اعدام هشت زندانی در رجایی شهر

چهارشنبه ۱۱ دی ماه، حکم اعدام ۸ زندانی در زندان رجایی شهر کرج به اجرا درآمد. این زندانیان که گفته شده همگی با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس (اعدام) محکوم شده بودند، صبح روز یک‌شنبه ۸ دی ماه، در یک گروه ۱۲ نفری به سلول انفرادی منتقل شدند.

حسین غلامی، ۲۸ ساله، از بند ۱ و سامان دوستی، ۳۰ ساله، از بند ۱ نام دو تن از کسانی است که صبح روز جاری حکم ایشان به اجرا درآمد. هردو زندانی در طی یک نزاع خیابانی مرتکب قتل شده بودند.

حسین غلامی از سه سال پیش در زندان بود و همیشه ارتکاب قتل را انکار کرده بود، ولی شکات پرونده اصرار داشتند که وی در نزاع جمعی باعث قتل شده است.

یک منبع مطلع که شاهد صحنه اعدام بود گفت: «شاکی حسین غلامی پیشونیش را بوسید و گفت اگه اشتباه کردم اون دنیا پاسخگو هستم و بعد میگه یا هو، من نماینده خدا هستم الان و دستگیره اعدام را میکشه».

اسامی شش زندانی دیگر که اعدام شده‌اند، تا لحظه تنظیم این خبر مشخص نشده است.

اعدام این هشت زندانی تا لحظه تنظیم این گزارش از سوی رسانه‌های داخل ایران و مقامات رسمی اعلان نشده است.

همچنین قرار بود صبح روز جاری، حکم یک زندانی به نام آرمان عبدالعالی در این زندان به اجرا درآید که با توقف یک ماهه اجرای حکم روبرو شد. روزنامه ایران در خصوص آرمان عبدالعالی نوشت «آرمان در هنگام قتل، هفت روز کمتر از هجده سال داشته و همین باعث شده که دادگاه پرونده را نیازمند تحقیقات بیشتر بداند».

به نوشته حساب کاربری خبرگزاری قوه قضاییه در توییتر خانواده مقتول با یک ماه تاخیر در اجرای حکم موافقت کرده‌اند.

پدر آرمان عبدالعالی در این باره گفت: «خانواده محترم غزاله با رافت و عطوفت به آرمان مهلت یک ماهه دادند. امیدواریم در این مدت بتوانیم رضایت ایشان را کسب کنیم.»

گفتنی است، در پرونده آرمان عبدالعالی هیچ جسدی پیدا نشده و حتی وقوع قتل نیز ثابت نشده است.

گفتگوی وکیل آرمان عبدالعالی با شهروند دیلی

در شش ماه اول سال ۲۰۱۹ دست‌کم ۱۱۰ حکم اعدام در زندان‌های مختلف ایران و یا در ملاءعام اجرا شده که ۸۳ مورد آن با اتهام «قتل عمد» صورت گرفته است. در این مدت رسانه‌های داخل ایران تنها ۳۷ اعدام را اعلام کردند و ۷۳ مورد دیگر از سوی منابع سازمان حقوق بشر ایران به تأیید رسیده است.

پیمان‌نامه حقوق کودک که ایران نیز از امضا کنندگان آن به شمار می‌رود به صراحت بیان می‌کند که اعمال مجازات اعدام و محکومیت‌های طولانی مدت در مورد کودکان نباید اعمال شود. با این حال، در سال ۲۰۱۸ دستکم هفت کودک-مجرم در زندان‌های ایران اعدام شدند.

با توجه به فضای بسته و سرکوب فعالان مدنی و محدودیت ارتباط با زندان‌ها، این احتمال که تعداد احکام اعدام اجرا شده کودک-مجرمان بسیار بیشتر از آمار ثبت شده باشد وجود دارد. سازمان حقوق بشر ایران ۱۱ دی