اخراج گروه پزشکان بدون مرز توسط حکومت ایران علی‌رغم شدت بیماری در میان مردم

مقامات حکومت ایران از سازمان پزشکان بدون ‌مرز که با پزشک، دارو و تجهیزات وارد اصفهان شده‌اند، خواستار آن شد تا ایران را ترک کنند.

سازمان پزشکان بدون ‌مرز بعد از تصمیم تهران به اخراج اعضای این نهاد غیردولتی که برای راه‌اندازی بیمارستان صحرایی مراقبت‌های ویژه وارد ایران شده بودند، در بیانیه‌ای اعلام کرد که متوجه دلیل تصمیم جمهوری اسلامی نمی‌شود.

وهاب‌زاده، مشاور وزیر بهداشت در توئیتر خود روز دوشنبه ۴فروردین نوشت: «نیازی به برپایی تخت بیمارستانی توسط نیروهای خارجی نیست و این حضور منتفی است».
همچنین کیانوش جهان‌پور، سخنگوی وزارت بهداشت ایران نیز عصر روز سه‌شنبه پنجم فروردین به صراحت برپایی بیمارستان صحرایی مراقبت‌های ویژه از سوی سازمان پزشکان بدون مرز را رد کرد.

این اخراج در حالی صورت گرفت که پیش از اعزام تیم و تجهیزات سازمان پزشکان بدون مرز به ایران، بهرام قاسمی، سفیر جمهوری اسلامی در فرانسه از این اقدام استقبال کرده و گفته بود که «در شرایط کنونی جهان ملتهب و مضطرب از ویروس کرونا، تقویت همبستگی جهانی الزامی است.»

آرش نجمی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: سازمان پزشکان بدون ‌مرز در حال ساخت و راه‌اندازی یک بیمارستان صحرایی در بیمارستان امین اصفهان با ظرفیت ۴۸ تخت بودند. این بیمارستان صحرایی که از فرانسه آورده شده بود، قرار بود با ۹ پزشک و متخصص این سازمان برای مبارزه با کرونا به فعالیت مشغول شود.

این سازمان فعالیت گروهش در اصفهان را فعلا متوقف کرده است. این سازمان گفته بود که هنوز هیچ دستورالعمل و یا اخطاری از سوی مقام‌های ایرانی برای توقف عملیاتش در اصفهان دریافت نکرده و در انتظار دیدار و گفت‌وگو با مسئولین مربوطه است.

گفته می‌شود شماری از مسئولین حکومتی از جمله حسین شریعتمداری نماینده خامنه‌ای در کیهان و حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین‌شهر، میمه و برخوار در مجلس، از روز دوشنبه با حضور تیم اعزامی پزشکان بدون‌مرز در ایران مخالفت کرده، آن را «بی احتیاطی خطرناک» توصیف کرده و خواهان اخراج پزشکان بدون‌مرز از ایران شدند.

پس از این بود که مقام‌های وزارت بهداشت نیز با راه‌اندازی بیمارستان صحرایی مراقبت‌های ویژه از سوی پزشکان بدون مرز مخالفت کرده و از فعالیت آنها جلوگیری کردند.

خوب است بدانیم که استان اصفهان با بیش از ۵ میلیون نفر جمعیت، ۵ / ۶ درصد کل جمعیت کشور را در خود جای داده است. به گفته‌ی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، شیوع کرونا در این استان به وضعیت هشدار و بحرانی رسیده است.

این در حالی است که آمار جانباختگان ویروس کرونا در ۲۲۲شهر کشور بیش از ۱۱۵۰۰نفر شده است.
شمار قربانیان در خراسان رضوی به ۹۸۰نفر، در خراسان شمالی به ۵۹نفر، در خوزستان به ۵۰۰نفر، در اصفهان به ۱۳۶۰نفر، در کرمانشاه به ۲۸۰نفر، در یزد به ۲۳۰نفر، در لرستان به ۲۳۰نفر، در همدان به ۲۴۰نفر، در زنجان به ۱۵۰نفر و در سیستان و بلوچستان به ۷۰نفر می‌رسد و آمار سایر استانها به آن افزوده می‌شود. مانیتورینگ حقوق بشردرایران 7 فروردین