مهران محمودی سرپرست بخشداری جالق سراوان در شبکه های اجتماعی متنی منتشر کرده و طبق آن اعلام نموده که بخش جالق با ارتقا به شهرستان به نام “گلشن” تغییر نام یافته است.
روابط عمومی بخشداری جالق در این زمینه ارتقای بخش به شهرستان را ضمن تشکر از فرماندار جزو افتخارات مهران محمودی خوانده است.
پیش از این در سال ۱۳۹۰ با تایید رئیس جمهور شهر زابلی _ مہ گس، به “مهرستان” تغییر نام یافت.
در گذشته نیز اسامی بومی دیگر شهرهای بلوچستان از جمله “پهره” به “ایرانشهر” ”دزاپ” به “زاهدان” ، گِهہ به “نیکشهر” تغییر یافته اند.
فعالان بلوچ این اقدام را هدفمند و در راستای سیاست “هویت زدایی” از اسامی بومی بلوچی به اسامی فارسی عنوان می کنند.
ماه گذشته ( مهرماه ۹۸) در خواست امام جمعه اهل تشیع چابهار برای تغییر نام خیابانی از “مکران” به “شهید چراغ مکان” حساسیت های زیادی در بین مردم بلوچ بر انگیخت چرا که مکران نام تاریخی بلوچستان است. معترضان تغییر نام تاریخی خیابان به نام یک شهید را توجیه پذیر ندانستند.
پیش از آن نام بلوار بلوچستان در زاهدان پس از چند بار رنگفشانی توسط افرادی ناشناس و با فشار افرادی که تندرو خوانده شدند به نام “هاشمی رفسنجانی” عوض شد.
همچنین شواهد دیگری در خصوص حساسیت “تندروها” به نامهای هویتی بلوچی و مذهبی به دست آمده است منجمله اسامی چون “ابوبکر” “عمر” و “عایشه” که در مقابل درب عیدگاه زاهدان توسط افراد ناشناس رنگ فشانی و پاک شدند.
برخی از ائمه جمعه و فرهنگیان و فعالان منطقه ضمن انتقاد از ادامه این روند خووستار حفظ اسامی تاریخی در منطقه بلوچستان شده بودند که به نظر میرسد مورد توجه قرار نگرفته است. کمپین فعالین بلوچ ۱۴آبان