سیستان و بلوچستان: مدارس کپری و آموزش از طریق اینترنت/ بحران کرونا و عدم امکانات بهداشتی مناسب

دانش آموزان مناطق مختلف استان سیستان و بلوچستان با حداقل امکانات آموزشی در شرایطی مشغول به تحصیل هستند که مدارس آنها از خشت و گِل و کپر ساخته شده و به علت فاصله زیاد روستاها از مرکز و نبود مدرسه در بعضی از روستاها، آمار بازماندگان از تحصیل در استان افزایش یافته است.

این استان دارای یشترین محرومیت ها از عدالت آموزشی و ۲۰۰ مدرسه خشتی و گِلی از ۴۰۰ مدرسه در کل کشور را داراست؛ طبق گفته‌های علیرضا راشکی، مدیرکل سابق نوسازی مدارس استان سیستان و بلوچستان، کلاس‌های درس خشتی و گلی عمدتاً در مناطق روستایی و محروم از توابع راوان، راسک،‌سیب و سوران، قصرقند و جاسک مشاهده می‌شود و مدارس خشتی و گلی بعد از مدارس کپری نابه‌سامان ‌ترین فضاهای آموزشی استان سیستان و بلوچستان است.

با وجود نبود امکانات اولیه آموزشی در سیستان و بلوچستان، دولت برای تکمیل سال تحصیلی ۹۹-۹۸ دانش آموزان و معلمان را مجاب به آموزش از طریق اینترنت کرده است؛ این طرح در حالی تصویب شده که در برخی مناطق استان به ویژه مناطق روستایی، زیرساخت های مخابراتی و اینترنتی برای دانش آموزان مهیا نیست و آنها بر اساس این برنامه درسی قطعا از آموزش محروم خواهند شد.

از سوی دیگر مواردی چون حداقل امکانات بهداشتی، درمانی و بیمارستان مناسب همزمان با شروع موج دوم اپیدمی ویروس کرونا، گزارش ها حاکی است که آمار مبتلایان به ویروس کرونا در سیستان و بلوچستان افزایش چشمگیری داشته است.

علیم یارمحمدی نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی پیشتر در گفتگو با رسانه های ایران گفته بود که ۸۰ درصد مردم سیستان و بلوچستان در زیر خط فقر و امنیت غذایی قرار دارند و کمبود آب برای شست و شو و مصارف بیش از پیش زمینه ی شیوع ویروس کرونا را فراهم کرده است. کمپین فعالین بلوچ 29 فروردین