بحران آب در چابهار؛ ۳ دانش‌آموز حین برداشت آب آشامیدنی از گودال جان باختند

چهارشنبه ۸ خرداد ۱۳۹۸،  رییس اداره آموزش و پرورش بخش دشتیاری چابهار اعلام کرد: این دانش آموزان  از روستای “کموبازار” یا “ولی محمدبازار” هستند که برای برداشت آب به داخل “هوتگ” افتاده و غرق شدند.

وی گفت: هویت این دانش آموزان “منیره خدمتی”، “مریم خدمتی” فرزند واحد و “یسرا دلشب” فرزند ناصر است.

انور بادپا ادامه داد: “این دانش آموزان ۹ و ۱۰ ساله و در پایه دوم و سوم ابتدایی مشغول به تحصیل بودند که متاسفانه به دلیل بی احتیاطی و برای نجات از گرما برای آبتنی به هوتگ رفته بودند که به داخل آب افتاده و غرق شدند”.

در زبان بلوچی “هوتِگ” یا “هوتَک” به گودال مصنوعی و یا طبیعی نسبتا بزرگی می گویند که آب حاصل از بارندگی‌ها در آن هدایت و جمع آوری شده و در طول سال به مصارف کشاورزی و آشامیدنی انسان و حیوانات اهلی و وحشی می‌رسد.‌

کمبود آب آشامیدنی سالم و نبود زیرساخت های مناسب یکی از مشکلات اصلی مردم استان سیستان و بلوچستان است که آنها را وادار به استفاده از این نوع گودالها و یا موارد مشابه برای ذخیره حداقلی آب مورد نیاز کرده است. این نحوه استفاده از آب برای مصارف خانگی، از نظر بهداشتی خطرات جدی و زیانباری را برای شهروندان در بر دارد.

روستای کموبازار یا ولی محمد بازار در ۲ کیلومتری شهر پلان واقع شده و پلان در ۷۰ کیلومتری شهرستان چابهار قرار دارد. شهر چابهار در فاصله ۶۴۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از سه شهر به نام‌های چابهار، پلان و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، ۶ دهستان و ۴۳۸ روستا تشکیل شده اس هرانا ۹ خرداد