در جریان اعتراضات سراسری آبان ماه ۹۸ شمار زیادی از مردم و جوانان بویژه مردم شیراز بازداشت شدند. یکی از بازداشت شدگانی که پس از مدتی آزاد شده بود گزارشی از وضعیت بازداشت شدگان در اختیار کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام قرار داد.
این منبع آگاه در گزارش خود نوشته است:
«روزهای اول پس از دستگیری شبیه جهنم بوده است. زخمی ها و مصدومین توسط نیروهای امنیتی در کنار بازداشت شدگان دیگر تحت شکنجه قرار داشتند. همچنین خانواده ها تحت فشار و تهدید قرار دارند که از رسانهای کردن موضوع فرزندان خود خودداری کرده سکوت پیشه کنند.»
این منبع مطلع در گزارش خود با اشاره به ترس و وحشت رژیم از درز اخبار مربوط به زندانیان به بیرون میافزاید:
«نیروهای اطلاعاتی حداکثر تلاش خود را می کنند که اخباری از بازداشت شدگان به بیرون درز نکند. دسترسی پرسنل و نیروهای زندان به قسمت بازداشت شدگان ممنوع است و فقط نیروهای خاص اجازه رفت و آمد به این قسمت را دارند.»
بر اساس همین گزارش: «شمار زیادی از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری آبان به نقاط پرت و به دور از انظار مثل کارخانه های متروکه که پیش از این در تصاحب سپاه بوده، منتقل شده اند. از جمله این اماکن می توان به کارخانه مخابرات واقع در چهارراه زمزم و کارخانه آزمایش در جاده شیراز- مرودشت نام برد.»
وی در پایان میافزاید: چند تن از ساکنان میانرود و کوشک میدان از محلات اطراف شیراز که عمدتا فقیرنشین هستند، در بازداشتگاه اطلاعات شیراز تحت فشار قرار دارند که مصاحبه تلویزیونی کرده و اعتراف کنند که «در قبال پول و وعده مالی دست به آشوب زده و برانداز هستند.»
شایان ذکر است که در جریان قیام سراسری آبانماه ظرف کمتر از ۲ هفته بیش از ۱۲ هزار نفر از مردم و جوانان بازداشت شدند و نزدیک به ۲۰۰۰ نفر براثر تیراندازیهای ماموران ولایت فقیه جان باختند.جوانه ها ۸ دی