بنا بر گزارشها سیل در استان سیستان و بلوچستان دستکم ۲۳ مسیر ارتباطی و راه در این استان را بسته، پلها و معابر را خراب کرده است.
ویدئوها و تصاویری که به دست کمپین فعالین بلوچ رسیده حاکی است که شب گذشته شماری از شهروندان شب را بالای درختان منطقه سپری کردهاند.
تاکنون دستکم ۱۴ شهر از جمله هیرمند، قصرقند،نیکشهر، دلگان، دشتیاری، کنارک، چابهار، مهرستان، سرباز، سراوان، سیب و سوران، فنوج، لاشار و بخش کورین گرفتار سیلاب شدند.
بارندگی های مستمر در دو شبانه روز اخیر برای دومین بار مدارس برخی شهرهای سیستان و بلوچستان را به تعطیلی کشاند.
به دنبال ورود سیلاب ها به مناطق شهری در استان، مدارس دلگان، دشتیاری، کنارک، چابهار، مهرستان، سرباز، سراوان، سیب و سوران، فنوج، لاشار و بخش کورین امروز ۲۲ دیماه ۳۸ در تمامی مقاطع و در نوبت صبح و عصر تعطیل شدند.
بر اساس گزارشها، بسیاری از رودخانه ها مانند پنج انگشت، گوهرکوه، تفتان، ایرندگان، شوگه، خان بی بی، کارواندر، گزو، ترشاب، تمندان و غیره به صورت چندباره سیلابی شدهاند.
منابع محلی میگویند «در شهر خاش نیز احتمال وارد شدن آب از معابر وجود دارد و چنانچه در روستاهای لال آباد، بولان آباد، عیدآباد، شیرآباد، شماره ۵ و غیره از توابع منطقه گوهرکوه به دلیل کوتاه و پائین و کوچک بودن پل ها و ایجاد زیرساخت های نا مناسب بسیاری از منازل زیرآب رفتند.»
همچنین گزارشهایی از جان باختن شماری از شهروندان در شهرستان سرباز رسیده که بهخاطر قطعی اینترنت و برق در بسیاری از نقاط بلوچستان کمپین فعالین بلوچ تاکنون موفق به کسب اطلاع از هویت جان باختگان نشده است.
از قصرقند گزارش شده که به خاطر تخریب فیبر نوری، ارتباطات مخابراتی این شهر شامل همراه اول، ایرانسل و اینترنت قطع شده است.
رئیس شورای اسلامی روستای شوگه از توابع بخش مرکزی خاش سیستان و بلوچستان در گفتگو با رسانه های ایران گفته است: «منازل سه روستای خان بی بی، تلگزی و شوگه بین ۳۰ تا ۶۰ درصد آسیب دیده اند».
محمدامین میربلوچزهی با اشاره به اینکه در این روستاها حدود ۸۰ خانوارزندگی می کنند گفته: «به دنبال بارش حدود ۹۰ میلی متری باران در روزهای گذشته و بارش ۷۰ میلی متری باران امروز که سد ها و بندهای سنگی و ملاتی پر آب شده اند، به منازل کپری، سیاه چادر و بلوکی و آجری مردم در این روستاها خسارت وارد شده است.»
بر اساس گزارشها، تاکنون براثر بارندگیهای پیدرپی۳۰ مورد آبگرفتگی منازل مسکونی در زاهدان گزارش شده است. همچنین گزارش شده که تاکنون روستاهای «هیان»، «بقالو» و بخشی از روستای «گنجک» تخلیه شده و روستای «بلک» بخش «زرآباد» نیز در حال تخلیه است.
رسانه های ایران به نقل از مسئولان حکومتی علت ورود سیلاب به شهر ها و روستا ها را بازندگی های پی در پی عنوان کرده اند که موجب طغیان رودخانه های محلی و وقوع سیلاب شده است. کمپین فعالین بلوچ ۲۲ دی