خانواده های زندانیان سیاسی زندان وکیل آباد مشهد در مصاحبه با کمپین حقوق بشر در ایران از اختصاص دو بند در این زندان برای زندانیانی که مشکوک به کرونا هستند و انتقال برخی از زندانیان سیاسی به این بند خبر داده و گفته اند که از هیچ کدام از زندانیان تست کرونا گرفته نشده و وضعیت خطرناکی در این زندان حاکم است.
نگرانیها در مورد سلامتی زندانیان سیاسی و عدم آزادی آنان با وثیقه در این شرایط خطرناک و شیوع بیماری کرونا روز به روز بیشتر میشود. با آنکه مقامات قضایی ادعای آزادی مشروط هفتاد هزار زندانی در کشور کرده اند اما زندانیان سیاسی و عقیدتی همچنان در زندانها بسر میبرند.
روز گذشته، ۲۰ اسفند ماه مقامات سازمان ملل، از جمله جاوید رحمان گزارشگر ویژه سازمان ملل ، با پیگیری این نگرانیها از حکومت ایران خواستند که فورا زندانیان سیاسی و عقیدتی را شامل این آزادیها کنند.
هنگامه واحدیان شاهرودی دختر عباس واحدیان شاهرودی از انتقال پدرش به بند مشکوک به بیماران کرونا خبر داده و به کمپین حقوق بشر در ایران گفته است که بیش از ۳۰ زندانی مشکوک به کرونا در حالی در کنار هم نگهداری می شوند که هیچ تست کرونا از آنها گرفته نشده و هیچ امکانات بهداشتی در اختیار آنها قرار نگرفته است.
عباس واحدیان ۴۹ ساله و از امضاکنندگان بیانیه ای است که اواخر خرداد ۹۸ از سوی ۱۴ نفر از فعالان سیاسی و مدنی ساکن مشهد و تهران در برخی از رسانهها منتشر شد، این افراد در نامهای خطاب به رهبر جمهوری اسلامی خواستار استعفای او و تغییر قانون اساسی شده اند. در بخشی از این نامه آمده بود: “وقت آن رسیده که مردم، فعالان و اندیشمندان دلسوز با کنار گذاردن تمایلات مصلحت جویانه ای که اسباب نابودی فرهنگ و تمدن و ثروت کشور را فراهم آورده، با صراحت تمام پای به میدان گذارده و با درخواست تغییر بنیادین قانون اساسی و استعفای رهبری که هر روز بر حدود اختیارات به ناحق خود می افزاید، پیشقراول این حرکت ملی باشند.”
هنگامه واحدیان شاهرودی که روز سه شنبه ۲۰ اسفند ماه با پدرش تلفنی صحبت کرده در مصاحبه با کمپین گفت: “پدرم را ۵ روز پیش به بهداری زندان منتقل کرده بودند و در حالیکه دکتر بهداری گفته پدرم باید به مرخصی استعلاجی بیاید او را به بندی که زندانیان مشکوک به کرونا را نگهداری می کنند منتقل کرده اند.”
دختر عباس واحدیان شاهرودی به کمپین گفت: “پدرم امروز زنگ زد همچنان سرفه می کند، ریه هایش عفونت کرده و دچار حمله های تنفسی می شود. دکتر بهداری به حفاظت زندان گفته باید برود مرخصی استعلاجی اما رئیس حراست به بابا گفته که پرونده ات باز است و وثیقه تعیین نشده که مرخصی بروی. من برای پی گیری پیش قاضی پرونده پدرم رفتم و گفتم ۷ ماه است پدرم بلاتکلیف است. از ۲۷ مرداد که بازداشت شده نه حکمی صادر کرده اید نه مرخصی می دهید و الان هم در بند مشکوک به کرونا زندانی کرده اید. قاضی به من گفت که پرونده پدرم را خوانده و فعلا تصمیمی نگرفته و با وضعیت فعلی نمی تواند به پرونده ها رسیدگی کند.”
