پنهان‌کاری بیماری کرونا و شماره انداز «خطای انسانی» در ایران

آخرین آمار قربانیان و مبتلایان به کرونا در ایران

طبق آخرین آمار رسمی مقامات چین، تاکنون ۲۰۰۴ نفر جان خود را در این کشور از دست داده‌ و ۷۴ هزار و ۱۸۵ نفر در کشور چين و ۷۰۰ نفر ديگر در کشورهاي ديگر به اين ويروس مبتلا شده‌اند.
هم‌چنین تاکنون ۱۵۰نفر در بیش از ۲۳کشور به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و سه نفر در هنگ‌کنگ، ایتالیا و فیلیپین نیز جان خود را از دست داده‌اند.
در ایران بر اثر لاپوشانی از وجود بیماران مبتلا به ویروس کرونا، طی دو روز پس از اعلام رسمی اولیه از فوت دو قربانی در قم، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به ۲۸ نفر رسید و وزارت بهداشت تعداد جان باختگان بر اثر ویروس کرونا را ۶ نفر اعلام کرد.(خبرگزاری ایرنا ۳ اسفند ۹۸)
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی آقازاده، استاندار استان مرکزی، در مورد فوت یک نفر گفت:«یک نفر در استان مرکزی براثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داد.»(۳ اسفند ۹۸)
طبق آخرین گزارش ها سخنگوی وزارت بهداشت «کیانوش جهانپور» روز شنبه سوم اسفند گفت: «تا این لحظه ۷۸۵ فرد مشکوک به ویروس کرونا از بین هزاران فرد مراجعه کننده از مطب‌ها و کلینیک‌ها به مراکز وزارت بهداشت تحت آزمایش قرار گرفته اند و ظرف روز گذشته تعداد ۱۰ فرد مبتلای جدید به ویروس کرونا تشخیص قطعی شد که با توجه به آمار ۱۸ نفر روز گذشته مجموع این مبتلایان به ۲۸ نفر رسید.»

ایران دارای بیشترین آمار قربانی کرونا در خارج از چین!

آمار دقیقی از قربانیان ویروس کرونا در ایران تحت سانسور شدید حکومتی در دسترس نیست و فوت شدگان بسیار بیش از آمارهای اعلام شده است. تاکنون این ویروس در شهرهای قم، اراک، تهران، یاسوج، لاهیجان، بابل، رودبار، تالش، آمل، زنجان، کرج، اصفهان و استان فارس انتشار یافته است. درصورتیکه سخنگوی وزارت بهداشت تا اول اسفند می‌گفت اصلا موردی از کرونا در ایران مشاهده نشده است!.
«تدروس آدانوم جبریسوس» مدیر عمومی هو WHO در یک کنفرانس خبری در روز جمعه ۲اسفند۹۸ به میدل ایست مانیتور گفت: «با اعلام شرایط ” خطرناک “ برای ایران این بسیار نگران کننده است». تدروس افزود: «ایران از قرار معلوم خانه اولین تلفات جانی ناشی از ویروس کرونا در خاورمیانه می باشد، جایی که ۱۴ مورد را مقامات بهداشت تأیید کرده اند».
علیرضا وهاب‌زاده یک مشاور وزیر بهداشت به الجزیره گفت، قربانیان هفت مورد در شهر قم، چهار مورد در تهران پایتخت، و دو مورد در شهر شمالی رشت ثبت گردیده است.» (سایت میدل ایست مانیتور۲۲ فوریه ۲۰۲۰)

هشدار سازمان بهداشت جهانی در رابطه با ایران

رییس سازمان بهداشت جهانی در کنفرانس مطبوعاتی ۲۲فوریه ۲۰۲۰ گفت:« طی ۵ روز گذشته ایران ۱۸ مورد مبتلا به ویروس کرونا را گزارش کرده که ۴ یا ۵ مورد نیز منجر به مرگ شده اند. این بسیار نگران کننده است. و فقط این نیست، مورد دیگری در لبنان پیدا شده که به ایران ربط پیدا می کند. یعنی یک خانم ۴۵ ساله. این نشانه ها بسیار نگران کننده هستند.»(سایت گاردین ۳ اسفند ۹۸)

