یک مدرسه 100 نفره باید 500 متر زیربنا داشته باشد. این در حالی است که ما هنوز در بخشی از قسمت ها سرانه مراکز آموزشی زیر نیم متر مربع است. برای مثال مدرسه ای وجود دارد که ظرفیت کلاس های آن 20 دانش آموز است اما 50 نفر داخل آن برای یادگیری نشسته اند.

آقای یارمحمدی نماینده خاش بیان کرد که برخوردهای سلیقه‌ای خیران مدرسه‌ساز را از رسیدگی به مدارس سیستان و بلوچستان روی گردان کرده است.

وی همچنین گفت: سیستان و بلوچستان استانی است که اصولاً هر گاه سخن از محرومیت، سوء تغذیه و فقر به میان می‌آید، امکان ندارد که نامش برده نشود؛ محرومیت از امکانات آموزشی و تحصیل فقط یک نمونه از محرومیت این استان است. البته هر وزیری هم که می‌آید قول می‌دهد وضعیت را بهتر کند اما شرایط بهتر از این هم نمی‌شود.

ایرنا ۳ بهمن