جمعه ۲ فروردین ۱۳۹۸، قطعنامه مربوط به تمدید دوره گزارشگری پروفسور جاوید رحمان با ۲۲ رای موافق، ۷ رای مخالف و ۱۸ رای ممتنع در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد تصویب شد.
هفت کشور افغانستان، چین، کوبا، اریتره، هند، عراق و پاکستان به تصویب این قطعنامه رای مخالف دادند.
کشورهای تازهوارد به شورا از جمله باهاما و فیجی هر دو از تصویب این قطعنامه حمایت کرند. در برابر برزیل امسال نیز مانند سال گذشته به این قطعنامه رای ممتنع داد اما با ارائه نطقی از کار گزارشگر حقوق بشر در امور ایران حمایت کرد و از مقامات ایرانی درخواست کرد که اقدامات لازم در زمینه حقوق بشر را انجام داده و به گزارشگر ویژه حقوق بشر اجازه دسترسی به خاک ایران جهت انجام تحقیقات خود را بدهند.
مکزیک، شیلی و آرژانتین از جمله کشورهایی بودند که از تمدید ماموریت جاوید رخمان به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران حمایت کرند.
از طرفی برای اولین بار هیچ کدام از کشورهای آفریقایی عصو شورای حقوق بشر سازمان ملل از این قطعنامه حمایت نکردند. رواندا و سنگال علیرغم موضع ابتدایی خود مبنی بر تایید ماموریت جاوید رحمان، نسبت به تصویب این قطعنامه رای ممتنع دادند. از طرفی کشورهای دیگری مانند آفریقای جنوبی و مصر که در گذشته مخالف تمدید ماموریت گزارشگر حقوق بشر در امور ایران بودند این بار رای ممتنع دادند.
لازم به یادآوری است که پیش از نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل ۴۲ نهاد مدافع حقوق بشر از جمله مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در بیانیه مشترکی خواستار تمدید مأموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران شده بودند.
در آن بیانیه بر نقش کلیدی گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران در بازتاب صدای قربانیان نقض حقوق بشر در ایران و رساندن آن به جامعه بینالمللی تاکید شده بود. همچنین به سرپیچیهای متعدد ایران در مورد رعایت حقوق شهروندان به ویا نقض آزادیهای بنیادین مانند آزادی بیان و آزادی تجمعات و همچنین اعدام کودک-مجرمان پرداخته شده بود. هرانا 2 فروردین