دروغگویی و کتمان‌کاری کارگزاران حکومتی از نوع «نقص فنی»
در حکومت امنیتی ـ مافیایی تناقض‌گویی و کتمان کاری امری عجیب و غریب نیست، اما عجیب این است که دو مدیر در وزارت بهداشت در یک روز، بر سر یک موضوع مشخص، دو جور حرف می زنند.
دکتر گویا‌، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار‌ وزارت بهداشت، روز چهارشنبه گفت، از پنجاه دانشجوی ایرانی، که امروز از چین آمدند، یکی دارای علائم خفیف بیماری هست، که بستری‌اش کردیم، تا ببینیم در طول ۱۴ روز ‌آینده، علائم بیماری چه می‌شود؟ یعنی قرنطینه هست. (ایسنا ۱۰بهمن۹۸)
در همان روز چهارشنبه، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، از بازگشت ایرانیان مقیم چین، به کشور خبر داد و گفت« هیچ موردی مشکوکی از ویروس کرونا، در بین این افراد دیده نشده است.»
یعنی در واقع دو معاون، در یک وزارت خانه در یک روز سر موضوع دانشجویان نتوانستند خبر درستی را اعلام کنند.
دکتر علی مولایی عضو شورای جامعه پزشکی ایران از قم در روایت خود از ابتلا و مرگ برادرش، که پزشک بوده و فوت کرده چنین گفت: «برادرم با فردی که از خارج کشور آمده باشد یا علائم سرماخوردگی داشته باشد یا در مجامع عمومی و یا مدرسه بوده باشد، تماسی نداشته و این نشان دهنده آن است که بیماری در سطح شهر قم پخش شده است. متاسفانه این امر از طرف وزارت بهداشت به عنوان متولی رسمی سلامت مردم نادیده گرفته شد. به چه دلیل وزارت بهداشت در تمام این مدت سکوت کرد؟ به چه دلیل صداوسیما یک کلمه در طول این یک ماه درباره این موضوعات اطلاع‌رسانی نکرد؟»(سایت همشهری ۱ اسفند ۹۸)
در حالی که مسعود مردانی عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی روز چهارشنبه ۳۰بهمن۹۸ به خبرگزاری ایرنا گفته بود که:« فوت دو نفر به علت ابتلا به ویروس کرونا نشان می دهد که احتمالا افراد دیگری ار نزدیکان آنها نیز به این ویروس مبتلا شده‌ و باید قرنطینه شوند و تعداد بیماران احتمالا بیشتر است و با توجه به دوره این بیماری ۱۰۰ درصد موارد دیگری از این بیماری وجود دارد و مردم باید مراقبت و پیشگیری از این بیماری را جدی بگیرند.» اما محمدرضا قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در یک فریبکاری روشن، روز پنجشنبه اول اسفندماه، به خبرگزاری ایرنا گفت:« کرونا در قم کنترل شده است و نگران شیوع بیماری نباشند.»(خبرگزاری ایرانا ۱اسفند۹۸)
در مورد فوتی روز شنبه در اراک سخنگوی وزارت بهداشت «کیانوش جهانپور» در روز جمعه به دروغ گفته بود: «در شهر اراک روز گذشته آزمایش یکی از موارد مشکوک نشان دهنده ابتلا به کووید۱۹ بود که در گزارش روز گذشته اعلام شد، حال عمومی فرد مبتلا به کووید۱۹ در اراک که از همکاران پزشک ما است نسبت به روز گذشته بهتر گزارش شده است.(خبرگزاری ایرنا ۲ اسنفد۹۸)
بلافاصله روز ۳ اسفند علی آقازاده استانداراستان مرکزی، گفت که یک نفر در استان مرکزی براثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داد.

علت انتشار سریع ویروس در ایران

پس از یک‌ماه پنهان‌کاری و کتمان از وجود ویروس کرونا در کشور از سوی کارگزاران حکومتی، تاکنون مشخص شده که چند نفر بر اثر ابتلا به کرونا فوت شدند و مسئولین حکومتی تا ۲ اسفند فقط مرگ دو را اعلام کرده‌اند. البته پس از اعلام اینکه دو نفر در قم به کرونا مبتلا شدند در فاصله کوتاهی اعلام کردند که این دو نفر فوت کردند.
با اینکه خبرهای وجود ویروس کرونا از دی ماه در شبکه‌‌های اجتماعی منتشر می‌شد، اما بدلیل عدم کنترل درست و اقدامات پیشگرانه، سردمداران حکومتی روزهای متمادی روی آن سرپوش گذاشتند.
سوال مردم این است که چرا از اطلاع رسانی به موقع ممانعت میکردید؟
روزنامه اعتماد از عدم اطلاع رسانی به موقع دولت نوشت: «كرونا در اولين قدم‌هاي ورود به ايران دو قرباني گرفت اما مسئولان وزارت بهداشت در اطلاع‌رساني‌هاي اوليه، با وجود اطلاع از فوت اين بيماران، از انتشار خبر فوت مبتلايان خودداري كردند.»(سایت اعتماد ۱ اسفند ۹۸)
طی یک‌ماه گذشته با گسترش اخبار ویروس کرونا در ایران مواجه بودیم اما خامنه‌ای و عواملش به دلایل روشنی از اطلاع رسانی و اعلام خبر آن به مردم، خودداری کردند:
 در پیش بودن کارناوال مضحک ۲۲بهمن
 انتخابات قلابی مجلس در ۲ اسفند
خامنه‌ای و همه عوامل وابسته به او، برای حفظ بقای خود و ترس از مردم و برای اینکه انتخابات تحت تاثیر قرار نگیرد بیماران فوت شده را تحت عنوان بیماران سرماخورده و آنفلوآنزایی اعلام کرده و با مخفی نگه داشتن ویرس کرونا باعث گسترش و انتشار آن در سراسر ایران شده‌اند. امری که جان بسیاری از مردم ما را اینک در معرض خطر قرار داده است.

