مریم عباسینژاد، مسئول برنامه «پیشگیری از خودکشی» در وزارت بهداشت این آمار را اعلام کرده است.
عباسینژاد گفته کمترین آمار خودکشی متعلق به دو استان سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی است و آمار مرگ ناشی از خودکشی در ۱۸ استان نیز بالاتر از میانگین کشوری است.
بنابر همین گزارش، این ۱۸ استان شامل ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، لرستان، گیلان، زنجان، همدان، فارس، قزوین، آذربایجان شرقی، اردبیل، خوزستان، مازندران، تهران، بوشهر، کردستان، مرکزی و چهارمحال بختیاری هستند.
از سال ۹۴ تا سال ۹۷ میزان اقدام به خودکشی در کشور «با شیب ملایم» افزایش یافته و از ۹۴ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر به ۱۲۵ تن در هر ۱۰۰ هزار نفر رسیده است.
عباسینژاد درباره توزیع سنی و خانوادگی اقدامکنندگان به خودکشی هم گفته که حدود ۷۵ درصد آنها در رده ۱۵ تا ۳۴ سال و حدود ۵۰ درصد نیز متأهل بودند.
به گفته وی «بالاترین میزان اقدام به خودکشی در گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال است و میزان فوت ناشی از خودکشی در هر ۱۰۰ هزار نفر با بالا رفتن سن افزایش مییابد.»
براساس این گزارش حدود ۵۳ درصد از اقدامکنندگان به خودکشی تحصیلات زیر دیپلم داشتهاند و ۷۳ درصد از آنان ساکن مناطق شهری یا حاشیه شهرها بودهاند.
هشتاد و دودرصد اقدام به خودکشی با دارو انجام میشود و در ایران شماره تلفن ۱۲۳ مخصوص اورژانس اجتماعی برای خودکشی و شماره تلفن ۱۴۸۰ ویژه مشاوره در بهزیستی است. گاماج ۱۸اردی بهشت