در حالیکه آمار مبتلایان به کرونا و قربانیان این ویروس همچنان رشد صعودی در کشور دارد به دستور خامنهای و روحانی شرایط عادی جلوه داده شده و قرنطینه نیز لغو گردیده است.
لغو قرنطینه در شرایطی صورت میگیرد که هموطنان آمارهای تکان دهنده ای درخصوص قربانیان کرونا گزارش میکنند. براساس آمار گردآوری شده از منابع خبری و محلی، ویروس کرونا در کشور تا روز ۱۸ آوریل جان بیش از ۳۱ هزار نفر را در ایران گرفته است این در حالی استکه منابع رسمی حکومتی آخرین آمار قربانیان را ۵،۰۳۱ هزار نفر اعلام کرده اند.
گزارش پیش رو به گوشهای از ابعاد این فاجعه از زبان منابع داخل ایران پرداخته شده است.
یکی از پرسنل بیمارستان سینای تهران اطلاع داد که روز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۹۹ در شیفت عصر از ساعت ۱۷۰۰ تا ۱۹۳۰ هفده بیمار کووید ۱۹ پذیرش شدند که ۷ نفر آنها به مراقبتهای ویژه رفتند. اینها بیمارانی هستند که خودشان مراجعه کردند و برای اینکه علائم کرونا در آنها مشهود بود از انها تست گرفته شد و همه مثبت بودند.
خانواده های آنها باید قرنطینه شوند ولی هیچ اقدامی برای قرنطینه شدن خانواده ها یا حتی توصیه ای انجام نشد.
مراجعین هم با وسایل نقلیه عمومی به منزل بازگشتند. همین باعث شیوع بیماری می شود.
یکی از هموطنان طی گزارشی از رشت چنین گفت: « روی دیوار خانهها آگهی های تسلیت هست که کودکان از ۴ تا ۱۰ ساله بخاطر کرونا جان خود را از دست دادهاند. اما جایی این خبرها گفته نمیشود.»
روز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۹۹ یک هموطن از کرج طی گزارشی گفت: «خانم من پرستار بیمارستان است و به گفته ایشان دو یا سه نفر در روز فوتی کرونا داریم. اما با حضور بازرسان امنیتی دولتی اجازه ثبت علت مرگ بهعلت کرونا را نمیدهند و می گویند بنویسید علت ایست قلبی و امثال این.
در ضمن جسد را به خانواده ها تحویل نمیدهند و نیروهای امنیتی خودشان می آیند جنازه را با آمبولانس های مخصوص به محلی نامشخص منتقل می کنند.»
مرگ و میر در بیمارستانها در کرمانشاه زیاد است چون امکانات ندارند .مردم به خود درمانی سنتی روی آوردهاند. کسی پول رفتن به بیمارستان ندارد. روز چهارشنبه ۲۷ فروردین یک کادر درمانی گزارش داد که در بیمارستان فارابی کرمانشاه تعداد اجساد قربانیان کرونا به قدری زیاد است که کانکس برای جا دادن اجساد وجود ندارد. خیلی از بیماران در بخش های عمومی فوت میکنند. در این بخشها سایر بیماران هم هستند و همین باعث گسترش بیماری می شود. وضعیت را همه میدانند ولی کاری نمی کنند.
سه شنبه ۲۶ فروردین یک شهروند از مشهد: «وضعیت این شهر بلحاظ آلودگی به ویروس کرونا و بی کفایتی رژیم بهم ریخته است. وضعیت همچنان قرمز است. با این حال مردم از سر فقر و نداری مجبور هستند که سر کار بروند و خیابان ها شلوغ است. طوری که انگار نه انگار که کرونایی آمده است. فقط ترمینال و مدارس تعطیل هستند.»
سه شنبه ۲۶ فروردین یکی از کادرهای درمانی اصفهان گفت: «در اصفهان در بیمارستانهای الزهرا و امیرالمومنین، غرضی، کاشانی و خیلی جاهای دیگر فقط بیماران کرونایی بستری هستند و بیماران دیگر را بستری نمی کنند. در این بیمارستان ها نفراتی که فوت می کنند را به طور مخفیانه و شبانه از بیمارستان خارج میکنند.»
ناهید خداکرمی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران: «مطابق آماری که من دارم، روزانه در بهترین شرایط ۷۰ نفر و در بدترین شرایط کمی بالاتر از ۱۰۰ نفر در تهران بر اثر ابتلا به کووید۱۹ جان میسپارند و از آنجایی که وزارت بهداشت آمار فوتیها را کلی اعلام میکند، تهران هم در دل آمار کلی جا میگیرد. اما دلیل این تفاوت آماری میان آنچه سخنگوی وزارت بهداشت بیان میکند، با آماری که ما در دست داریم را باید در دو مسئله جستوجو کرد؛ اول اینکه بسیاری از فوتیها، پاسخ تست کرونایشان پس از دفن مشخص میشود و علت مرگ عدهای دیگر هم ARDS یا دیسترس تنفسی قید میشود. احتمالا دلیل این تفاوت آماری در همین است.» ماینتورینگ حقوق بشر درایران ۲ اردی بهشت