سالانه دولت هزاران هکتار زمین زراعتی یا مناطق دام پروری عشایر را در بلوچستان را، به آنچه از آن “رفع تصرف” یاد میکند، از مردم میگیرد که باعث مشکلات زیادی برای کشاورزان شده است.
دادستان عمومی و انقلاب زاهدان، درباره تصاحب اراضی شهروندان بلوچ که از آن “رفع تصرف” یاد کرد، در گفتگو با خبرگزاری های داخلی اظهار داشت: “در سال 97 بیش از 98 هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی در حوزه راه و شهرسازی به ارزش ریالی 410 میلیارد ریال و 2749 هکتار از اراضی ملی در حوزه منابع طبیعی به ارزش ریالی 786 میلیارد ریال رفع تصرف گردیدکه مجموعا 2847 هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی رفع تصرف شد.”
بعضی از مالکان زمینها به گزارشگر کمپین گفتند: این زمینها ارث پدریشان از اجدادشان است، و زمین های آنها بعلت عدم وجود سند مصادره شدند.
آنها همچنین گفتند: تا قبل از انقلاب رسم بر سند دار کردن زمینهای کشاورزی و دامداری و روستایی نبوده است، با این حال در این چند سال اخیر، تلاش های فراوان آنها جهت ثبت زمین هایشان بی نتیجه مانده است، و ارگانهای ذی ربط به بهانه های مختلف از ثبت و سند کردن زمین هایشان سرباز زده اند.
با وجود بحران آب و قحط سالی شدید در سالهای اخیر، و نیاز مبرم مردم به آب آشامیدنی و کشاورزی، دادستان همچنین از پلمپ 53 حلقه چاه غیر مجاز در سطح استان خبر داد.
این درحالیست بعلت مدیریت نادرست و پیشبینی های غلط مسئولین، سدهای مخزنی بزرگ استان از آب تخلیه شده اند، که موجب تلف شدن زراعت و مرگ و میر احشام، و کمبود آب آشامیدنی برای مردم شدند، که جهت حل این مشکل هزینه اضافی بر دولت تحمیل شد، و با تصویب بودجه ای بیش از صدها روستای استان با تانکر آب رسانی می شدند. کمپین فعالین بلوچ ۲۰ اسفند