سپاه چگونه منطقه عمومی اهواز را غرق کرد

یک کارشناس محیط زیست، نقش سپاه پاسداران ایران در غرق کردن چندین شهر و صدها روستای اهواز در سیلاب ویرانگر را تایید کرد.

پس از سیل اخیر در (خوزستان) شمار زیادی از شهروندان و فعالان عرب منطقه به کررات اعلام کردند سپاه پاسداران به خاطر «حفاظت از میادین نفتی منطقه»، با تغییر دادن مسیر حرکت آب شمار زیادی از شهرها و روستاهای این منطقه را زیر آب برد. اما این ادعا تا حد درست است؟

چهارشنبه ۲۰ فروردین‌ماه ۹۸، «شجاع مؤمنی»، کارشناس مدیریت آب و محیط زیست  گفت: «در ابتدای بارندگی‌­ها مسیر آب پایین دست سد کرخه را تغییر دادند و حرکت آب به سمت سوسنگرد و بستان را  به طرف هویزه، رقیه و حمیدیه هدایت کردند تا از تأسیسات هورالعظیم دور بماند. تا اینکه این‌گونه بازی با آب در مناطق یادشده به نمایشی تراژیک و البته بدون خسارت جانی تبدیل شد.»

سد کرخه روی رودخانه کرخه قرار گرفته؛ این رود پس از طی مسافتی در حدود ۹۰۰ کیلومتر سرانجام به مرداب «هورالعظیم» در مرز مشترک ایران و عراق می ریزد.

مؤمنی با اشاره مستقیم به نقش سپاه در بحران الاحواز گفت: «با هدف محافظت از تأسیسات نفتی واقع در هورالعظیم، ورود آب به این منطقه از طریق سه داک بسته شده بود، تا اینکه با وخیم‌تر شدن اوضاع و با حضور سردار سلیمانی، یکشنبه‌شب یک قسمت از مسیر آب باز شد.»

این کارشناس مقیم منطقه کرخه گفت: «تا کنون در این منطقه که کانون ریزگردها و گردوغبارهای تابستانی می شد بارندگی رخ نداده است و از همین رو اگر تمام ورودی‌های هورالعظیم باز شود، هم مشکل ریزگردها حل می‌شود و هم خسارتی به محل‌های مسکونی وارد نمی­‌شود.»

او افزود: «برخلاف اینکه اعلام می­‌شد بارندگی‌های اخیر موجب آبگیری نود درصد این منطقه شده، هورالعظیم تا یکشنبه‌شب کاملاً خشک بوده است. یکشنبه عکس‌هایی هوایی گرفتم که نشان می‌داد هیچ آبی به این منطقه وارد نشده بود.»

در همین ارتباط روز سه شنبه نیز نماینده مردم هویزه، «وزارت نفت ایران» را مسئول این بحران معرفی کرد و گفت: « وزارت نفت باید پاسخگو باشدکه چرا اجازه نمی دهد، آب ناشی از سیلاب به سمت تالاب هورالعظیم سوق داه شود.»

«قاسم ساعدی» به خبرگزاری خانه ملت گفت: «وزارت نفت ترس از این دارد که ابزار آلات موجود در تالاب به زیر آب بروند و دچار اشکالاتی شوند.»

سیل تاکنون سبب تخلیه چندین شهر و ۲۴۰ روستا در الاحواز شده و خسارات زیادی به شهروندان عرب وارد کرده است. طی چند روز گذشته شهروندان عرب با دستان خالی سعی کرده اند مزارع و خانه هایشان را از سیل نجات دهند که در اکثر مناطق موفق به انجام این کار نشدند.

در ترکمن صحرا نیز احداث غیراصولی خط آهن توسط سپاه پاسداران، مانند دژی در برابر سیل عمل کرد و چندین شهر و روستای تُرکمن ها را به مدت سه هفته زیر آب برد و صدها میلیاردها تومان به ترکمن ها خسارت زد.

در نهایت نیز با انفجار بخش هایی از این راه آهن سیلاب ترکمن صحرا به سمت دریا سرازیر شد. ایرنا پلاس 22 فروردین