رد ادعای مدیر کل زندان‌های استان آذربایجان غربی در خصوص شیوه مرگ یک زندانی در ارومیه

جمعه، ۲ فروردین‌ماه، فاطمه علیزاده زندانی بند زنان زندان مرکزی ارومیه دچار افت فشار و بی‌حالی شده و با کمک همبندهایش در حالی که قادر به حرکت نبوده با پتو به نگهبانی بند منتقل تا به بهداری منتقل شود اما ماموران از انتقال او به بهداری خوداری می‌کنند».

این منبع در ادامه اظهار داشت «پس از اعتراض جمعی از زندانیان  ماموران زندان اعلام کردند که این زندانی خود را به بیماری زده و نیازی به انتقال به بهداری ندارد و به اجبار او را به اتاق جوانان بند زنان که خالی بوده منتقل کردند. ساعت ۴ بامداد روز بعد، شنبه ۲ فروردین‌ماه، یکی از از زندانیان که جهت پیگیری سلامتی این زندانی به اتاق جوانان مراجعه کرد متوجه مرگ این زندان شد.»

هما‌ن‌روز حدود ۲۰۰ زندانی بند زنان پس از اطلاع از مرگ این زندانی دست به اعتراض و اعتصاب کرده و از تحویل غذای زندان خودداری کرده‌اند. مسئولین زندان علت مرگ این زندانی را فشار خون اعلام کرده‌اند.

به دنبال انتشار خبر مرگ این زندانی و اعتصاب زندانیان بند زنان، حمزه بروجنی مدیرکل زندان‌های استان آذربایجان غربی درباره انتشار اخباری درخصوص اعتصاب زندانیان در زندان ارومیه به رسانه‌های دولتی گفت: شایعاتی که در مورد اعتصاب ۲۰۰ زن در زندان ارومیه منتشر شده کذب بوده و از ناحیه دشمنان و معاندین نظام است.

وی افزوده است که «در مورد بانویی که اظهار شده در اثر کرونا فوت کرده است لازم به ذکر است این بانو حدود یک هفته پیش در بیمارستان حضرت سید الشهدا که فقط مختص بیماران قلبی هست به علت عارضه قلبی فوت نموده و اصلا این بیمارستان پذیرش بیمار کرونایی ندارد.»

اظهارات مدیرکل زندان‌های استان آذربایجان‌ غربی در حالیست که منابع شبکه حقوق بشر کردستان ضمن تکذیب ادعاهای وی اعلام کردند که فاطمه علیزاده قبل از مرگ اصلا به بیمارستان منتقل نشده و به دلیل عدم رسیدگی پزشکی در بند زنان جان خود را از دست داده است.

فاطمه علیزاده، ۵۳ ساله شهروند اهل کرمانشاه حدود ۳ سال پیش به اتهام حمل و نگهداری مواد مخدری بازداشت و در این مدت در اتاق ۴ بند زنان زندان ارومیه بوده است.

از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون دست‌کم دو زندانی به نام‌های حسن جوادی و فریق محمدی به طرز مشکوکی در این زندان و بیمارستانی در ارومیه جان خود را از دست داده‌اند.

بند زنان زندان مرکزی ارومیه در یک سالن بزرگ قرار داشته و به صورت کوپه‌بندی با دیوارهای کوتاه به ۸ اتاق تقسیم شده است. معمولا در هر اتاق حدودا ۳۰ زندانی با ۱۶ تخت وجود دارند که نصف آنها به صورت کف‌خواب بسر می‌برند. همچنین در این بند که آمار آن حدودا ۲۰۰ زندانی است تنها ۵ دستشویی و ۳ حمام وجود دارد. شبکه حقوق بشر ایران 15 فروردین