۵۰ درصد جمعیت سه شهرستان کرمان مهاجرت کرده‌اند

-«در سه شهرستان رابر، ارزوئیه و بافت استان کرمان فقر و بیکاری عامل اصلی تمام ناهنجاری‌های اجتماعی است و بالاترین نرخ بیکاری را دارند.»
-حمایت ۸۰ هزار یورویی کشور ژاپن از مدارس عشایر استان کرمان که بر اساس یک تفاهم‌نامه در اختیار مسئولان گذاشته می‌شود.

نماینده کرمان در شورای عالی استان‌ها می‌گوید ۵۰ درصد جمعیت سه شهرستان «رابر، ارزوئیه و بافت» استان کرمان مهااجرت کرده‌اند. همزمان اعلام شد که از محل اعتبارات بلاعوض دولت ژاپن، مبلغ «۸۰ هزار یورو» به ساخت ۶ دبستان عشایری در کرمان اختصاص داده شده است.

مهراد امینی‌زاده نماینده کرمان در شورای عالی استان‌ها از «فقر، بیکاری، مشکل معیشت، مسکن و درمان» استان کرمان انتقاد کرده و گفته «اما چیزی که مردم را بیشتر آزرده می‌کند وجود تبعیض است.»

آنگونه که امینی‌زاده شرح داده، طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی استان کرمان دومین استان فقیر ایران است. برمبنای این گزارش، سیستان و بلوچستان در رتبه نخست استان‌های درگیر با فقر قرار دارد.

این در حالیست که کرمان اولین استان صادرکننده غیرنفتی است که ۱۱ درصد مساحت کل و ۲۰ درصد باغ‌های کشور را دارد. ۶۶۰ اثر ملی و ده‌ها اثر میراث فرهنگی و تاریخی جهانی در این استان واقع شده است.

این نماینده عضو شورای عالی استان‌ها اعلام کرد که «در سه شهرستان رابر، ارزوئیه و بافت استان کرمان فقر و بیکاری عامل اصلی تمام ناهنجاری‌های اجتماعی است و بالاترین نرخ بیکاری را دارند.»

امینی «تعیین تکلیف خط ریلی کرمان و باند دوم مسیر بافت سیرجان، ایمن‌سازی جاده‌های استان کرمان، تقویت گردشگری، احداث دهکده سلامت و منطقه ویژه گردشگری در بافت و رابر و منطقه ویژه کشاورزی در ارزوئیه» را موجب بهبود شرایط زندگی مردم این سه شهرستان خواند.

همزمان محمدرضا سیفی معاون آموزش و پرورش عشایر امروز جمعه ۱۷ اسفندماه اعلام کرده که از محل اعتبارات بلاعوض دولت ژاپن، مبلغ «۸۰ هزار یورو» به ساخت ۶ دبستان عشایری در کرمان اختصاص داده شده است.

آنگونه که این مقام وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده، به دلیل «شرایط خاص اقتصادی و اجتماعی مردم در مناطق عشایری استان کرمان»، «خشکسالی‌های اخیر» و «پراکندگی جمعیت عشایری در این استان» قرارداد ساخت ۶ دبستان عشایری سه کلاسه و یک مدرسه شبانه‌روزی عشایری با تجهیزات کامل با سفیر کشور ژاپن، میتسوگو سایتو، امضا شده است.

به گفته محمدرضا سیفی، قرار است این بودجه اهدایی صرف ساخت «کلاس‌های پیش‌ساخته یا کانکس مجهز به سرویس بهداشتی، امکانات گرمایشی و سرمایشی» در «فهرج، ریگان، رابر، جیرفت، بافت، ارزوئیه، سیرجان، عنبرآباد» «به‌ صورت ثابت و پیش‌ساخته» شود.

معاون آموزش و پرورش عشایر گفته است: «این مدارس ضد زلزله هستند و امکان جابجایی از نقطه‌ای به نقطه دیگر را دارند.»

این کلاس‌های درس قرار است میزبان «۳۶۶ دانش‌آموز چندپایه عشایری در مناطق مختلف استان کرمان» باشد.

این پروژه بر اساس تفاهم‌نامه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و وزارت امور خارجه ژاپن اجرا می‌شود که از سال تحصیلی ۹۴-۹۵ دفتر آموزش و پرورش عشایر را برای تجهیز، توسعه و احداث مدارس حمایت می‌کند. کیهان لندن ۱۷ اسفند