عوامل موثر در گسترش و انتقال بیماری کرونا در ایران

یکم: پرده‌پوشی و لاپوشانی عمدی
دکتر علی مولایی که برادرش از پزشکان و از فوت شدگان در قم است طی نامه‌ای که سایت همشهری آنرا منتشر کرد نوشته است:« به رغم اینکه الان حداقل یک ماه است که بحث کرونا مطرح است متاسفانه هیچ بخشنامه‌ای از طرف وزارتخانه درباره چگونگی برخورد پرسنل و همکاران ما در بیمارستان با کرونا صادر نشده است و متاسفانه بیمارستان‌های ما تجهیز نشده‌اند.(۱ اسفند ۹۸)
اکبر ترکی، سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس روز ۱۳بهمن گفت: «هیچ موردی از ابتلا به ویروس کرونا در کشور از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارش نشده است و اگر موردی هم محرمانه باشد گزارشی به دست ما نرسیده است.»
در اقدامی سرکوبگرانه برای مخفی نگه داشتن ویروس کرونا جعفر جوانمردی، فرمانده نیروی انتظامی در بندرانزلی گفت: «پلیس فتا در پی رصد فضای مجازی به دو صفحه اینستاگرامی با محتوای شیوع ویروس کرونا در بندرانزلی برخورد که باعث تشویش اذهان عمومی شده بود»، گفت که در همین ارتباط دو فرد ۲۴ و ۳۰ ساله در این شهر شناسایی و به اتهام «انتشار شایعه شیوع ویروس کرونا در صفحه اینستاگرام خود» شناسایی و بازداشت شدند. پیشتر نیز مقام های نیروی انتظامی از بازداشت چند تن از کابران شبکه های اجتماعی در شهرهای مختلف ایران به اتهام انتشار اخباری درباره شیوع ویروس کرونا خبر داده بودند.(ایسنا ۲۷ بهمن ۹۸)
دوم: نبود تجهیزات و امکانات مکفی پزشکی
با وجود گذشت دو ماه از خبر انتشار ویروس کرونا در چین و با اعلام وضعیت آماده باش به تمام کشورها از طرف سازمان بهداشت جهانی، حکومت فاسد ولایت فقیه تاکنون نتوانسته حتی با آماده سازی اولیه ترین امکانات درمانی و تجهیزاتی پاسخگوی مشکلات مردم باشد.
مردانی عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی به خبرگزاری ایرنا گفت:« کیت تشخیصی ویروس جدید کرونا به تعداد معدود در اختیار انستیتو پاستور وجود دارد و برای موارد معدودی که آزمایش اولیه کرونا مثبت باشد و پزشک عفونی تایید کند این آزمایش انجام می شود.»(۳۰ بهمن ۹۸)

در روزهای گذشته، برخی گزارش ها از کمیاب شدن ماسک و ژل ضدعفونی و افزایش قیمت آنها خبر داده اند.
روز شنبه, ۳ اسفند ۱۳۹۸ خبرگزاری ایرنا در گزارشی از نبود ماسک فیلتردار، ژل ضدعفونی و الکل در داروخانه های تهران خبر داد. ایرنا، نوشت: «تمام داروخانه‌ها مملو از افرادی است که به دنبال ماسک فیلتردار، ژل ضدعفونی کننده و الکل می گردند.»

سوم: نیاز مبرم دیکتاتوری ولایت فقیه به تبادلات اقتصادی با چین
در شرایطی که نظام وابسته به خامنه‌ای در انزوای شدید سیاسی و خفگی بالای اقتصادی قرار دارد کماکان می‌خواهد راه نفسی برای خود حفظ کند، به همین دلیل برغم گسترش ویروس کشنده کرونا در چین، باز هم نقل و انتقال مسافران و ورود افراد چینی به ایران را آزاد گذاشت تا هم‌چنان تبادلات تجاری خود را با این کشور حفظ کند. ولو اینکه جان صدها ایرانی به خط بیفتد.
روزنامه آرمان از چگونگی سرایت کرونا به ایران نوشت:« مسئولان ایرانی تاکنون در مورد چگونگی سرایت کرونا به ایران اطلاعات روشنی ارائه نکرده‌اند. این ویروس قاعدتا نمی‌تواند خاستگاهی مستقل از محل مبدأ آن داشته باشد و طبعا مستقیم یا غیرمستقیم از چین وارد کشور شده است. چینی‌ها از اینکه کشورها مبادلات خود را در زمینه‌های مختلف با آن کشور قطع کنند، اظهار نارضایتی می‌کردند. آیا همین نارضایتی سبب نشده است که دولت ایران به‌دلیل اتکای بیش از اندازه سیاسی و اقتصادی‌اش به چین به علت تحریم‌های آمریکا، فشار پنهان آن کشور برای ادامه مراودات و مبادلات تهران – پکن را تاب نیاورده و حتی به‌رغم میل خود، مجبور به ادامه این کار شده است؟(آرمان۳اسفند۹۸)