محمود صادقی، نماینده مجلس با انتشار یادداشتی در توییتر خود از حضور وزیر اطلاعات در جلسه کمیسیون امنیت ملی و پاسخگویی به پرسش های اعضای این کمیسیون خبر داد.
صادقی اعلام کرده است که “بنابر اظهار محمود علوی، وزیر اطلاعات کارشناسان واجا درباره دخالت متهمان در ترورها اختلاف داشته اند که پس از بررسی کارشناسی معاون حفاظت واجا عدم انتساب اتهام به آنها محرز شده است. به گفته او متهمان ۵۳ نفر بوده اند و پس از احراز بیگناهی آنها ۴میلیارد تومان بابت جبران خسارت به آنها پرداخت شده است”.
در ادامه این یادداشت می خوانیم: “طبق گفته وزیر واجا در کمیسیون امنیت ملی، عامل ترور مسعود علی محمدی، مجید جمالی فشی بوده و ارتکاب ترور توسط او محرز و به همین دلیل او محکوم به اعدام شده و حکم اعدام او اجرا شده است”.
وی همچنین نوشته است: “وزیر واجا درباره این سؤال که آیا اعترافات متهمان ترورهای هسته ای در اثر شکنجه بوده و چه برخوردی با مأموران خاطی شده، توضیح روشنی نداد، اما تأکید کرد که از زمان تصدی واجا از طریق آموزش و بازرسی و نظارت دقیقتر رویه ها اصلاح شده و با برخی از مأموران خاطی برخورد شده است”.
این نماینده مجلس افزوده است: “طبق گفته وزیر اطلاعات، مبلغ ۱۳۰ میلیون تومان بابت جبران خسارت به آقای مازیار ابراهیمی پرداخت شده است. پاسخ او درباره مسئولیت واجا در جبران کامل خسارات مادی، روحی و حیثیتی وارده به نامبرده، ازجمله خسارات ناشی از عدم اجرای قراردادهای مربوط به صدا و سیما قانع کننده نبود”.
در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: “وزیر اطلاعات اکیدا هرگونه ارتباط یا اختلاف نظر واجا با سازمان اطلاعات سپاه در پرونده ترورهای هسته ای را رد کرد و اظهار داشت حفاظت اطلاعات سپاه احتمال می داده بعضی از متهمان در حادثه ی ملارد دست داشته اند که با همکاری اطلاعاتی دو نهاد، عدم دخالت آنها در آن انفجار محرز شده است”.
محمود صادقی در این یادداشت اقدامات واجا در جبران اشتباه خود در پرونده متهمان ترورهای هسته ای را ناکافی دانسته و اعلام کرده است که این وزارت می بایست “با صدور اطلاعیه و حتی پخش مستندی از سیما به خطای خود اعتراف و از آنها عذرخواهی و طبق اصل ۱۷۱ قانون اساسی اعاده حیثیت می شد”.
این نماینده مجلس در پایان یادداشت خود نوشته است: “در توضیحات وزیر اطلاعات در جلسه کمیسیون امنیت ملی بر مفاد مستند بی بی سی، جز در مورد این دو ادعا که متهمان ترورهای هسته ای بر اساس سناریوی قبلی بازداشت شده اند و اینکه احراز بیگناهی آنها ناشی از اختلاف سازمان اطلاعات سپاه و واجا و مداخله بازجوی اطلاعات سپاه بوده، صحه گذاشت”.
لازم به ذکر است در سال ۱۳۹۱ شبکه یک صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران “مستند کلوپ ترور” را پخش کرد. ۱۳ نفر در این برنامه به جاسوسی اعتراف کردند. تعدادی از متهمان اعتراف کردند که به اسرائیل رفته، آنجا آموزش ترور و استفاده از مواد منفجره را دیدهاند و برای ترور دانشمندان اتمی به ایران بازگشتهاند.
بامداد روز ۲۶ اردیبهشت ماه ۹۱ و پیش از پخش این مستند، مجید جمالی فشی یکی از این متهمین که از سوی دستگاه قضایی به ترور مسعود علی محمدی از دانشمندان هستهای ایران متهم شده بود، به دار آویخته شد.
در حالی که ترور دانشمندان اتمی محاربه و اقدام علیه امنیت ملی محسوب می شود و در قانون کشور ایران حکم اعدام دارد متهمین دیگر این مستند پس از حدود ۳ سال و نیم آزاد شده اند.
پس از پخش گزارش بیبیسی فارسی از افشاگری های مازیار ابراهیمی، محمود صادقی، نماینده مجلس ایران از مسئولان مربوط خواست درباره “کذب یا صدق اعترافات متهمان به ترور دانشمندان هستهای” توضیح دهند.
محمود علوی، وزیر اطلاعات هفته پیش وعده داد که در یک کنفرانس خبری به “موارد مطرح شده” درباره پرونده ترور “دانشمندان هستهای” پاسخ دهد اما هنوز این نشست برگزار نشده است.
مقامهای ایران میگوید در فاصله سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۰ چهار تن از دانشمندان هستهای ایران کشته شدند و یک دانشمند دیگر نیز از سوء قصد جان به در برده است.
علی ربیعی، سخنگوی دولت در تاریخ ۲۸ مرداد در یک نشست خبری مدعی شد که در ارتباط با اتهامات مطروحه علیه مازیار ابراهیمی از او و متهمین دیگر این پرونده دلجویی و عذرخواهی شده است. هرانا ۱۳ شهریور