به گفته هنگامه واحدیان شاهرودی در زندان وکیل آباد مشهد تست کرونا از زندانیان گرفته نمی شود: “در زندان تست کرونا انجام نمی دهند. زندانیانی که مشکوک به کرونا هستند را توی یک بند نگه میدارند. یک بند قرنطینه به این معنی که وقتی زندانیان تازه وارد هستند ابتدا یک هفته آنجا نگهداری می شوند بعد به بندهای دیگر منتقل می شوند را خالی کرده اند و کسانی که مشکوک به کرونا هستند را به این بند می برند. حدود سی نفر هستند و از هیچ کدام تست کرونا گرفته نشده و اگر یک نفر هم مبتلا باشد همه را مبتلا می کند. هیچ امکاناتی هم نداده اند نه دستکش نه ماسک و نه هیچ چیز دیگر. یک ماسک ساده و معمولی هم نداده اند و ما به شدت نگران هستیم و پاسخ پی گیری های ما هم تهدید است. وقتی من اطلاع رسانی کردم در این مورد که هیچ امکاناتی نداده اند و در زندان نکات بهداشتی رعایت نمی شود رئیس اداره کل زندان ها به اتهام نشر اکاذیب از من شکایت کرده. واقعا نمی دانیم چه باید بکنیم.”
کمال جعفری یزدی، محمد مهدویفر، جواد لعل محمدی، رضا مهرگان، محمد حسین سپهری، محمد نوری زاد و هاشم خواستار دیگر امضاکنندگان بیانیه درخواست استعفای رهبر جمهوری اسلامی هستند که زندانی هستند.
همزمان اصغر سپهری، برادر فاطمه سپهری در مصاحبه با کمپین از اختصاص یک بند در بند زنان زندان وکیل آباد مشهد به زندانیان مشکوک به کرونا خبر داده و نسبت به وضعیت سلامتی خواهرش در این زندان ابراز نگرانی کرد.
فاطمه سپهری از جمله ۱۴ فعال زنی است که با انتشار بیانیه ای خواستار استعفای آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی و تدوین قانون اساسی جدید شده بودند.
در ۱۴ مرداد ماه ۱۴ فعال زن با انتشار بیانیهای با عنوان استعفای رهبر و گذار از جمهوری اسلامی و تدوین قانون اساسی جدید خطاب به مردم ایران نوشته بودند: “ما ۱۴ تن از کنشگران مدنی و فعالین حوزه حقوق زنان مصمم هستیم با شیوهای مدنی و بدون خشونت، مبارزه خود را همچون پیشقراولان آزادی وطن با گفتن «نه به جمهوری اسلامی» تا رسیدن به خواستههای کامل خود ادامه دهیم.”
فاطمه سپهری تنها کسی است از امضاکنندگان این بیانیه که همچنان در زندان به سر می برد و سایر بازداشت شدگان با قرار وثیقه آزاد شده اند. او در تاریخ ۲۰ مردادماه بازداشت و از سوی شعبه ۴ دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی منصوری به ۶ سال زندان محکوم شده است.
اصغر سپهری، برادر فاطمه سپهری در مصاحبه با کمپین گفت: ” از وقتی کرونا شایع شد زندانیان ملاقات حضوری ندارند و ما خیلی تلاش کردیم از طریق وکلای خواهرم آقای آقاسی و آقای مکی که هرطور شده به صورت موقت آزاد شود. اما نتیجه نگرفتیم. در تماسی هم که خواهرم از زندان داشت گفت که بند آنها را تخلیه کرده و زندانیانی که مشکوک به کرونا هستند یا کرونا دارند را به این بند منتقل کرده اند و خواهرم به اتفاق دیگر زندانیان این بند به یک بند دیگر که خیلی شلوغ است و محدودیت تماس تلفنی دارد منتقل شده اند.”
آقای سپهری به کمپین گفت که “کرونا به وکیل آباد رسیده و ما خیلی نگران هستیم. کلا وضعیت بهداشتی زندان وکیل آباد بسیار بد است و این هم بر نگرانی های ما افزوده. واقعا وضعیت خیلی بحرانی و نگران کننده است. دادگاه تجدیدنظر هم هنوز حکمی صادر نکرده. قاضی منصوری که حکم بدوی خواهرم را داده وقتی برای وثیقه پیش او رفتیم گفت من فقط حکم را داده ام و هیچ وظیفه ای ندارم که قرار وثیقه صادر کنم بروید تجدیدنظر. قاضی تجدیدنظر هم عملا دست به سر می کند گفته بود سند یک میلیارد و دویست میلیون تومانی بیاورید و عملا تصمیم گرفته اند که آزاد نکنند.” کمپین حقوق بشر ایران ۲۱ اسفند