احتمال ابتلا به انواع بیماریها در خوزستان بر اثر سیل افزایش یافته است

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، سید مهدی حسینی‌زاده، گفت که شپش در میان مردم نقاط سیل زده وجود دارد، بنابر این با توجه به تراکم جمعیت در اردوگاههای سیل زدگان باید اصول بهداشت فردی در این مکانها مراعات گردد. او افزود که کارشناسان بهداشت در اردوگاهها مبتلایان را شناسایی و درمان می کنند تا از گستردگی آلودگی به این انگل خارجی بدن انسان پیشگیری شود.

شپش ناقل بیماریهای تيفوس، تب راجعه اپيدميك و تب خندق است. همچنین آلودگی  به این حشره می تواند عوارض گوناگونی از جمله زرد زخم در پی داشته باشد.

مهدی حسینی‌زاده گفت:  بسیاری از مردم سیل زده در مناطقی هستند که حشرات گزنده وجود دارند، کاری که ما می‌توانیم انجام دهیم آموزش و توزیع پشه‌بند و پماد است تا آنها از خود در برابر این حشرات محافظت کنند. وی در همچنین مورد احتمال خطر ابتلا به بیماری وبا در مناطق سیل‌زده گفت که هوا رو به گرم شدن است، بنابراین محیط مساعد برای رشد میکروب وبا وجود دارد اما ما تلاشمان را در محدوده وظایف خود انجام می‌دهیم. او گوشزد کرد: ما ۲٠ درصد در ﺗﺄمین سلامت ﻣﺆثر هستیم. نمی‌توانیم بگوییم امکان ابتلا به بیماری وبا وجود ندارد چون آب و فاضلاب در نتیجه جاری شدن سیل دشت خوزستان را بطور گسترده فرا گرفته است.احتمال ابتلا به بیماریهای پوستی نیز وجود دارد. وظیفه ما شناسایی بیماران است و در حال بررسی وجود حشرات ناقل سالک و مالاریا هستیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در ادامه گفت که آب سیلاب آلوده است و شنا کردن در آن یا تماس با آن بدون محافظت بدن خطرناک. از سوی دیگر، پس از فرو نشستن سیلاب خطر آشامیدن آب آلوده به نفت و یا تماس با آن و در نتیجه خطر ابتلا به بیماریهای پوستی باقی می‌ماند.

مهدی حسینی‌زاده گفت که ما در زمینه بهداشت، درمان و دارو وظایف مشخصی داریم و اگرچه سعی داریم به اندازه کافی دارو ﺗﺄمین کنیم اما به دلیل وجود مشکلات مختلف از جمله عدم هماهنگی گروههای دیگر با ما برای درمان و پخش دارو جوابگوی این نیاز نیستیم.

مهدی حسینی‌زاده همچنین افزود که کنترل بیماری‌های مسری و غیر مسری آغاز شده اما یک برنامه‌ریزی بلندمدت هم لازم است و قطعاً کار ما تازه بعد از فرو نشستن سیلاب شروع خواهد شد. رادیو فرانسه ۱۷ فروردین