انتقال علی عزیزی و سجاد شهیری به زندان تبریز / صالح ملاعباسی و سلیمان کاظمی به مرخصی اعزام شدند

دوشنبه ۱۲ اسفندماه ۱۳۹۸، علی عزیزی و سجاد شهیری شهروندان بازداشتی با پایان مراحل بازجویی، از بازداشتگاه اداره اطلاعات تبریز به زندان تبریز منتقل شدند.

این شهروندان طی یک تماس تلفنی با خانواده خود از انتقالشان به قرنطینه زندان مرکزی تبریز خبر داده‌اند. همچنین آقای شهیری که در اعتراض به تداوم بازداشت غیرقانونی خود از تاریخ ۷ اسفندماه و آقای عزیزی از تاریخ ۱۰ اسفندماه دست به اعتصاب غذا زده بودند، پس از انتقال به زندان به اعتصاب خود پایان دادند.

گفته می‌شود، همزمان شعبه ۱۶ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تبریز به ریاست قاضی سید علی موسوی قرار وثیقه ۱ میلیارد تومانی برای هر یک از آنها صادر کرده است.

علی عزیزی، فعال ترک (آذربایجانی) ساعت ۱۲ ظهر روز یکشنبه ۴ اسفندماه ۹۸، توسط ماموران امنیتی در منزل پدری خود در ارومیه بازداشت شده بود. گفته می‌شود آقای عزیزی علیرغم درخواست رویت حکم بازداشت و ممانعت از ورود ماموران به منزل بدون ارائه حکم، بازداشت شده بود. وی روز چهارشنبه ۷ اسفندماه طی تماس کوتاهی با خانواده‌اش از انتقال خود به بازداشتگاه اداره اطلاعات تبریز خبر داد.

آقای عزیزی پیشتر نیز در جریان اعتراضات سراسری آبان ماه ۹۸ در محل کار خود بازداشت شده بود. وی پس از بازداشت به بازداشتگاه اداره اطلاعات نیروی انتظامی منتقل شده و مدتی بعد در تاریخ ۲ آذرماه با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا زمان پایان دادرسی آزاد شده بود.

آقای شهیری روز پنج‌شنبه ۲۶ دیماه توسط نیروهای امنیتی در نزدیکی محل سکونت خود در شهرستان نقده بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود.

در حکم بازداشت آقای شهیری که توسط شعبه ۱۶ دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان تبریز به ریاست سید علی موسوی اقدم، صادر و نهایتا به دادسرای عمومی و انقلاب نقده ابلاغ شده، سجاد شهیری به اتهام “عضویت در گروهک تجزیه طلب گاماج ” بازداشت و تفهیم اتهام شده است.

سجاد شهیری پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت به دلیل فعالیت‌های مسالمت آمیز را دارد. آقای شهیری پیشتر در تاریخ ۱ تیرماه ۹۸ توسط نیروهای امنیتی در شهرستان نقده بازداشت و در تاریخ ۲۵ تیرماه ۹۸ با تودیع قرار وثیقه ۸۰ میلیون تومانی تا پایان زمان دادرسی آزاد شد. او نهایتا توسط دادگاه انقلاب شهرستان نقده به یک سال حبس تعزیری محکوم شد و این حکم به دلیل عدم سابقه کیفری به بیست روز حبس کاهش پیدا کرد. آقای شهیری پیشتر نیز در جریان مراسم قلعه بابک در تاریخ ۱۵ تیرماه ۹۷ به همراه دهها تن دیگر بازداشت و مدتی بعد آزاد شده بود.

صالح ملاعباسی و سلیمان کاظمی فعالان ترک (آذربایجانی) زندانی در زندان اهر نیز امروز دوشنبه ۱۲ اسفندماه ۱۳۹۸ به مرخصی اعزام شدند.

پس از شیوع گسترده ویروس کرونا و افزایش نگرانی ها از سرنوشت صدها هزار زندانی، رئیس قوه قضائیه طی دو بخشنامه در اسفندماه سال جاری به هدف کنترل وضعیت بهداشتی زندانها شرایطی را برای اعزام به مرخصی زندانیان اعلام کرد که عمدتا شامل زندانیان مالی و همینطور زندانیان با محکومیت کمتر از ۵ سال می شد.

این شرایط در مورد زندانیان سیاسی سختگیری مضاعفی دارد علاوه بر اینکه مسئولان قضایی یا سازمان زندانها در روند اداری مرخصی برخی زندانیان عقیدتی مانع تراشی های فراقانونی می کنند. با اینحال در روزهای اخیر تعدادی از زندانیان سیاسی موفق شدند با توسل به این بخشنامه و تامین قرار در به مرخصی اعزام شوند. عمدتا این مرخصی ها در ۱۵ یا بعضا ۳۰ اسفند پایان می یابد.

اعزام به مرخصی ملاصالح عباسی و سلیمان کاظمی بر اساس همین بخشنامه صورت گرفته و تا تاریخ ۱۵ فروردین ۹۹ برقرار خواهد بود.

آقای کاظمی از روز دوشنبه ۱۴ بهمن ماه بازداشت و جهت تحمل دوره محکومیت خود راهی زندان اهر شده بود. سلیمان کاظمی پیشتر به همراه صالح ملاعباسی و چند شهروند دیگر توسط شعبه یک دادگاه انقلاب اهر به اتهام شرکت در سلسله اعتراضات خیابانی به برنامه تلویزیونی “فیتیله” دادگاهی شده بودند. سلیمان کاظمی به تحمل ۷ ماه حبس تعزیری و آقای ملاعباسی به ۱۰ ماه حبس تعزیری محکوم شده بودند. هرانا ۱۲ اسفند