گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل با توجه به شیوع کرونا در ایران خواستار آزادی فوری زندانیان شد

روز دوشنبه ۱۹ اسفند۹۸ در چهل و سومین اجلاس شورای حقوق‌بشر در ژنو جاوید رحمان گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل گفت: «من تأکید می‌کنم با توجه به شیوع ویروس کرونا و تهدیدی که در این رابطه برای زندانیان وجود دارد، زندانیان باید فوراً آزاد شوند. به‌ویژه زندانیان عقیدتی که هم‌چنان در بازداشت به‌سر می‌برند و تهدید ابتلا به کرونا برای آنها بسیار جدی است».

جاوید رحمان در یک کنفرانس خبری در ژنو سوئیس با اشاره به این که برخی زندانیان با تابعیت دوگانه نیز در معرض ابتلا به ویروس کرونا هستند گفت که به مقامات حکومتی ایران توصیه کرده است که همه زندانیان را به طور موقت آزاد کند.

وی افزود:‌ «رژیم ایران باید به مجازات مرگ پایان دهد. هم‌چنین باید از شکنجه و بازداشت و اعتراف‌گیری دست بردارد».

گزارشگر ویژه حقوق‌بشر ملل ‌متحد در امور ایران گفت:‌ «رژیم ایران کماکان اجازهٔ ورود به ایران برای بررسی وضعیت حقوق‌بشر را به وی نمی‌دهد».

نماینده دولت آلمان در شورای حقوق‌بشر خواستار بازدید گزارشگر حقوق‌بشر از ایران شد و گفت:‌

وضعیت حقوق‌بشر در ایران هم‌چنان بحرانی است. آلمان نگرانی جدی خود را از نقض آزادی بیان، عقیده و نقض حق آزادی تجمعات را ابراز می‌کند. نقض این آزادی اساسی به‌ویژه در دوره بعد از سرکوب بی‌رحمانه اعتراضات آبان ۹۸ تشدید شده است.

نمایندهٔ فرانسه در اجلاس شورای حقوق‌بشر نیز گفت:

«فرانسه از وضعیت حقوق‌بشر در ایران با توجه به سرکوب تظاهرات آبان‌ماه نگران است. باید حق آزادی عقیده و بیان را تضمین کرد. نباید مدافعان حقوق‌بشر، حقوق زنان، حقوق وکلا، خبرنگاران و فعالان محیط‌زیست را مورد آزار و اذیت قرار داد و خودسرانه بازداشت کرد».

دستگاه قضاییه ایران روز دوشنبه ۱۹ اسفند اعلام کردند که برای پیشگیری از گسترش ویروس کرونا، حدود ۷۰ هزار زندانی به مرخصی رفته‌اند.
شایان ذکر است که این ۷۰ هزار زندانی فقط زندانیان با جرائم عمومی می‌باشند و شامل حال زندانیان سیاسی و عقیدتی نشده است.

آقای جاوید رحمات با تبعیض آمیز توصیف کردن این موضوع خواهان برطرف شدن آن شده و گفت:
«همه زندانیان بدون توجه به این که زندانی سیاسی هستند یا نه و زندانیانی که به خاطر ارتکاب جرائم جدی محکوم شناخته شده اند همگی باید مستحق آزادی باشند.» جوانه ها ۲۰ اسفند